Senior Legal counsel New Energy

Gasunie is volop in ontwikkeling en jouw juridische adviezen bepalen mede het succes van Gasunie in de energietransitie waar we als samenleving voor staan. Als legal counsel werk jij mee aan uitdagende en complexe projecten die bijdragen aan deze transitie.

Standplaats: Groningen
Werkgebied: Randstad en Groningen
Aantal uren per week: 32 tot 40 uur

Wat ga je doen?
Als senior legal counsel ben je nauw betrokken bij onze New Energy projecten waarbij je juridische vorm geeft aan deze projecten en participaties. Je werkt samen met onze business developers, governors, project managers en onze financiële afdeling om tot het beste resultaat te komen. Wij zetten in op innovatieve oplossingen die de wereld om ons heen slimmer, efficiënter en duurzamer maken. Oplossingen zoals waterstof als vervanger van fossiele brandstoffen. Bouwen aan een nieuwe waterstofeconomie is uitdagend, complex en zeer dynamisch. Maar het zorgt ook voor veel voldoening wanneer je samen met je collega’s en externe partners echt grote stappen zet. En dat gebeurt bij Gasunie.

Daarnaast ben je als senior legal counsel verantwoordelijk voor:

 • Het adviseren bij onze New Energy projecten op verschillende aandachtsgebieden en het opstellen van contracten met binnenlandse en buitenlandse partijen.
 • Het adviseren over de structurering van samenwerkingsverbanden en over de governance in de projecten.
 • Het leveren van een belangrijke bijdrage aan de beheersing van de risico’s van Gasunie in de diverse externe relaties.  
 • Het bijhouden van de relevante ontwikkelingen in de energiesector en op juridisch terrein. Je analyseert deze en betrekt de uitkomsten ervan bij je (proactieve) advisering.

Wat vragen we?

 • Een afgeronde wo-opleiding Rechten, met bij voorkeur een specialisatie in Privaatrecht of Ondernemingsrecht.
 • Minimaal tien jaar ervaring als jurist in complexe projecten.
 • Je hebt ervaring met het opstellen van complexe contracten en het juridisch structureren van samenwerkingsverbanden.
 • Je hebt interesse in of kennis over onderwerpen rondom de energietransitie.

Als persoon ben je een enthousiaste teamspeler. Je hebt een belangrijke (advies)rol binnen de diverse afdelingen van Gasunie en onze projecten. Vanuit je ervaring weet je wat er speelt bij je stakeholders, wat je stakeholders drijft en weet jij je hierin effectief te manifesteren. Daarnaast beschik je over analytisch denkvermogen en stel jij je onafhankelijk op.

Wat bieden we je?

 • Het minimum jaarsalaris van de schaal is € 80.000 bruto op jaarbasis (12 maanden).
 • Een vaste 13e en 14e maand.
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2%.
 • Naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen van kopen, maar je kan het ook laten uitbetalen.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen en opleidingen te volgen.
 • In april 2023 eenmalige uitkering van €500,- netto om te besteden aan duurzame inzetbaarheid.
 • De mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken. Om je thuiswerkplek goed in te richten krijg je van ons een vergoeding van maximaal € 750.
 • Een werklaptop/-iPad en een iPhone.

Wij zijn Gasunie

Gasunie wil de transitie naar een CO2-neutrale energievoorziening helpen versnellen. Wij geloven dat innovaties op het gebied van gas daarbij een belangrijke bijdrage kunnen leveren, bijvoorbeeld in de vorm van hernieuwbare gassen als waterstof en groen gas. Zowel bestaande als nieuwe gasinfrastructuur zijn daarbij van belang. Ook is Gasunie actief in de ontwikkeling van andere voor de energietransitie relevante energie-infrastructuur.

Over de afdeling

Je gaat werken binnen de afdeling Corporate Legal. Deze afdeling bestaat uit een divers team van 22 collegiale juristen met verschillende aandachtsgebieden zoals ondernemingsrecht, energierecht en omgevingsrecht. De afdeling ondersteunt alle onderdelen van Gasunie op juridisch gebied. 

Wil je solliciteren?

Stuur dan je cv en motivatie in via de website van Gasunie. Binnen vijf werkdagen laten we weten of je bent uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek op locatie of via Teams. Binnen drie werkdagen krijg je terugkoppeling op dit gesprek.  

Wil je eerst meer weten over de vacature? Neem dan contact op met de betreffende recruiter Jelte de Haan: 06 46752273.

Het overleggen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. 

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!