S&OP Planner

Functie

De SCM-organisatie (supply chain management) heeft de verantwoordelijkheid voor de centraal geleide supply chain planning en distributie en ordermanagement processen voor totaal Avebe.

De S&OP planner is verantwoordelijk, binnen de randvoorwaarden van het productieapparaat en de gestelde servicegraad naar de markt, voor de tactische planning (3-18 maanden horizon) die leidt tot een afstemming van het productiepotentieel en de marktvraag. De functie bevindt zich op de interface tussen commerce en operations en is een uitdagende groeifunctie in de internationale zetmeelmarkt.

Kerntaken en verantwoordelijkheden:

 • Tactische planning via het bewerken van vraagvoorspelling tot lijnbezettingsplannen;
 • Analyseren van planningen en bezettingsplannen en het doen van voorstellen tot aanpassing en verbetering;
 • Uitwerken van planning scenario’s voor afstemming van de marktvraag en productiecapaciteit;
 • Uitvoeren en verbeteren van de (middel) langetermijnplanning;
 • Bewaken van de afgesproken servicegraad richting de markt;
 • Regisseren van de operationele supply chain met focus op kostenoptimalisatie;
 • Verzorgen van specifieke rapportages en managementpresentaties;
 • Het ontwikkelingstraject van een S&OP Planner omvat introductie in zowel MRP als andere operationele planningswerkzaamheden en aansluitend S&OP planningswerkzaamheden.

Bedrijf

Avebe is een internationale coöperatie gericht op zetmeelaardappelen en speelt wereldwijd een hoofdrol in de vermarkting, ontwikkeling en productie van aardappelzetmeel en aardappeleiwit. Avebe haalt alles eruit wat er in zit; op het gebied van aardappelzetmeel is het bedrijf absolute marktleider. De positie van Avebe in hoogwaardige aardappeleiwitten wordt op dit moment verder uitgebouwd. Avebe heeft zich tot doel gesteld om op een duurzame wijze te werken aan een voortdurende verbetering van het rendement voor haar leden. De kracht van Avebe ligt in het vermogen de diversiteit van de aardappel te vertalen naar onderscheidend vermogen voor haar klanten, die wereldwijd gevestigd zijn. De strategie van Avebe richt zich op een viertal belangrijke pijlers: Marktgerichtheid, Duurzaamheid, Innovatie en Kostleiderschap. Kernwaarden van Avebe zijn: respect, nemen van verantwoordelijkheid en voortdurend openstaan voor ontwikkeling.

Aanbod

Een uitdagende baan in een dynamische omgeving met interessante doorgroeimogelijkheden en volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het volgen van vakgerichte opleidingen. Avebe biedt een concurrerend primair en secundair arbeidsvoorwaardenpakket, heeft een eigen CAO en een goede pensioenregeling. Er is een goede verhuis- en verblijfskostenregeling voor kandidaten van buiten de regio Noord-Nederland.

Profiel

 • Afgeronde WO-opleiding Supply Chain Management of een aanverwante richting;
 • Afgestudeerd met goed resultaat;
 • Bij voorkeur enige werkervaring op het gebied van supply chain processen;
 • Systematisch werken/overzicht houden;
 • Overzicht kunnen houden in de verschillende bedrijfsprocessen;
 • Data analyse.

Informatie en solliciteren

De werving- en selectieprocedure van deze vacature loopt via YER.

Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met Marel Reitsma van YER op telefoonnummer: +31 (0)6 257 117 65.

Klik hier om te solliciteren via het sollicitatieformulier op de website van YER.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van het sollicitatieproces.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.