ICT Workplace Architect en Teamlead

We zoeken voor het Workplaceteam een nieuwe medewerker die zowel de rol van domeinarchitect als die van teamlead gaat vervullen. Binnen het team heb je daardoor een belangrijke sturende rol op het vlak van de continuïteit en de ontwikkeling van Workplacedienstverlening. Ook buiten het team ben je zichtbaar en draag je bij aan de positionering van Workplacediensten en Gasunie ICT in het algemeen. Naast de continuïteit van de huidige diensten zijn we ook op zoek naar iemand die de werkplek van de toekomst voor Gasunie kan ontwikkelen.

Standplaats: De werkzaamheden worden verricht op het hoofdkantoor in Groningen. Deels thuiswerken behoort tot de mogelijkheden. Op momenten kan het noodzakelijk zijn dat er activiteiten buiten kantoortijden of in het weekend plaatsvinden.
Aantal uren in de week: 32-40 uur per week 

Wat ga je doen?
Je krijgt onder andere de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Ontwikkelen en uitvoeren meerjaren roadmaps voor de Workplacediensten o.a. onze toekomstige ICT werkplekken;
 • uitdragen en mede vormgeven aan architectuurprincipes binnen en buiten het team;
 • vaststellen en maken van richtinggevende keuzes in het Workplacedomein;
 • opmaken van ICT ontwerpdocumenten;
 • proactief adviseren van het ICT management;
 • doorvoeren van procesverbeteringen.

Wat vragen we?
Om succesvol te zijn in deze functie heb je:

 • Afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau, bij voorkeur in ICT;
 • minimaal 5 jaar ervaring met het aansturen van een team;
 • kennis en ervaring met het vervullen van een ICT architectenrol;
 • affiniteit met werkplek en eindgebruikersdiensten.

Als medewerker van het Workplaceteam sta je voor alle diensten die het team levert aan eindgebruikers en andere ICT afdelingen en voel je je hiervoor verantwoordelijk. Je staat stevig in je schoenen, kan goed omgaan met belangentegenstellingen en stelt de organisatie in staat de juiste keuzes te maken. Hierbij ben je nauwkeurig en beschik je over een goed analytisch vermogen. Samenwerken met je teamgenoten en collega’s uit andere teams zit in je natuur. 

Wat bieden we je?
Gasunie biedt een gebalanceerd pakket met arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris dat afhankelijk is van de kennis en kunde die jij meebrengt. Het minimum van de schaal is ca. €62.794- bruto op jaarbasis (12 maanden), o.b.v. fulltime dienstverband;
 • als je voor 1/1/2023 in dienst treedt, krijg je per 1/1/2023 een salarisverhoging i.v.m. koopkrachtbehoud;
 • een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd;
 • een vaste 13e en 14e maand;
 • een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2,45%;
 • naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen (max 220 uur) van kopen, maar je kan het ook laten uitbetalen;
 • een thuiswerkplek ter waarde van € 750,- netto;
 • een eenmalige uitkering (in april 2023) van € 500,- netto om te besteden aan jouw duurzame inzetbaarheid;
 • een werklaptop of iPad en een iPhone;
 • ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen. 

Over Gasunie
Gasunie is een Europees netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen, als 100% staatsdeelneming, ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken. 

Over de afdeling
Vanuit afdeling IP worden de Gasunie ICT werkplekken en Office365 diensten geleverd en worden eindgebruikers bij alle ICT diensten ondersteund door een skilled servicedesk.

Binnen IP is het Workplaceteam verantwoordelijk voor de fysieke, virtuele en mobiele werkplekken in combinatie met een aantal Office365 diensten, zoals Teams en Exchange. In het kader van digitaal werken nemen apps op iPads en iPhones een steeds belangrijker deel van de dienstverlening in en maken we steeds meer gebruik van Office365 diensten. Dit in een omgeving waar security- en privacy afwegingen continue om aandacht vragen. 

Wil je solliciteren?
Stuur dan uiterlijk 19 oktober je cv en motivatie in via de website van Gasunie. Rond 24 oktober laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken die op 28 oktober in Groningen gaan plaatsvinden.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijk toekomstige manager Karst Hellinga: 06 1100 5621. Heb je vragen over de procedure dan kan contact worden opgenomen met Cindy Snitjer (recruiter): 06 3103 7689.

Het overleggen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, technici, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!