Manager Staf & Support

Context

Het Bevolkingsonderzoek is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de onderzoeken naar borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker. Deze bevolkingsonderzoeken zijn onderdeel van het Nationaal Programma Bevolkingsonderzoeken van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu is verantwoordelijk voor de regie en subsidieverlening. De uitvoering wordt verzorgd door vijf regionale screeningsorganisaties in samenwerking met hun ketenpartners, zoals huisartsen en ziekenhuizen. Gezamenlijke ondersteunende activiteiten op het gebied van informatietechnologie, informatiemanagement, contractbeheer en gezamenlijke inkooptrajecten, worden gefaciliteerd vanuit de Facilitaire Samenwerking Bevolkingsonderzoeken (FSB).

De screeningsorganisaties dragen door middel van kwalitatief hoogwaardige bevolkingsonderzoeken substantieel bij aan het vroegtijdig opsporen van kanker met als doel gezondheidswinst te realiseren en sterfte terug te dringen. Be­vol­kings­on­der­zoek Noord is één van de vijf scree­nings­or­ga­ni­sa­ties. De vijf regionale screeningsorganisaties fuseren het komende jaar tot één landelijke screeningsorganisatie voor de drie bevolkingsonderzoeken naar kanker. De bestuurlijke fusie is per 1 september 2020 een feit: er is één Raad van Toezicht en één Raad van Bestuur en de (moeder)stichting Bevolkingsonderzoek Nederland is opgericht. Het doel is om op 1 januari 2022 juridisch te fuseren van vijf regionale screeningsorganisaties en de FSB tot één landelijke screeningsorganisatie. 

Vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan de veranderopgave van onze organisatie en zoek je een uitdagende en veelzijdige functie, dan maken wij heel graag kennis met jou!

Jouw plek in onze organisatie

Welkom bij Bevolkingsonderzoek Noord! Als Manager Staf en Support ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de afdelingen Staf & Support (P&O, Communicatie, Secretariaat en beleidsmedewerkers) en de Cliëntenservice, administratie & logistiek. Ook geef je functioneel leiding aan de regiohoofden van de borstkankerscreening voor wat betreft HR gerelateerde zaken en je werkt daarom nauw samen met de manager bevolkingsonderzoek Borstkanker. Je overlegt structureel met de OR. Tevens neem je deel aan het landelijke overleg van de managers Bedrijfsvoering. Samen met het MT van Bevolkingsonderzoek Noord ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij Bevolkingsonderzoek Noord en lever je een bijdrage aan de transitie naar de nieuwe organisatie. Het zwaartepunt van jouw functie ligt op het aansturen van een aantal ondersteunende afdelingen.

Wij vragen:

 • academisch werk- en denkniveau; aangevuld met een managementopleiding op Post-HBO niveau;
 • meer dan 5 jaar relevante werkervaring;
 • aantoonbare meerjarige ervaring met verandermanagement;  
 • ruime ervaring met coachend leidinggeven.

Onze ideale kandidaat:

 • ervaren en stevige leidinggevende;
 • communicatief vaardig;
 • verbindend, slagvaardig en daadkrachtig;
 • besluitvaardig en beschikt over analytisch denkvermogen;
 • omgevingsbewust en organisatiesensitief;
 • stimuleert de ontwikkeling van medewerkers.

Wij bieden:

 • een uitdagende en zelfstandige functie met een contract voor 32 uur per week;
 • een overeenkomst per z.s.m. t/m 31-12-2021;
 • een plek in ons regionale MT;
 • betekenisvol werk met een belangrijke taak waarbij jij een bijdrage levert aan het vroegtijdig opsporen van kanker;
 • een salaris conform CAO Ziekenhuizen FWG 65;
 • je werkt voornamelijk regionaal met als standplaats Groningen en hebt de mogelijkheid om vanuit huis te werken.

Versterk jij onze organisatie?

Je sollicitatie, voorzien van een korte motivatiebrief en recent CV, ontvangen wij graag vóór 18 januari 2021. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op vrijdagochtend 22 januari 2021 en maandag 25 januari 2021. Reageren op deze vacature kan via onze website https://werkenbijbevolkingsonderzoek.nl .

Voor deze vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.