Performancetester

Beter en innovatiever onderwijs in Nederland. Dat is het doel van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Ben jij de ervaren tester die warm loopt voor performancetesten? Ben jij graag bezig met de nieuwste technologie en heb je innovatiedrang? Bij DUO krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen als professional én een substantiële bijdrage te leveren aan de kwaliteit van onze onderwijsapplicaties.

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen in Nederland. Om deze dienstverlening mogelijk te maken heeft DUO een dynamische en vooruitstrevende ICT-organisatie, die applicaties voor studenten en  onderwijsinstellingen ontwikkelt en beheert.

Als tester maak je deel uit van een gedreven, ondernemende club van professionals die zich richt op functionele en performancetesten van (ketens van) applicaties. Je werkt in een dynamische omgeving, met veel nieuwe uitdagingen. Jij draagt zelf bij aan het creëren van jouw ideale werkomgeving, waarin je samen met collega’s werkt aan het optimaliseren van onze taken. We doen dit met een breed scala aan technologieën en werkwijzen. Een belangrijk onderdeel hiervan is testautomatisering. Denk daarnaast bijvoorbeeld aan DevOps, cloud en User Experience.

Binnen DUO vinden we jouw persoonlijke ontwikkeling belangrijk en daarom bieden we ruime opleidingsfaciliteiten. Je bent expert in je vakgebied, en je houdt je veel en graag bezig met testtooling en testautomatisering. Je wilt blijven leren en komt met adviezen en vernieuwende ideeën op dit gebied. Je enthousiasmeert je collega’s en samen vertalen jullie de ideeën naar testproducten. Zo lever je niet alleen een substantiële bijdrage aan de kwaliteit van de DUO-applicaties, maar je brengt ook de softwareontwikkeling binnen DUO naar een hoger plan.

Jouw profiel

 • Je hebt een diploma op minimaal hbo-niveau.
 • Je bent een zeer ervaren tester met bijzondere interesse in performancetesten.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met ontwikkelen en beheren van applicaties. 
 • Je pioniert graag en hebt ruime ervaring met (test)tooling en –automatisering.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met Scrum- en Agile-methodes en DevOps. 
 • Je bent bij voorkeur een ervaren mentor of coach.
 • Je weet van aanpakken en bent resultaatgericht. 
 • Je bent een teamspeler en draagt je kennis graag over. 
 • Je bent niet bang om voor een groep te staan. 
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, ook schriftelijk. 
 • Je bent ondernemend en veroorzaakt beweging en dynamiek. 
 • Je toont initiatief en weet mensen te overtuigen. 
 • Je bent kritisch, leergierig, creatief, flexibel, enthousiast en assertief.

Wij bieden je een uitdagende en afwisselende functie in schaal 10 of 11 BBRA (€2.519,37 - €4.605,10). Inschaling is afhankelijk van je ervaring. De standplaats is Groningen.

Meer weten?
Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Robin Douma (manager), telefoon 06-11582786.

Solliciteren?
Als je wilt solliciteren, schrijf dan een sollicitatiebrief met je motivatie en mail deze samen met je Curriculum Vitae (bij voorkeur Europass CV), 
klik dan op deze link. Vermeld in het onderwerp van de mail ook het vacaturenummer DUO/B/2016.059.

Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.

Bijzonderheden
Deze vacature wordt gelijktijdig binnen OCW, het rijk en daarbuiten opengesteld. OCW-medewerkers en rijksambtenaren met een vaste aanstelling of uitzicht daarop, hebben voorrang op externe kandidaten.