Begeleider C - Chopinlaan Groningen

Cosis zoekt een Begeleider C voor 24 uur per week (locatie Chopinlaan - Groningen). Sta jij stevig in je schoenen en heb jij affiniteit met de EMB volwassenen doelgroep? Kan je daarnaast cliënten als Priscilla een luisterend oor bieden? Dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou!

“Priscilla is een volwassen vrouw en heeft een ernstig verstandelijke beperking. Zij heeft een ontwikkelingsleeftijd van een kind van 24 maanden. Daarnaast heeft Priscilla veel gezondheidsproblemen en heeft zij ook last van epilepsie. Het is voor Priscilla niet mogelijk om door middel van taal te communiceren. Als begeleider moet je Priscilla goed kennen om haar -vaak kleine-signalen op te kunnen pikken. Op de woonlocatie van Priscilla is veiligheid en specialistische zorg een belangrijke pijler."

Functie inhoud
Wie ben jij?
Als persoonlijk begeleider draag je bij aan een veilige en vertrouwde thuisbasis voor onze cliënten. Je vindt het écht leuk om met mensen om te gaan en bent in staat om een goed contact met ze op te bouwen, ook wanneer ze niet direct op je komst zitten te wachten. Je durft beslissingen en initiatief te nemen en draait je hand niet om voor de administratieve verantwoordelijkheden die bij jouw functie horen.

Je hebt een duidelijke visie op het zorgplan van de cliënt en weet door je praktische inzet je collega’s, de cliënt en verwanten te motiveren bij de uitvoering ervan. Je bent met je specifieke deskundigheid op het gebied van psychiatrische stoornissen (bijvoorbeeld autisme, verslaving of multiproblematiek) de vraagbaak voor collega’s en weet ze hierin te coachen. Je bent een echte verbinder en legt gemakkelijk contact met zowel de cliënt, familieleden, collega’s en specialisten – zowel binnen als buiten de organisatie. Je geeft alle betrokkenen het gevoel dat ze je kunnen vertrouwen en maakt dat ook waar. Je staat open voor verbetervoorstellen en onderneemt snel actie.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Je komt ‘s ochtends op je werk en begint de dag met het doorspreken van de overdracht met je collega. Vervolgens ga je aan de slag. Je helpt Sander om rustig wakker te worden en begeleid hem bij het douchen, als alle cliënten uit bed zijn eten jullie samen het ontbijt. Tijdens de dagbesteding gaan jullie aan de slag met het thema voorjaar. Dingen knutselen voor bv. de seizoentafel en jullie halen een boodschapje. Je bent steeds bij de cliënten in de buurt en leeft het leven voor. Je ziet wat spanning in het gezicht bij Tim, hij heeft onrust, omdat er een monteur de groep binnen kwam lopen om de kraan te repareren. Je stelt hem gerust door dicht bij hem te blijven en samen door te gaan met de activiteit. De spanning lijkt wat te blijven hangen. Als de dagbesteding af is gelopen neemt je collega het van je over.

In de avond koken we samen. Tim kan de wortels snijden, De spanning is wat gezakt bij hem. Marnix voelt in een pan met droge macaroni en geniet van het gevoel van de korrels over zijn handen. Tijdens het eten wil Lieke een tweede bord eten, ze weet dat Mama zegt dat het niet goed is voor haar gewicht, maar het ruikt zo lekker. Ze wordt boos. Je vraagt of je haar mag helpen, dit mag. Bij het naar bed brengen gebruik je de tillift voor de rolstoelgebonden cliënt, je maakt er een mooi moment van met persoonlijke aandacht en observeert of zijn fysieke gezondheid in orde is. Na een verhaaltje en een slaapliedje sluit je de dag af. Je draagt de zorg over aan de nachtdienst. Hierin vergeet je niet te melden dat Tim gespannen was vandaag.

De komende paar dagen ben je vrij en daarna begint je nachtdienst. Dan ziet jouw dag er heel anders uit. Je helpt dan niet alleen de cliënten van je eigen groep, maar ook de cliënten van andere groepen als ze in de nacht wakker worden of zorg nodig hebben. Bijvoorbeeld door een cliënt te draaien in de nacht of iemand die wakker is geworden weer in bed te stoppen. Door domotica houdt je zicht op de cliënten in het pand. Daarnaast zet je medicatie uit en doe je bijvoorbeeld de was.

Je wordt ingezet op de dagbesteding waar 6 cliënten die bij ons wonen dagbesteding krijgen daarnaast schuiven er ook een  4tal cliënten aan van buiten Helpman. In de avond zijn er op wonen 6 cliënten. Meestal is er ook 1 logee. Jij bent als begeleider zowel actief op de dagbesteding als wonen. Er zijn twee cliënten op de groep die in een rolstoel zitten. dit vergt intensieve ADL zorg

Functie-eisen
Je hebt:

 • een afgeronde opleiding op minimaal MBO niveau 4;
 • meerdere jaren relevante werkervaring;
 • een rijbewijs/auto;
 • een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
 • een open houding en kunt onbevooroordeeld luisteren;
 • een ‘geen zorgen voor, maar zorgen dat’-aanpak.

Je kunt:

 • zoeken naar de beste bestaande of nieuwe oplossingen;
 • open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
 • collega’s, cliënten, verwanten en gasten een welkom gevoel te geven;
 • plezier halen uit ‘net dat stapje extra zetten’ voor je cliënten en collega’s;
 • werken met de Triple C methodiek;
 • uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:

 • enthousiast om te werken met het netwerk van de cliënt en deze waar nodig uit te breiden;
 • flexibel, want je hebt onregelmatige diensten, inclusief wakende nachtdiensten (max 2 per maand) en het kan ook weleens voorkomen dat je gevraagd wordt een collega te vervangen;
 • iemand die sterk in je schoenen staat;
 • steeds nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag;
 • iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling.

 Je wilt:

 • minimaal één keer per dag een compliment geven aan bijvoorbeeld een cliënt of collega.

Aantal uren per week
Het betreft een functie voor 24 uren per week.

Wat bieden wij?

 • Cliënten, bewoners en collega’s die blij zijn om jou te zien.
 • Een locatie waarop je trots kunt zijn.
 • Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk vanzelfsprekend zijn.
 • Collega's die net als jij alles uit de dag halen.
 • Een tevreden glimlach aan het einde van de dag.
 • Scholing triple C. Triple C is de methodiek de we hanteren richting onze cliënten op Helpman.
 • Dezelfde salarisschaal als je collega’s begeleider C: minimaal € 1.898,- en maximaal € 2.807,- volgens FWG 40 van de CAO Gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).
 • Een contract voor onbepaalde tijd.

 Leuke extra’s zoals:                                                         

 • een actieve personeelsvereniging met een afwisselend programma;
 • een sportieve impuls door middel van sporten met korting of een voordelig fietsenplan.

Interesse en sollicitatie
Enthousiast geworden? Solliciteer direct!
Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat? En waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur dan een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk 10  mei a.s.  Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen.

Je kunt solliciteren via de button ‘solliciteren’ op deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Via dit account kun je ook de voortgang van je sollicitatie volgen. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Johan Pas, Zorgposthoofd, telefoonnummer 06-22958900.

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen bewoners, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Over locatie Chopinlaan
De Chopinlaan is een locatie voor volwassenen met een ernstige (meervoudige) beperking. Het is een woonlocatie waar tevens ook dagbesteding geboden wordt. Het logeerhuis in hetzelfde pand gevestigd.

De locatie is speciaal gebouwd voor mensen met een ernstige (meervoudige) beperking. Er zijn brede hallen en brede deuren voor rolstoelgebruik. Overal is rekening gehouden met de wensen en behoeften van de bewoners.

In het gebouw aanwezig:

 • een gymzaal;
 • een snoezelruimte;
 • 3 zorgbadkamers;
 • een behandelruimte voor fysiotherapie;
 • 4 gemeenschappelijke huiskamers;
 • kantoorruimte voor medewerkers en het logeerhuis.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren