Begeleider D - Locatie Fidens in Meppel

Cosis zoekt een Begeleider D (28 uur, locatie Fidens – Meppel). Ben jij iemand die beslissingen en initiatief durft te nemen? Vind jij het leuk om een vraagbaak voor je collega’s te zijn en de werkzaamheden te coördineren? Dan zijn we op zoek naar jou!

Functie inhoud
Wie ben jij?
Als persoonlijk begeleider draag je bij aan een veilige en vertrouwde basis voor onze cliënten om te kunnen werken aan doelen om naar voldoening zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven. Je vindt het écht leuk om met mensen om te gaan en bent in staat om een goed contact met ze op te bouwen, ook wanneer ze niet direct op je komst zitten te wachten. Je durft beslissingen en initiatief te nemen en draait je hand niet om voor de administratieve verantwoordelijkheden die bij jouw functie horen.

Je streeft ernaar de doelen van de cliënt zo duidelijk mogelijk weg te zetten in zijn/haar zorgplan en samen met cliënt, collega’s en verwanten gemotiveerd de uitvoering ervan uit te zetten. Je bent met je specifieke deskundigheid op het gebied van psychiatrische stoornissen (bijvoorbeeld autisme, verslaving of multiproblematiek) een vraagbaak voor collega’s om samen te brainstormen over aanpak en werkwijze. Je bent een echte verbinder en legt gemakkelijk contact met zowel de cliënt, familieleden, collega’s en specialisten – zowel binnen als buiten de organisatie. Je geeft alle betrokkenen het gevoel dat ze je kunnen vertrouwen en maakt dat ook waar. Je staat open voor verbetervoorstellen en onderneemt snel actie.

Hoe ziet jouw dag eruit? 
Je start je dienst met een overdracht met je collega’s, waarin bijzonderheden en aandachtspunten worden besproken. Vervolgens worden de taken verdeeld en heb je als persoonlijk begeleider je eigen afspraken met je cliënten.
Zo ga je daarna naar Sharon voor een gesprek over hoe het gaat en haar doelen. Aan de hand van de Woonstartkoffer ga je het gesprek aan. Sharon geeft aan meer uit haar dagen te willen halen en vraagt zich af wat zij zou kunnen doen. Samen met Sharon probeer je haar vraag te verduidelijken, de mogelijkheden te verzamelen en te overleggen wat zij wil. Sharon wil graag een gesprek met een jobcoach en wil vaker naar dagbesteding gaan, maar ze heeft moeite met opstaan. Samen met Sharon ga je na welke stappen daarbij komen kijken. Wat kan zij zelf, waar heeft zij ondersteuning bij nodig en welke mensen/mogelijkheden kan zij hiervoor inzetten. Jij zet de lijnen uit en communiceert dit naar collega’s en rapporteert wat er besproken is.

Later heb je nog een gesprek met een man die binnenkort nieuw komt wonen op de locatie. Allereerst heet je hem van harte welkom en neem je nodige informatie door. Samen maak je alvast afspraken over de komende tijd en maakt alvast een dossier voor hem aan.
Vervolgens heb je nog een evaluatie gepland met Max over zijn voortgang, doelen en huidige stand van zaken. Je bereidt dit voor en gaat dit gesprek met hem, zijn netwerk en IRB-Expert aan.

Naast deze activiteiten heb je contact met bepaalde derden, zoals gemeentes.Tussen de bedrijven door krijg je nog een belletje van een andere bewoner die een aantal vragen heeft en probeer je hem/haar zo goed mogelijk verder te helpen.

Functie-eisen
Wat vragen we van je?

Je hebt:

 • een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau;
 • minimaal 2-3 jaar relevante werkervaring in de GGZ;
 • een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
 • een ‘geen zorgen voor, maar zorgen dat’-aanpak.

Je kunt:

 • zoeken naar de beste bestaande of nieuwe oplossingen;
 • open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
 • uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:

 • enthousiast om te werken met het netwerk van de cliënt en deze waar nodig uit te breiden;
 • flexibel, want je hebt onregelmatige diensten en het kan ook weleens voorkomen dat je gevraagd wordt een collega te vervangen;
 • iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling.
 • Bereid om nacht- en slaapdiensten te werken.

Aantal uren per week
Het betreft een functie voor 28 uur per week.

Wat bieden wij?

 • Een locatie of afdeling waarop je trots kunt zijn.
 • Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk vanzelfsprekend zijn.
 • Collega's die net als jij alles uit de dag halen.
 • Dezelfde salarisschaal als je collega’s Begeleider D: minimaal € 2.222,- en maximaal € 3.135,- volgens FWG 45 van de CAO GGZ (op basis van een fulltime dienstverband).
 • En als je jezelf onmisbaar hebt gemaakt, krijg je na een jaar een vaste aanstelling.

Leuke extra’s:
Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden (voor meer informatie klik hier). Mocht je naast je werktijd nog zin hebben in een leuke activiteit zoals een stedentrip of een musical? Cosis heeft een actieve personeelsvereniging met een veelzijdig aanbod van activiteiten.

Interesse en sollicitatie
Enthousiast geworden? Solliciteer direct!
Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat en waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 16 augustus aanstaande. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen.

Je kunt solliciteren via de button ‘solliciteren’ op deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Marieke Meijer, begeleider D op telefoonnummer 088-8789552.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Cosis maakt gebruik van 'cliëntprofielen'. Binnen Fidens bieden we hulp aan de persona Jeroen. Ben je nieuwsgierig naar de persona's van Cosis, klik dan hier!

Over Fidens
Fidens is de naam van de woonvorm aan de Rozenstraat in Meppel, waar 25 mensen met een psychische beperking wonen. Een ieder woont hier op zichzelf in een eenpersoons appartement, waarbij we ontwikkel- en herstelgericht werken. De bewoners variëren in leeftijd van net twintig tot in de zestig jaar. Fidens is een woord uit het Latijn: het betekent dapper en vol vertrouwen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren