Begeleider C - Locatie Reestlanden Meppel

"Cosis zoekt een Begeleider C (25,20 uur, Reestlanden - Meppel). Vind jij het een uitdaging om te werken binnen een woongroep met oudere mensen en heb je affiniteit met de gehandicaptenzorg? Dan kijken onze cliënten uit naar je komst!"

Functie inhoud
Wie ben jij?
Als persoonlijk begeleider ben jij de stabiele factor die onze cliënten een vertrouwde en veilige basis biedt. Je vindt het leuk om samen met cliënten creatief bezig te zijn met dagelijkse taken en bezigheden. Je maakt een gewone dag leuk. Je hebt humor, je durft beslissingen te nemen en vindt het niet erg om af en toe ook eens achter een bureau de administratie weg te werken.

Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering en het up-to-date houden van het zorgplan, waarbij je belangrijkste doel is ervoor te zorgen dat je cliënt grip op zijn leven krijgt en houdt. Je kunt goed netwerken en bouwt makkelijk een band op. Daarmee weet je cliënt, familie, teamcollega’s en in- en externe specialisten te verbinden rondom de beste zorg voor de cliënt. Samen zoeken jullie naar creatieve mogelijkheden voor kleine stapjes vooruit. Je geeft alle betrokkenen het gevoel dat ze je kunnen vertrouwen en maakt dat ook waar. Je staat open voor verbetervoorstellen en onderneemt snel actie.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Je start je dienst met een overdracht met je collega’s. Dan ga je aan de slag om samen met je collega’s de cliënten uit bed te halen, ADL zorg te verlenen en je zorgt er voor dat iedereen ontbijt en medicatie krijgt en klaar is voor de dag. Hierna heb je een gesprek met één van je cliënten, jullie bespreken hoe het nu gaat en waar ze tegenaan loopt. Daarna sluit je aan bij het overleg waarin je samen met je collega’s de weekactiviteiten van de cliënten doorneemt. Gedurende de dag begeleid je cliënt(en) bij soms complexe medische problematiek.

Na de lunch verstrek je medicatie en verleent weer ADL zorg. Je handelt de zaken uit de agenda af en voordat je naar huis gaat, heb je al het belangrijke gerapporteerd zodat je collega’s ook weer op de hoogte zijn.

Functie-eisen
Wat vragen we van je?
Je hebt:

 • een afgeronde opleiding op minimaal MBO 4 niveau;
 • minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • ervaring en affiniteit met ouderen;
 • een rijbewijs is een pre;
 • een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
 • een open houding en kunt onbevooroordeeld luisteren;
 • een ‘geen zorgen voor, maar zorgen dat’-aanpak.

Je kunt:

 • zoeken naar de beste bestaande of nieuwe oplossingen;
 • open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
 • collega’s, cliënten, verwanten en gasten een welkom gevoel te geven;
 • plezier halen uit ‘net dat stapje extra zetten’ voor je cliënten en collega’s;
 • uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:

 • enthousiast om te werken met het netwerk van de cliënt en deze waar nodig uit te breiden;
 • flexibel, want je hebt onregelmatige diensten en het kan ook weleens voorkomen dat je gevraagd wordt een collega te vervangen;
 • steeds nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag;
 • iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling.

Aantal uren per week
Het betreft een functie voor 25,20 uur per week.

Wat bieden wij?

 • Cliënten, bewoners en collega’s die blij zijn om jou te zien.
 • Een locatie of afdeling waarop je trots kunt zijn.
 • Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk vanzelfsprekend zijn.
 • Collega's die net als jij alles uit de dag halen.
 • Een tevreden glimlach aan het einde van de dag.
 • Dezelfde salarisschaal als je collega’s Begeleider C: minimaal € 1.898,- en maximaal € 2.807,- volgens FWG 40 van de CAO Gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).
 • En als je jezelf onmisbaar hebt gemaakt, krijg je na een jaar een vaste aanstelling.

Leuke extra’s:
Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden (voor meer informatie klik hier). Mocht je naast je werktijd nog zin hebben in een leuke activiteit zoals een stedentrip of een musical? Cosis heeft een actieve personeelsvereniging met een veelzijdig aanbod van activiteiten.

Interesse en sollicitatie
Enthousiast geworden? Solliciteer direct!
Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat en waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 23 augustus aanstaande. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen.

Je kunt solliciteren via de button ‘solliciteren’ op deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Bienie Sagel (locatiehoofd) op telefoonnummer 06-23906012.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Cosis maakt gebruik van 'cliëntprofielen'. Binnen Reestlanden bieden we hulp aan de ouder wordende persona Koen. Ben je nieuwsgierig naar de persona's van Cosis, klik dan hier!

Over de locatie
Woonvoorziening Reestlanden heeft 19 plaatsen voor beschermd wonen voor oudere mensen met een verstandelijke beperking. Het huis bestaat uit vier verdiepingen waarvan Cosis de begane grond en de eerste etage huurt van ‘de Noorderboog’.

Het accent in de begeleiding is gericht op het onderhouden van zelfredzaamheid, verlenen van ADL zorg, nabijheid, veiligheid en huiselijkheid. De specifieke aandacht gaat uit naar het ouder zijn en worden van de bewoner. Begeleiding in de woonvoorziening is 24 uur per dag aanwezig. Tijdens de nacht is er een slaapdienst.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren