Verpleegkundige GRZ

Ben jij verpleegkundige en wil jij jouw ervaring inzetten bij Meriant? Ben je gefascineerd door (geriatrische) revalidatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor Meriant in Heerenveen, op de afdeling revalidatie in ziekenhuis Tjongerschans, zijn wij op zoek naar een Verpleegkundige GRZ.

Waar ga je werken?
Zorggroep Alliade bestaat uit verschillende zorgonderdelen: Talant, Meriant, Reik, Wil, Baanplus, Support&Co en OuderenPsychiatrieFriesland. De vacature is bij Meriant. Meriant biedt ondersteuning en langdurige zorg aan kwetsbare cliënten, veelal ouderen met een intensieve zorgvraag. Meriant organiseert de zorg in kleine teams met vertrouwde gezichten. Samen met familie en vrijwilligers helpt Meriant mensen hun leven te leiden, zoals ze gewend zijn. Meriant biedt woonzorg en verpleegzorg in de provincie Friesland.

Je komt te werken op de Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) afdeling van Meriant. De afdeling is gevestigd bij ziekenhuis de Tjongerschans waar jaarlijks zo'n 450 cliënten revalideren na een ziekenhuisopname of een medisch specialistische ingreep. We werken samen met het ziekenhuis zodat de patiënt maximaal wordt ondersteund in zijn/haar herstel. Dat stopt niet als de patiënt de GRZ verlaat, want er wordt samengewerkt met huisartsen en wijkteams om de juiste zorg op de juiste plaats te bieden. Wij hebben veel kennis en ervaring met revalideren van ouderen en zijn gespecialiseerd in revalidatie na een hersenbloeding of beroerte (CVA), COPD, amputatie en revalidatie na een heup- of knieoperatie. De hele revalidatieperiode staat in het teken van het vergroten van zelfredzaamheid en een verantwoorde terugkeer naar huis. Binnen de afdeling is er sprake van een therapeutisch klimaat. Dit vraagt ‘handen op de rug’ zorg.

Wat ga je doen?
Samen met jou werken we graag aan het herstel van onze cliënten. Je werkt mee in de dagelijkse zorg en draagt bij aan de continuïteit en kwaliteit van het zorgproces. Ook doe je voorstellen en acties die de kwaliteit van zorg verhogen. Daarnaast houd je je bezig met:

 • Ondersteunen van de zorgcoördinator bij het opstellen en naleven van het zorgleefplan;
 • Verbeteren van de kwaliteit van zorg op de afdeling en locatie;
 • Rapporteren en communiceren over de uitvoering van de werkzaamheden naar je collega’s;
 • Begeleiden van stagiaires en leerlingen;
 • Onderhouden van contacten met cliënten en/of vertegenwoordigers van de cliënten.

Wat vragen wij van jou?
Door jouw deskundige analyse weet jij de juiste behandelmethoden te kiezen en heb je inzicht in de complexiteit van de zorgvragen, ook bij co-morbiditeit. In acute situaties weet jij daarnaast het hoofd koel te houden en het overzicht te bewaren. Ook kun je goed organiseren, multidisciplinair (samen-)werken en heb je een pro-actieve houding. Je hebt daarnaast oog voor kwaliteit en levert daarmee een bijdrage aan de nieuwe ontwikkelingen van de GRZ van Meriant. Voor de functie van verpleegkundige vragen wij:

 • Een afgeronde opleiding mbo-v niveau 4 of hbo-v;
 • Een geldige BIG registratie (BIG nummer op cv vermelden).

Een Verklaring Omtrent het Gedrag is een voorwaarde voor benoeming.

Wat bieden wij jou?
Een uitdagende baan op de GRZ en ruimte om jezelf professioneel te ontwikkelen. Binnen Meriant heerst een prettige werksfeer met fijne collega’s. Je werkt wisselende diensten waardoor je prive afspraken gemakkelijker kan combineren. Meedraaien op een andere afdeling binnen Meriant is ook mogelijk. Daarnaast bieden wij:

 • Een dienstverband van 24-28 uur per week, van juni t/m december 2021;
 • Een salaris conform de cao-vvt, FWG 40 (inschaling afhankelijk van kennis en ervaring tussen € 2.133,- en € 2.971,-);
 • Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Per juli 2021 een structurele loonsverhoging van 3%;
 • Onregelmatigheidstoeslag als je 's avonds, 's nachts of in het weekend werkt;
 • Zelf kiezen uit voordelige fiscale arbeidsvoorwaarden, zoals: fietsplan, sportabonnement en sportkleding;
 • Friends and Family korting bij een nieuw telefoonabonnement van Vodafone;
 • Met het oog op de toekomst, een pensioenregeling via PFZW;
 • Kortingen op diverse collectiviteitsverzekeringen.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Astrid van Breeden, manager GRZ, telefoonnummer 06-15 40 85 95.

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan via deze link.