Verpleegkundig Specialist

Vacaturenummer: v21.0176
Locatie: Heerenveen e.o.

Wil jij je specialistische kennis verder uitbouwen en werken in de combinatie van psychiatrie en geriatrie?

Voor de locaties van Meriant en OuderenPsychiatrieFriesland zijn wij op zoek naar een Verpleegkundig Specialist.

Waar ga je werken?
Zorggroep Alliade bestaat uit verschillende zorgonderdelen: Talant, Meriant, Reik, Wil, Baanplus, Support&Co en OuderenPsychiatrieFriesland. De vacature is een 50/50 combinatie binnen Meriant en OuderenPsychiatrieFriesland. Meriant biedt ondersteuning en langdurige zorg aan kwetsbare cliënten, veelal ouderen met een intensieve zorgvraag. Dit gaat zowel om somatiek als bijvoorbeeld psychogeriatrie. OuderenPsychiatrieFriesland biedt expertise en zorg op maat voor ouderen met psychiatrische problemen. Daarnaast is het een erkende GGZ-instelling en werken zowel ambulant en poliklinisch.

In deze functie maak jij deel uit van de medische dienst samen met een team van deskundige behandelaars. Het (para-)medisch team dat bestaat uit o.a. verpleegkundig specialisten, psychologen, logopedisten, fysiotherapeuten, diëtisten, muziektherapeuten en ergotherapeuten. Zij zijn thuis in alle aspecten van (para-)medische behandeling die nodig is om de cliënten zo goed mogelijk te laten functioneren, ondanks eventuele beperkingen.

Wat ga je doen?
Als verpleegkundig specialist verleen je geprotocolleerde medische- en gespecialiseerde zorg. Je voert observaties en onderzoeken uit, maar stelt tevens diagnoses en behandeld cliënten met klachten van medische- of psychiatrische aard in de ouderenzorg, psychogeriatrie en GGZ. Door de kruisbestuiving kunnen we in beide organisaties veel van elkaar leren. Opgedane kennis bij Meriant kan worden ingezet bij OuderenPsychiatrieFriesland en andersom.

Ook draag je zorg voor consultatie binnen de medische dienst en andere disciplines. Je werkt nauw samen met de specialist ouderengeneeskunde en/of psychiater op het gebied van psychiatrische diagnostiek, behandeling en monitoring van behandeltrajecten. Verder is onderdeel van je werkdag:

 • Deelname aan multidisciplinair behandeloverleg en verpleegkundig overleg;
 • Participeren in medicatiereviews en bij bereikbaarheidsdiensten;
 • Het bewaken van de kwaliteit van zorg binnen de multidisciplinaire werkwijze die binnen Meriant en OuderenPsychiatrieFriesland wordt gehanteerd.

Wat vragen wij van jou?
Je bent een enthousiaste en communicatief sterke persoon die zelfstandig kan werken. Daarnaast ben je in staat om de rol als verpleegkundig specialist verder te ontwikkelen en de verbinding weet te leggen tussen Meriant, OuderenPsychiatrieFriesland, specialisten ouderengeneeskunde, psychiaters en de medische dienst.

Om deze verbinding te leggen en om andere gesprekspartners te motiveren en overtuigen is het van belang dat je een warme en krachtige persoonlijkheid hebt, net als goede sociale en organisatorische kwaliteiten. Verder vragen we van je:

 • Een afgeronde Master Advanced Nurse Practice (intensieve/chronische- en geestelijke gezondheidszorg);
 • Enige jaren werkervaring in een vergelijkbare werkomgeving;
 • Een actuele registratie in het Verpleegkundig Specialisten-register;
 • In het bezit van een rijbewijs en een auto.

Wat bieden wij jou?
Dit is een uitgelezen kans om te werken in zowel het werkveld van de ouderenzorg (PG en somatiek) als ook in de ouderenpsychiatrie. Binnen Meriant en OuderenPsychiatrieFriesland krijg je de kans en de ruimte om voor een groot deel zelf invulling te geven aan je werk en je ontwikkeling. Daarnaast bieden wij:

 • Een salaris conform de cao-vvt, FWG 60 (inschaling afhankelijk van kennis en ervaring tussen € 3.664,- en € 4.886,- bruto o.b.v 36 uur);
 • Een dienstverband voor 28 tot 36 uur per week;
 • Een contract voor een jaar, met de intentie tot een vast dienstverband
 • Uren en inzet in overleg in te delen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Met het oog op de toekomst, een pensioenregeling via PFZW.
 • Fiscaal vriendelijk meerkeuze systeem arbeidsvoorwaarden waaronder fietsplan, sportabonnement en sportkleding;
 • Kortingen op diverse collectiviteitverzekeringen;
 • Collectieve inkomensverzekering arbeidsongeschiktheid;
 • Friends & Family korting bij een nieuw telefoonabonnement van Vodafone;
 • Persoonlijke ontwikkeling door gerichte trainingen, cursussen en scholing op onze kosten.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Annemieke Drenth, manager Centrale Behandeldienst, telefoon 06-31 95 84 04.

Heb je belangstelling voor de functie? Reageren kan tot en met 30 mei 2021 via deze link.

Een geldige Verklaring omtrent Gedrag is verplicht en een voorwaarde voor benoeming: deze vragen wij uiteraard voor je aan!