Inkoper

Het IUC-Noord en DUO
Het IUC-Noord maakt onderdeel uit van de Shared Service Organisatie Noord (SSO-Noord) bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en is het Inkoopcentrum voor het ministerie van OCW en het CJIB (V&J). Het IUC-Noord is gevestigd in Groningen. Een deel van de afdeling is gehuisvest in Den Haag.

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) is de uitvoeringsorganisatie voor het onderwijs en werkt in opdracht van het ministerie van OCW. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen en organiseert examens. Zo maakt DUO goed onderwijs mogelijk.

Het werkpakket
Als Inkoper voer je zelfstandig offertetrajecten uit (enkelvoudige- en meervoudige offerteaanvragen en eenvoudige Europese aanbestedingen). Je bent daarbij verantwoordelijk voor het inkoopproces vanaf specificeren t/m nazorg. Je ondersteunt de Tactisch Inkopers bij het uitvoeren van complexe Europese aanbestedingen (het schrijven van stukken, voorbereiden van antwoorden op gestelde vragen, voorbereiden offertebeoordeling etc.). Daarnaast stel je zelfstandig de documenten op voor minicompetities binnen afgesloten raamdocumenten.

Het IUC-Noord beschikt over meerdere vakspecialisten waarmee je samenwerkt. Denk daarbij aan aanbestedingsjuristen, een inkoopstrateeg, inkoopanalisten, contract- en leveranciersmanagers en  contractbeheerders.

Jij…

  • Hebt HBO werk-  en denkniveau met minimaal 2 jaar relevante werkervaring;
  • Hebt kennis van het inkoopvak en hebt het diploma Nevi 1 of gelijkwaardig;
  • Hebt ervaring met aanbesteden bij voorkeur op binnen het ICT domein;
  • Hebt kennis van Europees aanbesteden;
  • Bent in staat om aanbestedingsdocumenten goed en zorgvuldig samen te stellen en aanbestedingsprocedures nauwgezet te doorlopen;
  • Hebt bij voorkeur ervaring met de aanbestedingstool Negometrix of hebt ervaring met een vergelijkbaar programma;
  • Bent met een relatief kort inwerkprogramma inzetbaar binnen een professionele inkooporganisatie binnen het overheidsdomein;
  • Bent besluitvaardig en kunt omgaan met weerstanden en tegengestelde belangen;
  • Bent minimaal 4 dagen per week inzetbaar.

 Gevraagde competenties: integer, nauwkeurig, omgevingssensitief, inlevingsvermogen, dienstbaar, klantgericht, onderhandelingsvaardig en flexibel.   

Wij…
Bieden je een uitdagend en afwisselend werkpakket aan. De standplaats is Groningen, waarbij de werkzaamheden bij gelegenheid ook in Leeuwarden, Utrecht, Amersfoort of Den Haag uitgevoerd moeten worden. 

Geïnteresseerd en meer weten?
Wanneer je meer informatie wilt over de inhoud van deze werkzaamheden dan kun je contact opnemen met Steff Siegers (operationeel manager), telefoonnummer 06- 53388628.
Vanaf 21 augustus kan je contact opnemen met Leonie Bos (operationeel manager), telefoonnummer 06-48137183.
Besluit je te solliciteren, schrijf dan een sollicitatiebrief met je motivatie en mail deze samen met je curriculum vitae (bij voorkeur Europass CV) naar vacatures@duo.nl. Vermeld op jouw brief het vacaturenummer DUO/B/2017.040. Je kunt reageren tot en met 3 september 2017.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern, binnen het Rijk en extern uitgezet waarbij medewerkers met een aanstelling voor onbepaalde tijd of met een aanstelling in tijdelijke dienst met uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd in dienst bij de volgende organisaties voorrang hebben bij gelijke geschiktheid.
Ministerie OCW (incl. buitendiensten) de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), de Gemeente Groningen, de Rechtspraak (Ministerie van Veiligheid en Justitie), het Agentschap: Basisadministratie Persoonsgegevens en Reisdocumenten (BPR), Binnenlandse Zaken (BZK), Economische Zaken (EZ), Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB), de Provincie Groningen, Rijksdienst Cultureel Erfgoed (RCE), Erfgoedinspectie (EGI), Inspectie van het Onderwijs (IVHO), Nationaal Archief, Ministerie van Financiën, Domein Roerende Zaken (DRZ) en Centraalorgaan Opvang Asielzoekers (COA).