Legal counsel New Energy

Gasunie is volop in ontwikkeling en jouw juridische adviezen bepalen mede het succes van Gasunie in de energietransitie waar we als samenleving voor staan. Als legal counsel werk jij mee aan uitdagende en complexe projecten die bijdragen aan deze transitie.

Standplaats: Groningen of Den Haag (afhankelijk van je woonplaats)
Werkgebied: Groningen en de Randstad
Aantal uur per week:
32 tot 40

Wat ga je doen?
Als legal counsel ben je nauw betrokken bij onze New Energy projecten waarbij je juridische vorm geeft aan deze projecten en participaties. Je werkt samen met onze business developers, governors, project managers en onze financiële afdeling om tot het beste resultaat te komen. We werken in nieuwe omgevingen en dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Bijvoorbeeld bij het project Porthos. Hierin willen wij, samen met onze partners, de opslag van CO2 -afkomstig van industrie in de Haven van Rotterdam- mogelijk maken in lege gasvelden diep in de Noordzeebodem.

Daarnaast ben je als legal counsel verantwoordelijk voor:

 • Het adviseren bij onze New Energy projecten op verschillende aandachtsgebieden en het opstellen van contracten met binnenlandse en buitenlandse partijen.
 • Het adviseren over de structurering van samenwerkingsverbanden en over de governance in de projecten.
 • Het leveren van een belangrijke bijdrage aan de beheersing van de risico’s van Gasunie in de diverse externe relaties.  
 • Het bijhouden van de relevante ontwikkelingen in de energiesector en op juridisch terrein. Je analyseert deze en betrekt de uitkomsten ervan bij je (proactieve) advisering.

Wat maakt jou uniek als legal counsel?

 • Een wo-opleiding Rechten, met bij voorkeur een specialisatie in Privaatrecht of Ondernemingsrecht.
 • Minimaal zeven jaar ervaring als jurist in complexe projecten.
 • Je hebt ervaring met het opstellen van complexe contracten en het juridisch structureren van samenwerkingsverbanden.
 • Je hebt interesse in of kennis over onderwerpen rondom de energietransitie.

Als persoon ben je een enthousiaste teamspeler. Je hebt een belangrijke (advies)rol binnen de diverse afdelingen van Gasunie en onze projecten. Vanuit je ervaring weet je wat er speelt bij je stakeholders, wat je stakeholders drijft en weet jij je hierin effectief te manifesteren. Daarnaast beschik je over analytisch denkvermogen en stel jij je onafhankelijk op.

Wat wij bieden

 • Een goed salaris van minimaal € 60.000,- bruto op jaarbasis (12 maanden).
 • Een goede pensioenregeling van 2% en een vaste 13e en 14e maand.
 • Naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen van kopen, maar je kan het ook laten uitbetalen.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • De mogelijkheid om vanuit huis te werken. Om je thuiswerkplek goed in te richten krijg je van ons een vergoeding van maximaal € 750.
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast contract.

Wij zijn Gasunie
Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van infrastructuur voor warmte en CO₂. Wij zorgen ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.

Je gaat werken binnen de afdeling Corporate Legal. Deze afdeling bestaat uit een divers team van 22 collegiale juristen met verschillende aandachtsgebieden zoals ondernemingsrecht, energierecht en omgevingsrecht. De afdeling ondersteunt alle onderdelen van Gasunie op juridisch gebied. 

Hoe ziet de sollicitatieprocedure er uit?
Als je hebt gesolliciteerd laten we je binnen vijf werkdagen weten of je bent uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek op locatie of via Teams. Binnen drie werkdagen krijg je terugkoppeling op dit kennismakingsgesprek.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met onze recruiter Jelte de Haan op 06 4675 2273.

Bij indiensttreding moeten wij een VOG-verklaring ontvangen.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!