Begeleider B - De Blauwe Schuit (Dagbesteding Winsum)

Cosis zoekt voor bepaalde tijd wegens vervanging tijdens zwangerschapsverlof een Begeleider B (23 uur per week) bij Dagbesteding Winsum (Cultureel Centrum de Blauwe Schuit).

Wie ben jij?
Je brengt veel tijd met onze cliënten door en kunt, ook als de omstandigheden ingewikkeld zijn, een vertrouwde en gezellige basis voor ze creëren. Je weet een gewone dag leuk te maken, samen met jou genieten onze cliënten van kleine dingen zoals een activiteit doen of een kort gesprek voeren.

Je hebt humor en bent geduldig, je bevordert de zelfredzaamheid van cliënten door ze zoveel mogelijk zelf te laten doen. Je kunt de cliënt en zijn gedrag goed lezen. Je speelt snel in op veranderingen in de omstandigheden, het gedrag of de hulpvraag. Een drukke werkdag kun jij zo indelen dat de cliënten dit niet opmerken, omdat jij de rust uitstraalt waaraan zij behoefte hebben.

Je kunt in je werk altijd terugvallen op een Begeleider C en andere enthousiaste collega’s voor overleg en advies. Samen staan jullie voor een prachtig resultaat; zorgen dat onze cliënten (weer) grip op hun leven krijgen. Het gesprek aangaan vind je normaal, je overlegt met collega’s over wat je opvalt bij een cliënt, maar gaat ook het gesprek niet uit de weg over hoe jullie als team nog beter kunnen functioneren.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Je begint met de dagstart waarin je met alle cliënten de taken van die dag doorneemt. Hierna is het voor iedereen duidelijk wat er vandaag moet gebeuren. Je controleert de voorraad op de locatie en gaat vervolgens met een van je cliënten, Sonja, aan het werk omdat ze wat van slag is. Tijdens haar werk begeleid je haar en knoop je een gesprekje aan. Zo kom je erachter dat ze een beetje gefrustreerd is omdat een van de andere cliënten, Koen, haar taken uit handen neemt. Jij brengt ze samen en helpt ze om zelf een oplossing te vinden. Vervolgens ga je met alle cliënten gezamenlijk de lunch voorbereiden en daarna eten.

Na de lunch neem je Koen nog even apart en praat je met hem verder over zijn toekomstplannen en ambities. Daarna zorg je dat iedereen helpt met opruimen, zodat jullie morgen weer met een schone werkplek kunnen beginnen.

Wat vragen we van je?
Je hebt:
• een afgeronde opleiding op minimaal MBO-niveau 3;
• minimaal 1 jaar relevante werkervaring;
• een rijbewijs;
• een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
• een open houding en kunt onbevooroordeeld luisteren.

Je kunt:
• zoeken naar de beste bestaande of nieuwe oplossingen;
• open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
• collega’s, cliënten, verwanten en gasten een welkom gevoel geven;
• plezier halen uit ‘net dat stapje extra zetten’ voor je cliënten en collega’s;
• uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:
• enthousiast om te werken met het netwerk van de cliënt en deze waar nodig uit te breiden;
• flexibel, want je hebt wel regelmatige diensten maar het kan ook weleens voorkomen dat je gevraagd wordt een collega te vervangen;
• steeds nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag;
• Je bent representatief, want je vertegenwoordigt Cosis in de samenwerking met anderen.

Aantal uren per week
Het betreft een tijdelijke functie voor de duur van twee maanden voor 23 uur per week.

Wat bieden wij?
• Cliënten, bewoners en collega’s die blij zijn om jou te zien.
• Een locatie of afdeling waarop je trots kunt zijn.
• Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk vanzelfsprekend zijn.
• Een werkplek waarbij er een beroep op je vak als begeleider wordt gedaan.
• Collega's die net als jij alles uit de dag halen.
• Een tevreden glimlach aan het einde van de dag.
• Dezelfde salarisschaal als je collega’s begeleider B: minimaal € 1.707,- en maximaal € 2.546,- volgens FWG 30 van de CAO Gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).

Leuke extra’s:
Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden (voor meer informatie klik hier). Mocht je naast je werktijd nog zin hebben in een leuke activiteit zoals een stedentrip of een musical? Cosis heeft een actieve personeelsvereniging met een veelzijdig aanbod van activiteiten.

Interesse en sollicitatie
Enthousiast geworden? Solliciteer direct!
Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat? En waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur dan een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 2 augustus 2019. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen.

Je kunt solliciteren via de button ‘solliciteren’ op deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Linda Kapinga, begeleider C op telefoonnummer 06 12438603, of met Sandra Kruizinga, teamcoördinator op het telefoonnummer 06 83524513.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.
Cosis maakt gebruik van 'cliëntprofielen'. Binnen locatie De Blauw Schuit bieden we hulp aan de persona Koen. Ben je nieuwsgierig naar de persona's van Cosis, klik dan hier!

Over de locatie De Blauwe Schuit
De Blauwe Schuit biedt een geïntegreerde en gevarieerde werkplek midden in de maatschappij, waarin gestuurd wordt op zelfstandigheid. Cliënten komen in contact met verschillende groepen uit de samenleving. In een veilige en levendige werkomgeving met altijd begeleiding dichtbij, wordt afwisselend werk geboden voor een brede doelgroep met eventueel doorstroommogelijkheden. Het is van belang dat je goed kunt samenwerken en kunt overleggen met verschillende organisaties, daarnaast ben je flexibel in je werk. Geen dag is hetzelfde, schakelen tussen verschillende werkzaamheden en hierbij de cliënten positief meenemen in het werk is een pré.
De Blauwe Schuit is een Cultureel Centrum in Winsum. Men kan hier terecht voor het huren van een theaterzaal, vergaderruimten of spreekruimten voor een voorstelling, cursus, vergadering, muziekles o.i.d. Daarnaast huizen in de Blauwe Schuit diverse organisaties zoals Noorderpoort, Vluchtelingenwerk, MJD, Afslankpraktijk, Logopedisch Centrum, Verloskundigenpraktijk, Atelier, Muziek- en Toneelschool en Kinderopvang.
De verhuur en invulling van de te huren ruimten in de Blauwe Schuit wordt verzorgd door Stichting Podium. Daarnaast zorgt de stichting voor de invulling van een culturele agenda en voor verbinding tussen allerlei groepen inwoners door het organiseren en initiëren van leuke activiteiten en mooie projecten.

In het actieve en levendige cultureel centrum biedt Cosis dagbesteding op maandag t/m woensdag. De cliënten werken in de catering, zoals koffie/thee zetten en schenken, bakken, lunch en hapjes verzorgen en afwassen. Daarnaast worden er allerlei voorkomende klussen gedaan, ook voor andere huurders, zoals schoonmaken, boodschappen doen, oud papier verzamelen en wegbrengen, versnipperen en flyeren.
Er zijn in de Blauwe Schuit heel regelmatig leuke projecten en activiteiten waaraan de cliënten van Cosis deelnemen en/of meehelpen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren