Senior Adviseur Economie

Wil jij met je uitgebreide ervaring economische werken aan bijna alle nieuwe Gasunie projecten? Ben jij diegene die als een van de eersten betrokken wil zijn bij Gasunie projecten in de energietransitie? Houd jij ervan om te puzzelen en te zoeken naar kansen en oplossingen? Dan is dit dé functie voor jou!

Onze ambitie:
Wij zetten onze talenten, kennis en ervaring om in toegevoegde waarde voor onze klanten te leveren. Wij stemmen verwachtingen af, stellen de juiste vragen en doen wat we beloven. Hierdoor geven wij onafhankelijk advies op maat. Zo dragen wij samen met onze klanten bij aan de doelen van Gasunie.”

Waar ga je werken?
Groningen 

Aantal uren
Minimaal 32 uur 

Wat ga je doen?
Je bent één van de onmisbare spelers in het team Finance binnen de afdeling T (Treasury & Corporate Finance): Hét kenniscentrum op het gebied van economie binnen Gasunie.

Het belangrijkste doel van het team is het ondersteunen van een goed voorbereide, transparante en financieel verantwoorde besluitvorming binnen de Gasunie organisatie. Daarnaast adviseren we de Raad van Bestuur op het gebied van financierings- en rendementscriteria.

Als Senior Adviseur Economie:

 • Geef je (on)gevraagd onafhankelijk advies aan o.a. senior management omtrent haalbaarheid en waarde van projecten binnen Gasunie.
 • Overtuig je stakeholders op basis van goed onderbouwde argumenten en vanuit je stevige maar empathische persoonlijkheid, hierbij heb je tevens een scherp oog voor kansen en risico’s.
 • Lever je een significante bijdrage aan projecten door het economisch uitwerken van business cases.
 • Door jouw advies op basis van je ervaring vergroot je de kwaliteit van de projecten.
 • Door jouw kennis, competenties en coachende manier van communiceren, lever je een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van het team en de teamleden op zowel inhoudelijk als persoonlijke vaardigheden.

Wat vragen we?
Wat heb je nodig om succesvol te zijn in deze functie:

 • Je hebt WO werk- en denkniveau, dit is vanuit diverse richtingen mogelijk;
 • Je hebt >10 jaar ervaring in relevante functies;
 • Je hebt ruime ervaring in het maken van financieel economische analyses;
 • Je vindt het leuk om te adviseren en zorgt voor een advies op maat die voor een ieder te begrijpen is, ook voor niet-economen.

Collega’s typeren jou als iemand die:

 • Vol energie zit en van nature nieuwsgierig is;
 • Zelf nieuwe ideeën initieert en draagvlak creëert;
 • Goed luistert en doorvraagt om het probleem te doorgronden en inzicht te krijgen in verschillende oplossingsrichtingen;
 • Ondernemend is;
 • Een positief kritische houding heeft omdat je ‘feedforward’ geeft.

Over Gasunie
Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen, als 100% staatsdeelneming, ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.

Over de afdeling
Ons team is vanaf het begin bij nieuwe projecten betrokken. En op dit moment werken we hoofdzakelijk aan projecten voor de energietransitie en Gasunie’s Visie 2030. Voor deze innovatieve projecten wordt vanaf de start gewerkt aan de haalbaarheid en de waarde voor Gasunie. Dit in zeer nauwe samenwerking, en als sparringpartner, met de business developers. Vanuit een idee waarin we grofweg een schatting maken, werken we het steeds meer uit naar een verfijnd en werkbaar project. Eerst op basis van kengetallen en aannames en op termijn kunnen we dit steeds harder laten onderbouwen. Uiteindelijk is het doel om te komen tot een goed onderbouwde set van baten, kosten en risico’s. Dit resulteert in een advies voor de investering in de vorm van een business case.

Wat bieden we je?                                                                          
Een pakket van arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris dat afhankelijk is van de kennis en kunde die jij meebrengt;
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een vaste 13e en 14e maand;
 • Een uitstekende pensioenregeling bij onze eigen Pensioenfonds;
 • Een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd;
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen;
 • Een budget om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid;
 • Flexibele werktijden en mogelijkheid tot gedeeltelijk thuiswerken.

Wil je solliciteren?
Stuur dan voor 11 november je CV en motivatie in via de portal. Rond 18 november laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken 25 november in Groningen of digitaal (via Teams). Na maximaal 3 dagen krijg je terugkoppeling op dit sollicitatiegesprek.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel dan met je mogelijk toekomstige teamleider Antoine de Vries: 06-11005524.

Bij indiensttreding moeten wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) ontvangen.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!