Begeleider A - Witte Valken in Beilen (2019-1097)

Cosis zoekt een Begeleider A (16 uur, locatie Wittevalken – Beilen). 
Wil jij samen met bewoners hun huishouden op orde houden, koken of bijvoorbeeld een activiteit doen? Dan zoeken onze bewoners jou!

Wie ben jij?
Jij bent de persoon die onze bewoners regelmatig ziet. Je biedt onze cliënten een vertrouwde en veilige thuisbasis. Je bent een echte ‘doener’, maar hebt ook engelengeduld. Je kunt het gedrag en het humeur van de cliënt goed lezen waardoor je makkelijk een band kunt opbouwen, ook al ben je er soms maar heel kort binnen. Je hebt humor en vindt het leuk om samen met cliënten creatief te zijn met dagelijkse taken en bezigheden. Je maakt een gewone dag leuk.
Samen met enthousiaste en professionele collega’s draag je met je verzorgende en huishoudelijke werkzaamheden bij aan een prachtig resultaat: een vertrouwde thuisbasis waarin de cliënten zich kunnen ontwikkelen! Binnen het team heb je een signalerende rol, je overlegt met je collega’s wanneer je iets opvalt bij een cliënt. Je geeft cliënten én collega’s het gevoel dat ze je kunnen vertrouwen en maakt dat ook waar.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Je begint ’s middags bij een bewoner om samen de was op te hangen en ondertussen de dag te bespreken. Daarna gaan jullie een boodschappenlijstje maken voor het koken volgende week. Tussendoor komt een bewoner vragen of jij weet welke kleding hij op een verjaardag zou kunnen dragen. Je hebt het leuk met de bewoners en ’s avonds ondersteun je iemand bij het opruimen van zijn appartement. Na de koffie ga je een blokje om met een bewoonster, om haar hoofd weer ‘leeg’ te maken. Voordat je naar huis gaat kijk je nog even in de algemene wasruimte of er nog was opgehangen moet worden. Je draagt over wat je is opgevallen bij de bewoners tijdens je dienst en gaat daarna naar huis.

Functie-eisen

Je hebt:

een afgeronde opleiding op minimaal MBO 2 niveau;
•minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
•een rijbewijs;
•een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
•een open houding en kunt onbevooroordeeld luisteren;
•een ‘geen zorgen voor, maar zorgen dat’-aanpak.

Je kunt:

•Samenwerken met cliënten, collega’s en familie;
•feedback geven en ontvangen;
•initiatief nemen;
•open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
•collega’s, cliënten, verwanten en gasten een welkom gevoel te geven;
•uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:
•enthousiast om te werken met het netwerk van de cliënt en deze waar nodig uit te breiden;
•flexibel, want je hebt onregelmatige diensten en het kan ook weleens voorkomen dat je gevraagd wordt een collega te vervangen;
•steeds nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag;
•iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling.

Je wilt:
•Een leuke, uitdagende en diverse werkplek.
•Deel uit maken van een betrokken en warm team.

Aantal uren per week
16 uur per week verdeeld over 2 dagen.

Wat bieden wij?
•Cliënten en collega’s die blij zijn om jou te zien.
•Een locatie waarop je trots kunt zijn.
•Een betrokken en divers team waar samenwerken erg belangrijk is.
•Collega's die net als jij alles uit de dag halen.
•Een tevreden glimlach aan het einde van de dag.
•Dezelfde salarisschaal als je collega’s Begeleider A: minimaal € 1.616,- en maximaal € 2.287,- volgens FWG schaal 20 van de CAO Gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).
•Een vaste aanstelling.

Leuke extra’s:

Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden (voor meer informatie klik hier). Mocht je naast je werktijd nog zin hebben in een leuke activiteit zoals een stedentrip of een musical? Cosis heeft een actieve personeelsvereniging met een veelzijdig aanbod van activiteiten.

Interesse en sollicitatie

Enthousiast geworden?
Solliciteer direct! Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat? En waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 25 juli 2019. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen.

Je kunt solliciteren via de button ‘solliciteren’ op deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Maikel de Bruin, teamcoördinator op telefoonnummer 06-31967571. Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Cosis maakt gebruik van 'cliëntprofielen'. Binnen locatie Witte Valken bieden we hulp aan de persona Koen. Ben je nieuwsgierig naar de persona's van Cosis, klik dan hier!

Over de  locatie
Het appartementencomplex de Witte Valken is gelegen op loopafstand van het centrum van Beilen. Het ligt in een rustige buurt, met als naaste buren een basisschool en kinderopvang.

Het complex biedt plaats aan 23 bewoners vanaf 18 jaar, die elk een eigen appartement hebben, bestaande uit zitkamer met open keuken, slaapkamer, douche/toiletruimte en opbergkast. Ieder appartement heeft een openslaande deur met toegang tot tuin of balkon.

Het complex bestaat uit twee lagen, begane grond en eerste verdieping. De eerste verdieping is te bereiken via een trap of een lift. Er is een gezamenlijke woonkamer en een woonkamer die gebruikt wordt als ontmoetingsruimte voor bewoners die iets zelfstandiger wonen. De appartementen komen uit op een (open) galerij (eerste verdieping) of op een besloten binnentuin (begane grond).

Bewoners van de Witte Valken nemen dagbesteding af, werken binnen de sociale werkvoorziening of werken bij een regulier bedrijf in de regio. Er zijn ook bewoners met pensioen. Bovendien zijn er geregeld bewoners thuis en gaan dus niet meer alle dagen naar dagbesteding. Vooral de woensdag en vrijdag zijn veel bewoners thuis.

Bewoners kunnen er voor kiezen om zelf te koken, maar er kan ook gebruik gemaakt worden van een maaltijdservice. Er wordt gegeten in de gezamenlijke ruimte of in het eigen appartement.

Wat maakt de locatie bijzonder De Witte Valken is een 24 uurs- woonvorm, waarbij warmte, huiselijkheid, veiligheid en nabijheid wordt geboden. De bewoners die er wonen hebben hele diverse hulpvragen. Belangrijk hierin is dat de hulpvraag even uitgesteld kan worden, begeleidingsmomenten vinden voornamelijk plaats in het eigen appartement op afspraak.

Begeleiders zetten zich in om structuur, begrip en een luisterend oor te bieden. Daarnaast ligt de focus steeds meer op eigen regie (i.p.v. betutteling) Er is sprake van individuele begeleiding in het appartement van de bewoner, maar er zijn ook groepsmomenten. De Witte Valken wil graag gebruik maken van het netwerk van de bewoner en vindt een goed contact met het netwerk belangrijk.

Werken vanuit de driehoek bewoner, verwant en begeleider is daarom een speerpunt. Daarnaast wordt er gewerkt met de methodiek "Oplossingsgericht werken".

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren