Begeleider C (ambulant), CBO de Villa in Veendam

Cosis zoekt per 1 september voor locatie "De Villa" een ambulant begeleider C voor 24 uur per week. Als ambulant begeleider begeleid je cliënten in de thuissituatie. Ben je een doorzetter en houd je van een uitdaging? Ben je alert, signaleer je problemen en rapporteer je jouw bevindingen? Sta je daarnaast stevig in je schoenen en weet je adequaat te handelen? Kun je solistisch en samenwerken en inspelen op levensproblemen? De Villa Veendam is dan misschien wel op zoek naar jou!

Plaats Veendam

Wie ben jij?
Als persoonlijk begeleider ben jij de stabiele factor die onze cliënten een vertrouwde en veilige basis biedt, waarbinnen de cliënt zich verder kan ontwikkelen. Je vindt het leuk om samen met cliënten bezig te zijn. Je houdt er van om samen met de cliënten te kijken naar zaken die goed gaan en wil de cliënt ondersteunen bij zaken die hij graag nog wil leren. Je hebt humor, bent positief ingesteld, je durft beslissingen te nemen en vindt het niet erg om af en toe ook eens achter een bureau de administratie weg te werken.   Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering en het up-to-date houden van het zorgplan, waarbij je belangrijkste doel is ervoor te zorgen dat je cliënt grip op zijn leven krijgt en houdt. Je kunt goed netwerken en bouwt makkelijk een band op. Daarmee weet je cliënt, familie, teamcollega’s en in- en externe specialisten te verbinden rondom de beste zorg voor de cliënt. Samen zoeken jullie telkens weer naar mogelijkheden, zodat de cliënt zich verder kan ontwikkelen en stappen vooruit kan maken. Je geeft alle betrokkenen het gevoel dat ze je kunnen vertrouwen en maakt dat ook waar. Je staat open voor verbetervoorstellen en onderneemt snel actie.

Je werkt overwegend solistisch, maar je kunt in je werk altijd terugvallen op andere collega’s voor overleg en advies. Je werkt nauw samen met andere disciplines. Samen staan jullie voor een prachtig resultaat: zorgen dat de cliënten (weer) grip op hun leven krijgen en houden.

Voor wie ben jij er?
Je werkt met WLZ-cliënten met een verstandelijke beperking, die daarnaast ook gedrags- en/of psychische problemen hebben. Wij bieden vanuit de Villa cliënten ambulante ondersteuning in de thuissituatie. Je krijgt te maken met verschillende doelgroepen, waarbij je kijkt naar de vraag van de cliënt. Vaak schuilt er een vraag achter de vraag. Kan jij die dan zien? Je hebt humor, engelengeduld en je bevordert de zelfredzaamheid van cliënten door ze zoveel mogelijk zelf te laten doen. Je kunt de cliënt en zijn gedrag goed lezen. Je speelt snel in op veranderingen in de omstandigheden, het gedrag of de hulpvraag. Een drukke werkdag kun jij zo indelen dat de cliënten dit niet opmerken, omdat jij de rust uitstraalt waaraan zijn behoefte hebben.

Wat vragen we van je?
Je hebt:
•een afgeronde opleiding op minimaal MBO-4 niveau;
•minimaal  5/10 jaar werkervaring in de rol van begeleider C/persoonlijk begeleider;
•een rijbewijs/auto;
•een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
•een ‘geen zorgen voor, maar zorgen dat’-aanpak;
•ervaring met het begeleiden van stagiaires (pré);
•een lange adem en veel geduld;
•kennis van de IRB-methodiek of openstaan voor scholing.

Je kunt:
•contact maken met cliënten die zelf moeilijk contact kunnen maken;
•de regie bij de cliënt leggen;
•open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
•collega’s, cliënten, verwanten en gasten een welkom gevoel geven;
•plezier halen uit ‘net dat stapje extra zetten’ voor je cliënten en collega’s;
•samenwerken in de driehoek;
•‘nee’ zeggen en duidelijkheid bieden;
•uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:
•enthousiast om te werken met het netwerk van de cliënt en deze waar nodig uit te breiden;
•flexibel, want je hebt onregelmatige diensten en het kan ook weleens voorkomen dat je gevraagd wordt een collega te vervangen;
•steeds nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag;
•iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling.

Aantal uren per week
Het betreft een functie voor 24 uur per week voor één jaar met mogelijk kans op verlenging.

Wat bieden wij?
•Cliënten, bewoners en collega’s die blij zijn om jou te zien.
•Een locatie of afdeling waarop je trots kunt zijn.
•Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk vanzelfsprekend zijn.
•Collega's die net als jij alles uit de dag halen.
•Een tevreden glimlach aan het einde van de dag.
•Dezelfde salarisschaal als je collega’s begeleider C: minimaal € 1.898,- en maximaal € 2.807,- volgens FWG 40 van de CAO Gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).
•Een tijdelijk dienstverband met kans op verlenging.

Leuke extra’s:
Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden (voor meer informatie klik hier). Mocht je naast je werktijd nog zin hebben in een leuke activiteit zoals een stedentrip of een musical? Cosis heeft een actieve personeelsvereniging met een veelzijdig aanbod van activiteiten.

Enthousiast geworden? Solliciteer direct!
Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat? En waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur dan een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op vrijdag 19 juli 2019. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen.

Je kunt solliciteren via de button ‘solliciteren’ op deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Hennie Borgers (teamcoördinator) op telefoonnummer 06-51394945.

Voor de uiterste reactiedatum organiseren wij een inloop waarbij je alvast kennis kunt maken met- en vragen kunt stellen aan-  je mogelijke collega’s en cliënten, om een zo goed mogelijke indruk van de Villa te krijgen. De inloop is op dinsdag 16 juli tussen 15.00 en 17.00 uur aan de Jakob Bruggemalaan 70 in Veendam.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 25 juli. Bij geschiktheid is het meedraaien van een dienst onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Over locatie "De Villa".
De cliënten vallen onder de WLZ en wonen zelfstandig met behulp van onze ambulante vorm van begeleiding in de wijk. Zij kunnen zeven dagen per week gebruik maken van het dienstencentrum. Doordeweeks is deze van 15:00 tot 22:00 uur geopend en in het weekend van 14:00 tot 19:00 uur. Cliënten komen in het dienstencentrum voor onder andere begeleidingsmomenten, het eten van een maaltijd, het brengen of zelf wassen van kleding, het ophalen of innemen van medicatie, het ondernemen van activiteiten en/of het aangaan van sociale contacten. Er vallen 27 cliënten onder de Villa. Zij wonen verspreid door Veendam, Pekela en de gemeente Midden- Groningen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren