Centrum Beeldende Kunst (CBK) Groningen

Missie

Het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) ondersteunt de beeldende-kunstsector en maakt deze met een divers aanbod toegankelijk voor een zo breed mogelijk publiek. Hiermee willen wij een extra dimensie geven aan het kunstenveld én de samenleving.

Visie

We willen de professionele ondersteuner en verbinder tussen kunst, kunstenaars, publiek en samenleving zijn en de hedendaagse beeldende kunst in Noord-Nederland versterken en ontwikkelen. Dit doen wij in samenwerking met andere instellingen. Zo willen we bijdragen aan een vitaal en duurzaam kunstklimaat, en een leefomgeving waar burgers bij willen horen. We doen dit vanuit de overtuiging dat beeldende kunst een extra dimensie geeft aan ieders leven én de samenleving.

We kunnen dit omdat we een groot, relevant netwerk en een herkenbare positie in het veld hebben, maar ook omdat we een breed palet van functies kunnen inzetten. Professionaliteit en artistieke verbeeldingskracht zijn hierbij ons vertrekpunt en daarbij geven we ruimte aan experiment en talentontwikkeling, professioneel hedendaags kunstenaarschap en passende educatie en marketing.

Het CBK heeft hierbij de rollen van matchmaker, adviseur en ontwikkelaar; we verbinden partijen, wijzen bij vragen de weg, en helpen bij het produceren/ presenteren van kunst, zowel binnen als op straat. Deze interactie tussen activiteiten, stakeholders en publiek zien wij als een spannend maar ook noodzakelijk proces. Hiermee willen wij het beeldende kunstklimaat blijven ondersteunen en een inspirerende impuls geven aan de samenleving van Groningen en omstreken.