Traineeship Ops Engineer

Functie omschrijving

Heb jij de ambitie om jezelf te specialiseren richting Ops Engineering? Wil jij pionieren en continu bezig zijn met innovaties? Die kans krijg je bij DUO, dé topspeler op het gebied van ICT in Noord-Nederland. Volg je ons Traineeship, dan word je in ons vooruitstrevende softwarehouse opgeleid tot ICT professional. Continuous delivery, Agile-werken, monitoring, logging, deployen van software en testen: alles komt voorbij. Tegelijkertijd werk je actief mee in één van onze multidisciplinaire DevOps-teams.

DUO, de Dienst Uitvoering Onderwijs, houdt zich meer dan ooit bezig met de vraag hoe de organisatie haar klanten nóg sneller en beter 24/7 van dienst kan zijn. Ruim vijftig innovatieve DevOpteams zijn dan ook continu aan het experimenteren met de nieuwste technologieën en onze honderden state-of-the-art maatwerkapplicaties. Als ICT professional werk je in een van deze teams, die bestaan uit engineers op het gebied van development (Dev) en operations (Ops). Je begint met het onder begeleiding uitvoeren van de Ops-werkzaamheden (training-on-the-job), waarna je steeds zelfstandiger aan de slag gaat en alle ruimte krijgt om te groeien.

Binnen jouw DevOps-team zorg je ervoor dat de DUO-applicaties continu duurzaam performen en beschikbaar zijn. Je signaleert knelpunten, bent in de lead bij het oplossen van incidenten en beheert onder andere de monitoring-tooling. Ook werk je aan het verder automatiseren van de beheerwerkzaamheden en deployen van software. Daarnaast draag je actief bij aan de backlog in het kader van (door)ontwikkeling van deze applicaties. Werk waar je gerust trots op mag zijn: jouw inzet heeft direct effect voor miljoenen gebruikers. Studenten, docenten, onderwijsinstellingen, ouders, overheidsorganisaties en beleidsmakers. Kortom; iedereen in Nederland die met onderwijs te maken heeft.

De vakgroep Ops Engineering, waarin je start, kent verschillende kennisgroepen die de nieuwste technieken en methodieken onderzoeken en volop aan het experimenteren zijn. Het is voor jou hartstikke interessant om daarin deel te nemen. Binnen de kortste keren kennen technieken en methodieken als DevOps, JBoss, XL Deploy, XL Release en Kibana voor jou geen geheimen meer. Sterker nog, je krijgt volop ruimte om met jouw goede ideeën en initiatieven ons vakgebied op een hoger niveau te brengen.

Functie-eisen

 • Je bent in het bezit van een HBO- of WO diploma (bij voorkeur een bèta studierichting of in de richting van ICT) en je wilt je graag ontwikkelen tot een Ops Engineer.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met enkele actuele methodieken en technieken binnen de ICT en bent geïnteresseerd in de trends binnen het vakgebied.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met het ontwikkelen en beheren van applicaties.
 • Je bent analytisch en technisch onderlegd en hebt enige kennis van programmeren.
 • Je weet wat Agile-werken is en wilt hier graag mee aan de slag.
 • Je bent enthousiast, ondernemend en flexibel ingesteld: je zorgt voor een positieve inbreng binnen onze teams en kunt goed samenwerken.
 • Je scoort goed op de competenties: veerkracht, energie en groei-mindset.
 • Je bent bereid om jezelf te ontwikkelen tot een T-shaped professional: iemand die beschikt over specialistische kennis en die tegelijkertijd in staat is om over de grenzen van zijn/haar eigen vakgebied heen te kijken en verbindingen te leggen.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2750,- tot €3885,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

None

Bijzonderheden

Solliciteren 

Kom eens kennismaken! We gaan graag met je in gesprek. Natuurlijk krijg je van ons lekkere koffie en een persoonlijke rondleiding door het softwarehuis van DUO. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je contact opnemen met Marieke Lokhorst, Recruiter (06-24309625 of marieke.lokhorst@duo.nl) of met Carin Piek, Vakgroepmanager (06-21843384 of carin.piek@duo.nl).

Bijzonderheden

 • De verwachting is dat we op maandag 23 september of op maandag 30 september starten met het opleidingsprogramma van het traineeship.
 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Medewerkers van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en rijksambtenaren hebben voorrang in de sollicitatieprocedure.
 • Interesse in deze functie? Mail dan een motivatiebrief samen met jouw (bij voorkeur) Europass CV (www.europass.nl).
 • Een (online) ontwikkelassessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
 • Je kunt tot en met 15 september 2019 reageren.

Reageer op deze vacature