Security Officer

Functie omschrijving

Help jij mee met het beschermen van 15 miljoen gegevens?

Jij verdiept je als security officer in de beveiliging van ons omvangrijke applicatielandschap, inclusief de bijbehorende infrastructuur. Je kunt binnen DUO meewerken op het gebied van informatiebeveiliging, privacy en risicomanagement. Zo draag je bij aan de bescherming van ruim 15 miljoen gegevens.

De beveiliging van honderden maatwerkapplicaties en bijbehorende infrastructuur. Daar ligt jouw uitdaging. Als security officer verdiep jij je in de beveiliging van het omvangrijke applicatielandschap van DUO. Je weet wel, de club van de studiefinanciering en inburgeringsexamens. Hier kun je aan de slag met informatiebeveiliging, privacy en risicomanagement. Zo zet je je samen met je collega’s in voor de bescherming van ruim 15 miljoen gegevens.

De directie Control en Compliance (CenC) adviseert integraal over alle bedrijfsmatige aspecten van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) en is onderverdeeld in de afdelingen Business- en Portfoliocontrol, Planning en Control, Procescontrol en Compliance. Jij gaat aan de slag op de afdeling Compliance. Deze bestaat uit een manager, toezichthouders op het gebied van bescherming van persoonsgegevens en informatiebeveiliging en medewerkers die adviseren op het gebied van informatiebeveiliging, privacy, archiefmanagement, klachtenmanagement, Nationale ombudsman, bedrijfsjuridische zaken en Wob-aangelegenheden.

Je wordt de kennishouder en het aanspreekpunt in de organisatie als het gaat om informatiebeveiliging, en voert de proces- en risicoanalyse uit. Ook stel je beleidsdocumentatie op en ondersteun je bij de implementatie van beheersmaatregelen. Hiermee draag je bij aan de ontwikkeling van het ICT-risicomanagement van DUO en de beveiligingsadviezen.

Aan onze actuele securityprojecten werk je actief mee, onder andere door workshops en presentaties te geven. Natuurlijk leer je eerst de organisatie goed kennen. Als security officer werk je volgens de moderne agile- en scrum-methodieken en maak je gebruik van nieuwe technologieën als BusDevOps en continuous integration.

Functie-eisen

 • Je hebt hbo- of wo-niveau, bij voorkeur op basis van een afgeronde ICT- of securityopleiding. Een aanvullende (security)certificering, zoals CISSP, is een pre.
 • Je bent in staat om wet- en regelgeving in de uitvoeringspraktijk te analyseren en te (laten) toepassen.
 • Je hebt kennis van en ervaring met het ontwikkelen en onderhouden van security-by-designmaatregelen.
 • Je hebt affiniteit met de vakgebieden privacy en archiefmanagement en je bent bereid om je daarin verder te verdiepen en ontwikkelen.
 • Je hebt kennis van DUO of van vergelijkbare uitvoeringsorganisaties en inzicht in relevante vakinhoudelijke en maatschappelijke ontwikkelingen voor DUO.
 • Je kunt goed samenwerken met verschillende opdrachtgevers en collega’s in ene projectmatige en dus constant veranderende werkomgeving.
 • Je bent een netwerker met een hands-on-mentaliteit.
 • Je bent creatief, resultaatgericht en zelfstandig, en je beschikt over de nodige overtuigingskracht.
 • Je bent (organisatie)sensitief, omgevingsbewust, stressbestendig en integer.
 • Je kunt je nieuwe materie snel eigen maken en je kunt goed plannen en organiseren.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3192,- tot €4905,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor medewerkers die minimaal 57 jaar én de laatste 5 jaar onafgebroken in dienst zijn bij de Rijksoverheid, en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden

 • Een (online) ontwikkelassessment kan deel uitmaken van de selectie procedure.
 • Neem voor meer informatie contact op met Arthur Pols  coördinator op telefoonnummer 06-11288342.
 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet.
 • Rijksambtenaren hebben voorrang in de sollicitatieprocedure.
 • Eventuele plaatsing voor Rijksambtenaren kan geschieden door een detachering.
 • Interesse in deze functie? Mail dan een motivatiebrief samen met jouw (bij voorkeur) Europass CV (www.europass.nl).
 • De gesprekken zullen gehouden worden in week 37.
    

Reageer op deze vacature