Verpleegkundige

Kies jij als Verpleegkundige bewust voor de ouderenzorg? En werk jij graag in een klein team dat zorgt voor een fijne en veilige leefomgeving voor bewoners?

Voor Meriant in Heerenveen, op locatie Coornhert State, zoeken wij een:

Verpleegkundige

Waar ga je werken?
Zorggroep Alliade bestaat uit verschillende zorgonderdelen: Talant, Meriant, Reik, Wil, Baanplus, Support&Co en OuderenPsychiatrieFriesland. De vacature is bij Meriant. Meriant biedt ondersteuning en langdurige zorg aan kwetsbare cliënten, veelal ouderen met een intensieve zorgvraag. Meriant organiseert de zorg in kleine teams met vertrouwde gezichten. Samen met familie en vrijwilligers helpt Meriant mensen hun leven te leiden, zoals ze gewend zijn. Meriant biedt woonzorg en verpleegzorg in de provincie Friesland.


Jij komt te werken op de locatie Coornhert State, afdeling Kiekedief. Coornhert State is een woonzorgcentrum waar ongeveer 84 mensen langdurige zorg krijgen en veilig en gezellig wonen het uitgangspunt is. Binnen Coornhert State wordt de nadruk gelegd op welzijn, wonen en de mogelijkheden die de bewoner zelf nog heeft. De teams proberen zo veel mogelijk een huiselijke sfeer te creëren, daarom wordt op alle huiskamers zelf gekookt. Met deze vacature zoeken we een Verpleegkundige voor de afdeling Kiekedief, een kleinschalige groep van waar zowel lichte PG, VG als somatiek voorkomt. Wat de bewoners zelf willen en kunnen, mogen ze natuurlijk blijven doen. Zorgmedewerkers geven, samen met vrijwilligers en woon leef assistenten, de bewoners een mooie tijd en de mogelijk om te genieten van de dingen die zij belangrijk vinden en waar zij blij van worden.

Wat ga je doen?
In samenwerking met het team run jij een gemeenschappelijke huishouding. Met je collega’s geef je uitvoering aan de zorg en de verpleegtechnische handelingen. Je zorgt voor kwaliteitsbewustzijn binnen het team. Ook instrueer en ondersteun je collega’s bij het geven van de verpleegkundige zorg. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor:

 • Ondersteunen van de zorgcoördinator bij het opstellen en naleven van het zorgleefplan;
 • Verbeteren van de kwaliteit van zorg op de afdeling en locatie;
 • Rapporteren en communiceren over de uitvoering van de werkzaamheden naar je collega’s;
 • Begeleiden van stagiaires en leerlingen;
 • Onderhouden van contacten met bewoners en/of vertegenwoordigers van de bewoner.

Wat vragen wij van jou?
Als verpleegkundige motiveer je de bewoners tot zelfredzaamheid en lever je een bijdrage aan de verbetering van kwaliteit van zorg. Hierin weet je jouw collega’s mee te nemen in de afspraken die zijn gemaakt en nieuwe ontwikkelingen die er zijn. Waar nodig durf je het voortouw te nemen en je bent flexibel in je doen en laten. Je bent daadkrachtig, weet zelfstandig te handelen en beslissingen te nemen. Je bent in staat om je eigen handelen te reflecteren en kunt feedback geven en ontvangen. Verder ben je in het bezit van:

 • Een afgeronde verpleegkundige opleiding op mbo of hbo-niveau;
 • Een geldige registratie in het BIG-register.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag is een voorwaarde voor benoeming, deze zullen wij voor je aanvragen.

Wat bieden wij jou?
Een baan in een afwisselende en uitdagende functie in een enthousiast team. Je hebt zelf invloed op het rooster, want deze wordt samengesteld in overleg met je collega’s. Ook is er volop kans om je te ontwikkelen en door te groeien. Je kunt trainingen en cursussen doen, wij betalen! Daarnaast bieden wij:

 • Een goed salaris conform de cao-vvt, FWG 40;
 • Een contract voor onbepaalde tijd, voor 28 uur in de week;
 • Per juli 2021 een structurele loonsverhoging van 3%;
 • Onregelmatigheidstoeslag voor de avonden, nachten en weekenden;
 • Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Met het oog op de toekomst, een pensioenregeling via PFZW;
 • Fiscaal vriendelijk meerkeuze systeem arbeidsvoorwaarden waaronder fietsplan, sportabonnement en sportkleding;
 • Kortingen op diverse collectiviteitverzekeringen;
 • Collectieve inkomensverzekering arbeidsongeschiktheid;
 • Friends & Family korting bij een nieuw telefoonabonnement van Vodafone;
 • Persoonlijke ontwikkeling door gerichte trainingen, cursussen en scholing op onze kosten.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?

Heb jij vragen over de functie? Neem contact op met: Alie van der Wal, Clusterhoofd, via 06-42455616.

Herken jij jezelf in bovenstaande profiel? Dan zien we graag je reactie tegemoet! Reageren kan tot en met 28 februari 2021 via deze link!

Let op: de gesprekken vinden plaats via Microsoft Teams op 5 maart 2021.