Senior Procesconsultant

Enexis Netbeheer, Onderdeel van Enexis Groep, brengt energie waar mensen licht en warmte nodig hebben. Via een groot deels onzichtbaar netwerk voorzien we ruim 3 miljoen huishoudens en bedrijven in Nederland van elektriciteit en gas. Met state-of-the art dienstverlening en -netwerken leveren we veilig, altijd, overal en betaalbaar en zijn we voorbereid op duurzaam en flexibel tweerichtingsverkeer. Met technische en sociale innovaties zorgen we er voor dat terugleveren van zelf opgewekte, duurzame energie mogelijk is. En ook dat er altijd genoeg duurzame energie beschikbaar is. Dat doen we met trots, klantvriendelijk en vanuit het bewustzijn dat we maar één aarde hebben.

Enexis is bezig met de realisatie van een ambitieuze strategie Enexis 2020 die onder andere met zich meebrengt dat alle primaire procesketens fundamenteel worden herontworpen en opnieuw worden gebouwd. We streven binnen onze organisatie naar klantgerichte en efficiënte primaire ketens met een hoge medewerkerstevredenheid. Afdeling INFRA Processen & Projecten is verantwoordelijk voor het ontwerp, de inrichting en beheer van de primaire procesketens.

Afdeling INFRA Processen & Projecten is onderverdeeld in vier teams: 3 procesteams (Engineering & Aanleg, Standaard Aansluitingen en Realisatie) en een team Projecten & Informatiemanagement. De (senior) procesconsultants zitten in de processenteams.Functiebeschrijving

Als Senior Procesconsultant ben je verantwoordelijk voor het continu (door)ontwikkelen en optimaliseren van een of meer end-to-end ketenprocessen (aanleggen, aansluiten, onderhouden en oplossen storingen). Hiermee draag je bij aan het realiseren van de strategische doelen van Enexis: vereenvoudigen van de dienstverlening richting klanten, vergroten gemak voor medewerkers en verhogen van de efficiëntie.

Als Senior Procesconsultant werk je samen met betrokkenen uit alle afdelingen en bestaan je werkzaamheden uit analyse, ontwerp, inrichting en implementatie van ketenprocessen en -systemen. Je bent daarmee de voorman voor proces- en systeemwijzigingen en neemt daarbij je omgeving goed mee. Hierbij is het mogelijk dat je Junior/Medior Procesverbeteraars functioneel aanstuurt en coacht.

Als Senior Procesconsultant heb je een belangrijke rol in het tot een succes maken van de transitieprogramma's EneXt en Ketensturing. EneXt richt zich op het ‘radicaal' vernieuwen van alle ketenprocessen en -systemen. Ketensturing maakt de ketenprestaties inzichtelijk, met als doel om meer gericht te sturen op de uitvoering en optimalisatie van de processen.Functie-eisen

Voor deze functie heb je een afgeronde WO-opleiding. Goede kennis van procesmanagement en projectmatig werken is hierbij een vereiste. Je hebt kennis van uitvoeringsprocessen (binnen vergelijkbare bedrijven) en 5+ jaar ervaring met proces(her)ontwerp methodieken (bv LEAN/Six Sigma) en bedrijfsautomatisering. Daarbij heb je enkele jaren relevante werkervaring met het begeleiden van visietrajecten en veranderprocessen in een dynamische omgeving, het coachen/aansturen van professionals en ervaring met advies trajecten.

Je hebt ervaring met het analyseren van (veel) gedetailleerde informatie, hierin verbanden leggen en conclusies trekken op operationeel en tactisch niveau. Je weet de juiste balans aan te brengen tussen resultaatgerichtheid, klantgerichtheid en kwaliteitsgerichtheid en beschikt over de kennis/vaardigheid om op de juiste wijze te interveniëren wanneer nodig. Je bent een initiator en verbinder die middels een professionele analytische en doelgerichte aanpak mensen kan meenemen in toekomstscenario's en weet deze te realiseren in de keten.

Selectieprocedure

Wij kijken er naar uit om je te leren kennen via je cv en je motivatie. Als wij aansluiting zien, nodigen wij je graag uit voor een videopitch, waarna selectiegesprekken plaatsvinden. 

Een assessment kan een onderdeel zijn van deze procedure. Arbeidsvoorwaarden

Als een van de beste werkgevers van Nederland hebben wij naast uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden veel aandacht voor de balans tussen werk en privéleven. Er zijn dan ook talrijke voorzieningen om werk en privé te combineren. Verder bieden we je een breed scala aan trainings- en opleidingsmogelijkheden. Jaarlijks wordt er met iedere medewerker een persoonlijk ontwikkelingsplan opgesteld, waarmee jij de koers van je carrière zelf in de hand hebt. Er is dus ruime aandacht voor jouw professionele en persoonlijke groei. 

Wat bieden wij?

  • Deze functie is ingedeeld in 16, met een maximum van € 5.270,- bruto per maand, op basis van een 38-urige werkweek. Inclusief secundaire arbeidsvoorwaarden is het maximum salaris € 6.678,- bruto per maand.
  • Je secundaire arbeidsvoorwaarden kun je naar eigen inzicht inzetten voor het kopen van bijvoorbeeld extra verlof, een extra uitbetaling bij je salaris of bijvoorbeeld een fietsplan of extra pensioenstorting.
  • Reiskosten vergoeding en een 1e klas OV-kaart (diverse kantoren zijn op loopafstand van stations gelegen)
  • Goede pensioenregeling en collectieve verzekeringen
  • Laptop en telefoon
  • Veel vrijheid, ruimte voor ideeën en initiatief!

 ContactinformatieVoor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Conchita Krol (Corporate Recruiter) via 06- 54 94 36 73 of conchita.krol@enexis.nl.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Reageer op deze vacature