Proces Automatisering Engineer

Wie ben jij?

Word jij nieuwsgierig als je kunt werken met verschillende automatiseringssystemen en wil je graag met onderwerpen, zoals Predictive Maintenance, Industrie 4.0 en Cyber Security aan de gang om dit ten uitvoer te brengen? Ook vind je het van belang dat de huidige systemen maximaal benut moeten worden door de software te optimaliseren en bij te houden. Veilig werken vind je erg belangrijk voor jezelf maar ook voor een ander en samenwerken is voor jou vanzelfsprekend. Ben jij dit, dan hebben wij bij Avebe een mooie functie voor jou.

Wie zijn wij?

Avebe is een continue innoverend bedrijf dat een belangrijke speler wil worden in de ‘good food’ industrie. Dat betekent dat we als bedrijf continu in beweging zijn. Door de aard van de bedrijfstak hebben we een sterke band met onze omgeving en we hebben duurzaamheid hoog in het vaandel. Op onze operationele sites streven we ‘Operational Excellence’ na, dit doen we onder andere door ons continu verbeterprogramma ‘World Class Operations Management’. We hebben uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, denk aan het aantal vrije dagen, opleidingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenvoorziening.

Rol omschrijving

Bij Avebe in Foxhol zijn we op zoek naar een Proces Automatisering Engineer in de dagdienst, die nog lang niet is uitgeleerd. Jij draagt de zorg voor het in stand houden van de automatiseringssystemen, waaronder het Foxboro systeem, Siemens en Allen Bradley PLC’s met visualisatie. Je bent aanspreekpunt bij modificaties en projecten, begeleidt een correcte overdracht van projecten naar de beheerfase en voert tevens kleine modificaties uit. Je ondersteunt en traint storingsmonteurs bij complexe automatiseringsstoringen.

Met je kennis ondersteun je productie en procestechnologen in de verschillende vraagstukken op het gebied van de automatisering.

Kerntaken en verantwoordelijkheden

 • Het ontwerp en beheer van de besturingssystemen, zowel hardware als (applicatie)software;
 • Zorgdragen voor het beheer en de beheers concepten van de automatisering (licenties / onderhoud / vervangingsinvesteringen);
 • Verantwoordelijk voor het opstellen van specificaties ten behoeve van EPC-projecten met betrekking tot het programma van eisen van functionele specificaties van procesautomatiserings-installaties (DCS, PLC, SCADA);
 • Het vertalen van wijzigingsvoorstellen aangaande de procesbesturing (Management of Change) in een functioneel en technisch ontwerp en het (laten) realiseren hiervan in hard- en softwarewijzigingen;
 • Initiëren, plannen en uitvoeren van (kleinere) procesautomatiseringsprojecten;
 • Zorgdragen voor een voldoende kennisniveau bij collega’s, (storingsdienst)monteurs en productiepersoneel op het gebied van voorkomende procesbesturingssystemen d.m.v. instructies.

Functie-eisen

 • Je hebt een hoog veiligheidsbewustzijn en je durft dat ook uit te spreken;
 • Je hebt een erkende en afgeronde 4-jarige HBO-opleiding industriële automatisering of in een soort gelijke richting;
 • Je hebt inmiddels een 3 jaar ervaring in het vakgebied van de automatisering;
 • Je hebt ervaring met Siemens S7-systemen (TIA-portal);
 • Je hebt ervaring in Allen Bradley systemen;
 • Je hebt of wilt kennis verkrijgen van industriële netwerken en databases;
 • Het hebben van Foxboro kennis is zeker een pre;
 • Goede kennis van de Engelse en Duitse taal.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met Joris Grotenhuis, 06-25714461

Solliciteren

Solliciteren kan via de website https://www.avebe.nl/werken-bij/