Begeleider C - Smetanalaan in Assen

“Cosis zoekt een Begeleider C (25,8 uur, locatie Smetanalaan VG) voor onbepaalde tijd. Word jij gelukkig van zorgen voor ouderen met een beperking? Vind je het leuk om collega’s te coachen in het begeleiden van cliënten? Dan zoeken wij jou als begeleider bij onze locatie Smetanalaan in Assen".

Wie ben jij?
Als begeleider C draag je zorg voor de dagelijkse begeleiding van cliënten. Je coördineert als persoonlijk begeleider een caseload van een aantal vaste cliënten die je afstemt op de mogelijkheden, wensen en behoeftes van de cliënt c.q. wettelijk vertegenwoordiger. Je stelt (in overleg) met de cliënt een zorgplan op en je draagt zorg voor evaluatie en bijstelling daarvan. Dit doe je waar nodig in samenwerking met de contactpersoon van de cliënt. Je draagt zorg voor rapportage, administratie en overdracht. Je draagt bij aan overlegmomenten met verschillende externe en interne disciplines. Gezien de samenstelling van het team zijn wij op zoek naar een Begeleider C met verpleegkundige- of verzorgende IG achtergrond voor, ouder wordende bewoners met VG en bijkomende problematiek, met een aantal jaren ervaring in de functie. Je werkt in wisselende diensten er is een apart team voor de nacht, in geval van ziekte en vakantie kan er een beroep worden gedaan op het woonteam om in te vallen.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Je komt ‘s ochtends op je werk, na de overdracht begint de dag met de verzorging, verpleging en het wakker maken van de bewoners. Je zorgt ervoor dat ze netjes aangekleed zijn en fris de dag beginnen. Na een voedzaam ontbijt zijn ze klaar voor de dag. Koen gaat naar de dagbestedingslocatie, hij komt bij je en kan zijn fietssleutel niet vinden. Grote paniek, hoe moet dat nu? Je weet hem te kalmeren en samen zoeken jullie naar zijn sleutel. Nadat je deze hebt gevonden loop je even met hem mee naar de schuur. Ondertussen is Els al naar beneden gelopen en gaat daar naar de interne dagbesteding. Nu kun jij met Jan naar de huisarts. Je draagt je telefoon over aan een collega en wacht op de taxi. Teruggekomen ga je met Jan lunchen je rapporteert over het huisartsen bezoek en informeert volgens afspraak familie. Samen met een collega begeleider help je Andre nog terug in bed zodat hij klaar is voor zijn rustmoment. ‘S middags draag je over aan de collega van de late dienst.

De komende paar dagen ben je vrij en daarna heb je een paar dagen een late dienst. Dan ziet jouw dag er heel anders uit. Je komt s middags, na de overdracht komen bewoners thuis waar jij de koffie en thee klaar hebt staan. Samen eten jullie aan tafel. Piet niet die eet liever op zijn eigen appartement, je geeft hem zijn medicatie en vraagt of hij straks nog gezellig koffie komt drinken. Na het eten is er tijd voor een spelletje, avond wandeling of een praatje. Na de koffie help je de eerste bewoners in hun pyjama en blikt samen met ze terug op hun dag. Zodra iedereen in bed ligt, rapporteer je over de dag en draag je over aan de wakkere wacht.

Op bepaalde momenten ben je bezig met je taken als persoonlijk begeleider zoals het onderhouden van netwerkcontacten en  administratieve taken.

Wat vragen we van je?
Je hebt:
• een afgeronde opleiding op minimaal MBO-4 niveau; bij voorkeur met verpleegtechnische vaardigheden;
• een rijbewijs/auto; is een pre;
• een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
• een open houding en kunt onbevooroordeeld luisteren;
• een ‘geen zorgen voor, maar zorgen dat’-aanpak.

Je kunt:
• zoeken naar de beste bestaande of nieuwe oplossingen;
• open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
• collega’s, cliënten, verwanten en gasten een welkom gevoel te geven;
• plezier halen uit ‘net dat stapje extra zetten’ voor je cliënten en collega’s;
• uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:
• enthousiast om te werken met het netwerk van de cliënt en deze waar nodig uit te breiden;
• flexibel; • steeds nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag;
• iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling

Aantal uren per week Het betreft een functie voor 25,8 uren per week voor onbepaalde tijd.

Wat bieden wij?
• Cliënten, bewoners en collega’s die blij zijn om jou te zien.
• Een locatie of afdeling waarop je trots kunt zijn.
• Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk vanzelfsprekend zijn.
• Collega's die net als jij alles uit de dag halen.
• Een tevreden glimlach aan het einde van de dag.
• Dezelfde salarisschaal als je collega’s Begeleider C:  min. € 1.898,- max. € 2.807,- volgens schaal 40 CAO GHZ (op basis van een fulltime dienstverband).
• En als je jezelf onmisbaar hebt gemaakt, de kans op een vaste aanstelling.

Leuke extra’s: Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden (voor meer informatie klik hier). Mocht je naast je werktijd nog zin hebben in een leuke activiteit zoals een stedentrip of een musical? Cosis heeft een actieve personeelsvereniging met een veelzijdig aanbod van activiteiten.

Enthousiast geworden? Solliciteer direct!
Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat? En waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur dan een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega!

We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 22 augustus 2019. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we helaas niet in behandeling nemen.

De gesprekken vinden plaats op dinsdag 27 augustus aanstaande.

Je kunt solliciteren via de button ‘solliciteren’ rechtsboven op deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Via dit account kun je ook de voortgang van je sollicitatie volgen. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Janny Joling op telefoonnummer 06-46632618.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld. 

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Binnen Cosis kennen we persona’s, dit zijn beschrijvingen die staan voor de ondersteuningsvraag van een groep cliënten. Het is een beschrijving op hoofdlijnen. Op locatie Smetanalaan bieden we ondersteuning aan de persona Koen en Jeroen. Klik hier om te lezen wie Koen en Jeroen zijn.

Woonvorm Smetanalaan
Woonvorm Smetanalaan is gelegen in de wijk Noorderpark en biedt plaats aan 24 veelal ouder wordende cliënten met een verstandelijke beperking en bijkomende problemathieken. Nabij deze locatie zijn supermarkten, een wijkcentrum en een gezondheidscentrum. De locatie biedt 24 uurs begeleiding, dit houdt in dat er verdeeld over de dag verzorgende, woonbegeleiders en persoonlijk begeleiders aanwezig zijn. 's Nachts is er een wakende wacht aanwezig. Op de locatie werken de medewerkers gericht op het houden van de regie van de bewoner waar mogelijk. Er zijn veel mogelijkheden qua ondersteuning op verschillende levensgebieden die ook tijdelijk kunnen worden ingezet. Om zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen wordt er samen met de bewoner gekeken naar wat er nodig is om deze ondersteuning zo minimaal mogelijk te maken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren