Moleculair Specialist

Waar ga je aan het werk?          
In 1919 begon Avebe als Aardappelmeel Verkoop Bureau. Toen nog om enkel de verkoop voor meerdere zelfstandige aardappelzetmeelcoöperaties te bevorderen. Inmiddels zijn we 100 jaar verder en zijn we continu bezig met het produceren én innoveren van oplossingen op basis van aardappelzetmeel en -eiwitten voor voeding, industrie en diervoeding. De coöperatie Avebe is zelfs uitgegroeid tot wereldwijde marktleider op het gebied van aardappelzetmeel. Hoe we dit doen? Door eruit te halen wat erin zit.

Je gaat in deze functie aan de slag bij ons kweekbedrijf Averis Seeds B.V. in Valthermond. Hier worden nieuwe rassen gekweekt voor de zetmeelaardappelteelt. Het is onze uitdaging om steeds beter presterende rassen te ontwikkelen: een hoge en stabiele opbrengst aan zetmeel en eiwit, resistent tegen steeds veranderende plantenziekten en met gebruik van zo weinig mogelijk hulpstoffen. Daarmee dragen wij in belangrijke mate bij aan de continuïteit van de grondstofvoorziening van Avebe, het teeltresultaat van de leden van de coöperatie.    

Taken en verantwoordelijkheden   
De Moleculair Specialist is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van moleculaire technieken ten behoeve van het kweken van zetmeelaardappelen. De kennis van de genetica in relatie tot eigenschappen van de aardappel wordt steeds meer de basis voor onderscheidend vermogen in het kweekwerk. Deze kennis en de technieken om die toe te passen worden door de Moleculair Specialist (mede)ontwikkeld en toepasbaar gemaakt. Je hebt als Moleculair Specialist de volgende kerntaken en verantwoordelijkheden:  

 • Ontwikkelen van innovatieve moleculaire technieken ter ondersteuning van het kweekwerk;
 • Opzetten en leiden van researchprojecten, in voorkomende gevallen met externe partners;
 • Uitvoeren van onderzoek;
 • Interpreteren en rapporteren van onderzoeksresultaten;
 • Bijhouden, uitbreiden en het borgen van vakkennis binnen de afdeling;
 • Deelnemen aan vaktechnische seminars en congressen;
 • Verzorgen van presentaties en trainingen voor medewerkers, telers, klanten en andere stakeholders. 

Opleiding en ervaring         
Voor deze functie zoeken wij een kandidaat met het volgende profiel:
 

 • Academische opleiding in de Moleculaire Biologie of aanverwante discipline;
 • Bij voorkeur gepromoveerd;
 • Bij voorkeur enkele jaren werkervaring in de Moleculaire Biologie binnen plantenveredeling;
 • Competenties: initiatief nemen, communiceren, verantwoordelijkheid, resultaatgerichtheid, creativiteit en samenwerking. 

 Meer weten?             
Heb je naar aanleiding van deze vacature nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Johan Hopman, Manager Breeding & Research op +31 629595393.

Solliciteren kan door te klikken op de sollicitatie knop. Je vindt de vacature op www.werkenbijavebe.nl Een assessment of social media check kan onderdeel uitmaken van de procedure.