Arbo adviseur

De Zijlen zoekt z.s.m. een enthousiaste collega als

Arbo-adviseur (m/v)
Voor 36 uur per week

Wil jij werken bij De Zijlen?
De Zijlen is een organisatie die zich vol overtuiging inzet voor mensen met een verstandelijke beperking in de provincie Groningen. Wij ondersteunen mensen bij het vinden van een eigen plek in de samenleving. Onze missie ‘Betekenis boven beperking’ staat hierbij centraal. Richtinggevende thema’s hierbij zijn: betekenisvol leven, samen leren leven en vakmanschap ontwikkelen en delen.
Wij vinden dat mensen met een beperking net als ieder ander van betekenis zijn. Wat is er mooier dan dat mee vorm te geven? Werken bij De Zijlen betekent waarde toevoegen aan het leven van anderen!

Het team
Je werkt vanuit de afdeling facilitaire zaken, als onderdeel van de sector Advies en Ondersteuning.
Je werkt samen met je collega medewerkers van facilitaire zaken, bureau vastgoed, P&O, opleidingsmedewerkers en een aantal functionarissen die op deelterreinen als specialist werkzaam zijn (ergo coach, kwaliteitsfunctionaris, functioneel beheerder ZorgRie).

Wat houdt de functie in?
Als Arbo adviseur ben je verantwoordelijk voor een adequate advisering bij de ontwikkeling en uitvoering van arbobeleid en –wetgeving. Het verrichten van coördinerende en uitvoerende werkzaamheden op het gebied van arbeidsomstandigheden waaronder bedrijfshulpverlening en RI&E (wordt geregistreerd in ZorgRie). Het signaleren van knelpunten en actief meedenken over verdere professionalisering en positionering van Arbo. Zelfstandig werken en participeren in organisatie brede projecten.

Wat zijn de functie-eisen?
Wij hebben algemene kerncompetenties opgesteld die we bij al onze medewerkers terug zien. Deze kerncompetenties zijn professionaliteit, sensitiviteit, eigenaarschap en reflecteren. Naast deze kerncompetenties vragen wij de volgende specifieke functie-eisen:

 • Relevante afgeronde Arbo opleiding (zoals veiligheidskundige, preventiemedewerker) HBO werk- en denkniveau;
 • Kennis van geldende wet- en regelgeving op gebied van Arbo en Veiligheid;
 • Ruime ervaring in soortgelijke functie;
 • Stevige, stabiele en besluitvaardige persoonlijkheid die de voortgang monitort;
 • In dialoog aandacht vraagt voor het proces en met daadkracht weet te sturen op resultaten;
 • Teamspeler, die communicatief vaardig en klantgericht is;
 • Grenzen en kaders kunnen stellen en daar naar handelen;
 • Levert een bijdrage aan het (MTO) medewerkerstevredenheidsonderzoek;
 • In staat zijn een netwerk op te bouwen en te onderhouden;
 • Affiniteit met de doelgroep waar we voor werken, mensen met een verstandelijke beperking;
 • In bezit van auto en rijbewijs.

Wat bieden wij?
Naast enthousiaste collega’s en een informele werksfeer bieden wij een uitdagende en afwisselende baan met voldoende ruimte voor eigen inbreng. Het betreft een vacature voor onbepaalde tijd. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg. Deze functie is ingedeeld in FWG 50. Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals diverse bestedingsdoelen in het kader van de werkkostenregeling.

Overige informatie
Interne kandidaten
 
De vacature wordt gelijktijdig intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Herplaatsingskandidaten hebben voorrang in de sollicitatieprocedure.

Externe kandidaten
Van externe kandidaten wordt verwacht dat zij bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag inleveren. De Zijlen vindt het belangrijk dat medewerkers veilig kunnen werken en voert daarom een preventief hepatitis B beleid. Dit betekent dat je bereid bent bij indiensttreding van De Zijlen je tegen hepatitis B te laten vaccineren volgens een vastgesteld schema, tenzij je aantoonbaar al voldoende bescherming hebt opgebouwd. Verder is Bedrijfshulpverlening onderdeel van het werk van elke medewerker binnen De Zijlen.

De standplaats van de Arbo adviseur is Leek, het werkgebied de provincie Groningen

Belangstelling?
Heb je na het lezen van deze vacature belangstelling gekregen voor de functie? Solliciteer! Je kunt je sollicitatie richten aan Liesbeth Ridder, hoofd facilitaire zaken. Je kunt uitsluitend solliciteren via www.dezijlen.nl of www.zorgpleinnoord.nl

Je kunt op deze vacature solliciteren tot en met 19 september 2017.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 21 september 2017.
Over deze functie kun je informatie inwinnen bij Liesbeth Ridder 06-13203464.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.