Securitytester

Beter en innovatiever onderwijs in Nederland. Dat is het doel van de Dienst Uitvoering Onderwijs. Met jouw expertise als securitytester op het gebied van zowel software als ICT-infrastructuren, help jij ons mee dat doel te realiseren.

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen in Nederland. Om deze dienstverlening mogelijk te maken beschikt  DUO over een dynamische en vooruitstrevende ICT-organisatie, die applicaties voor studenten en  onderwijsinstellingen ontwikkelt en beheert.

Jij maakt als securitytester deel uit van een gedreven, ondernemende club professionals. Je zorgt voor het uitvoeren van securitytesten op het vlak van software en infrastructuur, en rapporteert daarover. Je draagt zelf bij aan het creëren van jouw ideale werkomgeving, waarin je samen met collega’s werkt aan het optimaliseren van de werkzaamheden.

Je bent expert in je vakgebied, wilt blijven leren en komt met adviezen en vernieuwende ideeën. Binnen de Dienst Uitvoering Onderwijs vinden we jouw persoonlijke ontwikkeling belangrijk en daarvoor bieden we dan ook ruime opleidingsfaciliteiten.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal een hbo-diploma, en het is een pre als je al meerdere CVE’s op je naam hebt staan.
 • Je bent een ervaren securitytester en je beschikt minimaal over een CEH-, LPT-, GPEN-, of OSCP-certificering. Hogere certificeringen zijn een pre. 
 • Je hebt diepgaande kennis van het Windows- én Linux-operating system, netwerken, Websphere/JBoss, aangevuld met kennis van Java en andere programmeertalen, SOAP/REST en webapplicaties in het algemeen. 
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met Scrum-/Agile-methodes en DevOps. 
 • Je hebt ervaring in het pentesten van webapplicaties, webservices en infrastructurele voorzieningen, en bij voorkeur met de IBM iSeries/AS400. 
 • Je weet van aanpakken en je bent resultaatgericht. 
 • Je bent een teamspeler en draagt je kennis graag over. 
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, in het bijzonder schriftelijk. 
 • Je toont initiatief en kunt goed werken onder tijdsdruk. 
 • Je bent kritisch, leergierig, creatief, flexibel, enthousiast en assertief. 
 • Je bent analytisch sterk en probleemoplossend.

Meer weten?
Bel voor meer informatie over de inhoud van de functie met Johan Bos (vakgroepmanager ICT ): 06-48138572.

Wij bieden je een uitdagende en afwisselende functie in schaal 11/12 BBRA (€2996,94 - €5219,01). Inschaling is afhankelijk van je ervaring. De standplaats is Groningen.

Solliciteren?
Als je wilt solliciteren, klik dan op deze link.

 Vermeld in het onderwerp van de mail ook het vacaturenummer DUO/B/2016.066.

Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.

Bijzonderheden
Deze vacature wordt gelijktijdig binnen het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), de Rijksoverheid en daarbuiten opengesteld. OCW-medewerkers en rijksambtenaren hebben voorrang in de sollicitatieprocedure.