Begeleider B - Schoonvelde Hoogeveen

Cosis zoekt een Begeleider B (22 tot 24 uur, locatie Schoonvelde – Hoogeveen). Vind jij het een uitdaging om de juiste signalen van Priscilla, cliënt met een ernstig meervoudige beperking, op te pikken? Ben jij de flexibele kracht die het geen probleem vindt om af en toe ’s nachts te werken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie ben jij?
Je brengt veel tijd met onze cliënten door en kunt, ook als de omstandigheden hectisch en ingewikkeld zijn, een vertrouwde en gezellige basis voor ze creëren. Je weet een gewone dag leuk te maken, samen met jou genieten onze cliënten van kleine dingen, die de verzorging en de gewone dingen in het leven bieden.

Je hebt humor en engelengeduld, je ondersteunt onze bewoners voortdurend en zorgt zo voor een veilige omgeving waarin er altijd een collega in de nabijheid is. Je kunt de cliënt en zijn gedrag goed lezen. Je speelt snel in op veranderingen in de omstandigheden, het gedrag of de hulpvraag. Een drukke werkdag kun jij zo indelen dat de cliënten dit niet opmerken, omdat jij de rust uitstraalt waaraan zij behoefte hebben.

Je kunt in je werk altijd terugvallen op een collega voor overleg en advies. Samen staan jullie voor een mooi leven van onze bewoners. Het gesprek aangaan met je collega’s vind je normaal, je overlegt over wat je opvalt bij een cliënt, maar gaat ook het gesprek niet uit de weg over hoe jullie als team nog beter kunnen functioneren.

Wat vragen wij van je?
Je hebt:

 • een afgeronde opleiding op minimaal MBO niveau 3 (bij voorkeur een Verzorgende IG of agogische achtergrond);
 • minimaal 1 á 2 jaar relevante werkervaring met de EMB doelgroep, die naast hun verstandelijke beperking ook veel lichamelijke verzorging behoeven;
 • een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
 • een open houding en kunt onbevooroordeeld luisteren;
 • een ‘geen zorgen voor, maar zorgen dat’-aanpak.

Je kunt:

 • zoeken naar de beste bestaande of nieuwe oplossingen;
 • open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
 • collega’s, cliënten, verwanten en gasten een welkom gevoel te geven;
 • plezier halen uit ‘net dat stapje extra zetten’ voor je cliënten en collega’s;
 • uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:

 • flexibel, want je hebt onregelmatige diensten en het kan ook weleens voorkomen dat je gevraagd wordt een collega te vervangen;
 • steeds nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag;
 • iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling.

Aantal uren per week
Het betreft een functie voor 22 tot 24 uur per week.

Wat bieden wij?

 • Cliënten, bewoners en collega’s die blij zijn om jou te zien.
 • Een locatie of afdeling waarop je trots kunt zijn.
 • Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk vanzelfsprekend zijn.
 • Collega's die net als jij alles uit de dag halen.
 • Een tevreden glimlach aan het einde van de dag.
 • Dezelfde salarisschaal als je collega’s Begeleider B: minimaal € 1.707,- en maximaal € 2.546,- volgens FWG 30 van de CAO Gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).

Leuke extra’s:
Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden (voor meer informatie klik hier). Mocht je naast je werktijd nog zin hebben in een leuke activiteit zoals een stedentrip of een musical? Cosis heeft een actieve personeelsvereniging met een veelzijdig aanbod van activiteiten.

Interesse en sollicitatie
Enthousiast geworden? Solliciteer direct!
Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat en waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 31 oktober 2019. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen.

Je kunt solliciteren door hier te klikken. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Bernardie Sombekke (Locatiehoofd) op telefoonnummer 0612720341 of met Wilma Oosting (Begeleider D) op telefoonnummer 0612317493.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Cosis maakt gebruik van 'cliëntprofielen'. Binnen Schoonvelde bieden we hulp aan de persona Priscilla. Ben je nieuwsgierig naar de persona's van Cosis, klik dan hier!

Over Schoonvelde
Woonvoorziening Schoonvelde is een appartementencomplex en gevestigd in Hoogeveen. Het complex bestaat uit 24 appartementen.

Op de begane grond wonen twaalf cliënten (voornamelijk jong volwassenen) met een intensieve zorgvraag. De cliënten hebben een ernstige meervoudige beperking. De begeleiding is gericht op verzorging en ondersteuning, maar heeft daarnaast oog (hoe gering mogelijk ook) voor ontwikkeling.

Op de eerste verdieping wonen twaalf volwassen mensen met een verstandelijke beperking waarbij individuele ondersteuning en groepswonen wenselijk is. Het groepsgebeuren is gericht op gezamenlijk koffie/thee drinken en gebruik van de maaltijden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.