Organisatieadviseur

Organisatieadviseur
locatie: Groningen 

De energiewereld is in transitie en daarmee ook Gasunie. Als organisatieadviseur begeleid je management en afdelingen bij deze transitie. Samen met jouw collega-organisatieadviseur werk je aan vraagstukken op het vlak van verandermanagement, organisatie-inrichting, leiderschap, teamontwikkeling, human resource development en procesoptimalisatie. Je levert daarnaast een stevige bijdrage aan actuele thema’s zoals duurzame inzetbaarheid. Je beheert in grote mate zelfstandig jouw eigen opdrachtenportefeuille en signaleert en initieert zelf activiteiten.

Waar ga je werken?
Je standplaats is Groningen en je werkt met regelmaat op andere (externe) locaties in Nederland.

Wat ga je doen als organisatieadviseur?

 • Je ondersteunt gevraagd en proactief het management bij het verhelderen en oplossen van organisatorische vraagstukken. Je bent hierbij hun adviseur op strategisch, tactisch en operationeel niveau.
 • Je bekijkt de vraagstukken vanuit een breder perspectief. Je vertaalt de aspecten structuur, cultuur en mens naar concrete interventies of beleid.
 • Je maakt op maat creatieve en resultaatgerichte ontwikkeltrajecten. Bij de uitvoering hiervan ben je naast adviseur ook facilitator en moderator. En je verzorgt als het nodig is de selectie van externe partijen.
 • Je zet Management Drives in als instrument binnen teamontwikkeltrajecten of als onderdeel van team coaching.

Over Gasunie en de afdeling

Wij zijn één van de grootste gasinfrastructuurbedrijven in Europa. We verzorgen het transport van aardgas en groen gas in Nederland en Noord-Duitsland. Jaarlijks stroomt ruim 125 miljard kubieke meter aardgas door ons netwerk. Jij gaat werken in het HR team met daarin collega’s met verschillende rollen: organisatieadviseur (jouw rol), opleidingsadviseur, HR adviseur, adviseur arbeidsvoorwaarden- en beleid, informatiemanager, recruiter en HR projectspecialist. De vacature ontstaat doordat de huidige organisatieadviseur intern is doorgegroeid.

Wat vragen we?
Om in deze functie succesvol te zijn:

 • heb je een wo-studie afgerond in een relevante studierichting zoals organisatiepsychologie, sociologie, HRM of bedrijfskunde;
 • heb je de afgelopen, minimaal 7 jaar als adviseur en in een grote/complexe organisatie veranderprocessen begeleid. Of heb je als extern organisatieadviseur grotere bedrijven hierbij begeleid;
 • is het in je voordeel wanneer je gecertificeerd bent als Management Drives-begeleider;
 • ben je flexibel en bereid om met regelmaat op andere locaties in Nederland te werken.

Naast een aantal harde criteria zoeken we vooral iemand met een bepaalde persoonlijkheid en manier van werken. Herken jij je in het onderstaande?
Jij hebt niet één stijl van werken: je past je flexibel en creatief aan de vraag van je klant aan. Je kunt meebewegen en krachtig interveniëren en tegengas geven waar nodig. Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor zowel de formele als de informele organisatiestructuur. En je maakt deze op een prettige manier bespreekbaar. Je voelt groepen aan en staat comfortabel en energiek voor elke groep. Je richt je zowel op de structuur, processen en efficiëntie (LEAN en Continu Verbeteren) alsook op samenwerking, gedrag en relatie. Je hebt een ondernemende, ambitieuze, enthousiaste en professionele manier van denken en doen.

Wat bieden we je?          
Een functie waarin je veel van je creativiteit en kennis kunt inzetten. En waarin je met grote vrijheid en verantwoordelijkheid werkt aan een grote diversiteit aan onderwerpen. Naast die inhoudelijk uitdagende functie bieden we je:

 • een fulltime functie (4 dagen is bespreekbaar);
 • een jaarcontract met intentie om daarna een vast dienstverband aan te gaan;
 • een salaris dat past bij de kennis en kunde die jij meebrengt. De schaal kent een minimum jaarsalaris van €55.000,- en een maximum van bijna €83.000,-;
 • een goede pensioenregeling en een vaste 13e maand;
 • een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd;
 • mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.


Wil je solliciteren naar de vacature organisatieadiviseur?
Stuur dan vóór 31 oktober je cv en motivatie in via het online sollicitatieformulier op de Gasunie website. We nodigen je uit om in je motivatiebrief in maximaal 200 woorden beknopt een werksituatie te schetsen waaruit blijkt dat bovengenoemde omschrijving over jou gaat. Meer informatie over de Gasunie vind je op www.gasunie.nl.

Rond 3 november laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op maandagochtend 14 november in Groningen. Na maximaal 3 werkdagen krijg je terugkoppeling op dit sollicitatiegesprek. Het gesprek over je arbeidsvoorwaarden voeren we op 23 november in Groningen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.