Verpleegkundige

Heb jij passie voor de ouderenzorg? Wil jij jouw expertise daarnaast graag inzetten binnen een warm en betrokken team? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Meriant is voor de locatie WilgenStede in Wolvega, voor 24-32 uur, op zoek naar een:

                                                      Verpleegkundige

Je gaat werken

Zorggroep Alliade bestaat uit verschillende zorgonderdelen: Talant, Meriant, Reik, Wil, Baanplus, Support&Co en OuderenPsychiatrieFriesland. De vacature is bij Meriant. Meriant biedt ondersteuning en langdurige zorg aan kwetsbare cliënten, veelal ouderen met een intensieve zorgvraag. Meriant organiseert de zorg in kleine teams met vertrouwde gezichten. Samen met familie en vrijwilligers helpt Meriant mensen hun leven te leiden, zoals ze gewend zijn. Meriant biedt woonzorg en verpleegzorg in de provincie Friesland.

Je komt te werken op WilgenStede, een woonzorgcentrum in Wolvega. Het unieke aan WilgenStede is de ontspannen sfeer waarin iedereen zich thuis voelt en het ons-kent-ons-gevoel. Wij bieden onze bewoners een thuis, waarin zij wonen en hun eigen keuzes blijven maken. Op WilgenStede wordt zorg geboden aan zo’n 35-40 bewoners met een zorgvraag zoals somatische en psychogeriatrische zorg. Binnen WilgenStede zijn drie afdelingen: de Bijebieter, de Protter en het Herenhoentie. Jij zult uiteindelijk gaan werken op één van deze afdelingen.

Je gaat doen

Samen met het team run jij een gemeenschappelijke huishouding, waarbij je gezamenlijk uitvoering geeft aan de zorg en verpleegtechnische handelingen. Je bent de rechterhand van de zorgcoördinator en zorgt voor kwaliteitsbewustzijn binnen het team. Ook instrueer en ondersteun je collega’s bij het geven de verpleegkundige zorg. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor:

 • Ondersteunen van de zorgcoördinator bij het opstellen en naleven van het zorgleefplan;
 • Verbeteren van de kwaliteit van zorg op de afdeling en locatie;
 • Rapporteren en communiceren over de uitvoering van de werkzaamheden naar je collega’s;
 • Begeleiden van stagiaires en leerlingen;
 • Onderhouden van contacten met bewoners en/of vertegenwoordigers van de bewoner.

We vragen van jou

Als verpleegkundige motiveer je de bewoners tot zelfredzaamheid en lever je een bijdrage aan de verbetering van kwaliteit van zorg. Hierin weet je jouw collega’s mee te nemen in de afspraken die zijn gemaakt en nieuwe ontwikkelingen die er zijn. Je draait mee in het verpleegkundige rooster van Meriant. Je bent daadkrachtig, weet zelfstandig te handelen en beslissingen te nemen. Je bent daarnaast in staat om op je eigen handelen te reflecteren en kunt feedback geven en ontvangen. Verder beschik je over:

 • Minimaal een afgeronde verpleegkundige opleiding mbo-niveau 4;
 • Een inschrijving in het BIG-register.

Je krijgt van ons

Een afwisselende en uitdagende functie, in een warm en betrokken team. Je hebt zelf invloed op het rooster, want deze wordt samengesteld in overleg met je collega’s. Ook is er volop kans om je te ontwikkelen en door te groeien. Je kunt trainingen en cursussen doen, wij betalen! Daarnaast bieden wij:

 • Salaris conform de cao-vvt, FWG 40 (inschaling afhankelijk van kennis en ervaring met een max. van € 3.060,- bruto o.b.v. 36 uur);
 • Een dienstverband voor 24-32 uur per week;
 • Een contract voor onbepaalde tijd;
 • Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Trainingen, cursussen en scholing op onze kosten;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Werken voor een grote zorgorganisatie met talloze doorgroeimogelijkheden binnen o.a. Talant, Meriant, Reik en Wil;
 • Zelf kiezen uit (fiscale) arbeidsvoorwaarden, zoals: fietsplan, sportabonnement, sportkleding en Friends & Family korting bij Vodafone;
 • Een aantrekkelijke pensioenregeling via PFZW;
 • Kortingen op diverse collectiviteitverzekeringen en een collectieve inkomensverzekering arbeidsongeschiktheid.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?

Hebben wij je enthousiast gemaakt? Reageren kan tot en met 30 januari 2022 via deze link.

Voor meer informatie of vragen over de functie kun je contact opnemen met Ilse Blankvoort, Zorgcoördinator WilgenStede, via telefoonnummer 06-20448393. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Yneke Oenema, Corporate Recruiter, via y.oenema@alliade.nl of telefoonnummer 06-13851024.

Een geldige Verklaring omtrent Gedrag (VOG) is verplicht en een voorwaarde voor benoeming: deze vragen wij uiteraard voor je aan!