Ethisch Hacker

Functie omschrijving

Hacken! Als expert in dit vakgebied weet jij hoe belangrijk het is dat jij de hele dag door inbreekt. Want zo test je de meest geavanceerde softwaresystemen op veiligheid en weerbaarheid. Bij DUO, de topspeler op het gebied van ICT in Noord-Nederland, maak jij als ethisch hacker écht verschil. En til je de softwareontwikkeling naar een hoger plan.

Duizenden? Nee, miljóenen klanten. Elke dag opnieuw verzamelt en verwerkt de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) gegevens van iedereen in Nederland die met onderwijs te maken heeft; scholen, docenten, studenten, ouders en overheidsorganisaties. Alleen al voor het bekostigen van scholen praten we over 100.000 beschikkingen en € 28 miljard! Je begrijpt dat daar een staaltje vernuft achter zit: een state-of-the-art applicatielandschap vol vooral vertrouwelijke gegevens, dat continu verder wordt ontwikkeld.

Jouw hacktesten zijn cruciaal om erachter te komen of de huidige en nieuw te implementeren complexe systemen veilig en weerbaar zijn. Je rapporteert je bevindingen en komt met adviezen en vernieuwende ideeën. Mede dankzij jou ontwikkelen de innovatieteams van DUO niet alleen vooruitstrevende, maar ook hackbestendige systemen.

None

Functie-eisen

  • Je hebt minimaal een hbo-diploma (bij voorkeur in de richting van ICT).
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met informatiebeveiliging en ethical hacking, dit blijkt uit minimaal een van deze certificeringen: CEH, LPT, GPEN of OSCP.
  • Je hebt kennis van het Windows- en Linux-operating systemen en -netwerken.
  • Je hebt kennis van WebSphere of JBoss en van een beheer of script taal (Java, Python, etc)
  • Je hebt ervaring in het pentesten van webapplicaties, webservices en infrastructuur.
  • Je spreekt en schrijft goed Nederlands.
  • Je bent analytisch, leergierig, creatief en een doorzetter.
  • Je kunt goed onder tijdsdruk werken.
  • Je wilt blijven leren en je blijven ontwikkelen.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3038,- tot €4669,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.


Reageer op deze vacature