Teammanager ICT Zorg

De functie
Leidinggeven aan gedreven IT professionals met de focus op het zorgproces in al zijn facetten. Een team dat nog in ontwikkeling is, maar met een grote opdracht op korte termijn: de modernising van het ECD in een ICT omgeving die zich in een cloud transitie bevindt. Je gaat intern en extern een actieve rol spelen in de contacten met stakeholders en bent actief betrokken bij externe netwerken die zich bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe vormen en inrichting van de ketenzorg.

Voor de afdeling ICT van Zorggroep Alliade in Heerenveen hebben wij voor het team Zorg een vacature voor Teammanager ICT Zorg.

Waar ga je werken?
Zorggroep Alliade bestaat uit verschillende zorgonderdelen: Talant, Meriant, Reik, Wil, Baanplus en OuderenPsychiatrieFriesland. Jij gaat werken op de afdeling ICT van Alliade.
De afdeling ICT kent 5 teams: Bedrijfsvoering, Moderne werkplek en connected services, Basisdiensten, ICT Office en Zorg. Alle teams worden aangestuurd door een teammanager.

Jij wordt manager van team Zorg dat bestaat uit 4 business analisten en 4 applicatiebeheerders. Het doel van dit team is met behulp van diverse ICT middelen het optimaal ondersteunen van de processen in de gehele zorgketen.

Wat ga je doen?
Je gaat leidinggeven aan het team Zorg, houdt zicht op beheer en lopende projecten en bent als meewerkend voorman/vrouw deskundige voor de meer complexere operationele vraagstukken. Momenteel ligt er een belangrijke veranderopdracht omtrent het methodisch werken in het zorgdossier, waarbij het ECD landschap wordt gemoderniseerd in een ICT omgeving die zich in een cloudtransitie begeeft. Jij gaat deze transitie mede vormgeven. Dit betekent voor de organisatie én in je eigen team een grote verandering. Als teammanager leidt en begeleidt jij hen hierin. Ook onderhoud je contacten in zowel interne als externe netwerken binnen de ketenzorg. Verder ben je verantwoordelijk voor:

 • Het adviseren en ondersteunen van management, directie en Raad van Bestuur bij de ontwikkeling van de digitaliseringsagenda van Alliade;
 • Het ontwikkelen van het ICT- en organisatiebeleid op tactisch en/of strategisch niveau;
 • De dienstverlening, beschikbaarheid en het effectief gebruik van de functionaliteit in het domein Zorg.

Wat vragen wij van jou?
Je bent een (om)bouwer en hebt ervaring in het aansturen van een team in transitie. Je weet de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied te vertalen naar onze organisatie en haalt met jouw coachende manier van leidinggeven het beste in elke collega naar boven. Je bent van nature analytisch, doortastend, proactief en weet op een heldere en inspirerende wijze te communiceren. Alliade biedt ouderenzorg, gehandicaptenzorg, jeugdzorg en ambulante zorg. Jij beschikt over kennis van de zorg in de gehele breedte en snapt hoe een systeem daarin ondersteunend is. Verder vragen wij:

 • Een relevante afgeronde opleiding op post hbo niveau;
 • Aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Kennis van organisatievraagstukken, veranderkunde en projectmatig werken;
 • Kennis van ontwikkelingen op ICT gebied en relevante wet- en regelgeving op het gebied van informatiebeveiliging, architectuur, cloud en digitale transformatie.

Wat bieden wij jou?
De kans om de transitie van het ECD vorm te geven en jouw team in deze verandering mee te nemen. En dat in een grote zorgorganisatie die volop in ontwikkeling is!
Daarnaast krijg je ook:

 • Salaris volgens de cao-gehandicaptenzorg, FWG 60;
 • Een dienstverband voor 36 uur per week;
 • Naast vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Per juni 2021 een structurele loonsverhoging van 3,15%;
 • Reiskostenvergoeding of een thuiswerkvergoeding van €2,00 per dag i.v.m. het huidige thuiswerkbeleid vanwege Corona;
 • Telefoon en laptop van de zaak;
 • Zelf kiezen uit voordelige fiscale arbeidsvoorwaarden, zoals: fietsplan, sportabonnement en sportkleding;
 • Friends & Family korting bij een nieuw telefoonabonnement van Vodafone;
 • Met het oog op de toekomst, een pensioenregeling via PFZW;
 • Collectieve inkomensverzekering arbeidsongeschiktheid;
 • Persoonlijke ontwikkeling door gerichte trainingen, cursussen en scholing op onze kosten.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?
Hebben we je enthousiast gemaakt en wil je reageren? Leuk! We zien graag je sollicitatie tegemoet. Reageren kan tot en met 9 mei via deze link.

Wil je meer informatie over deze vacature? Dan kun je voor functie inhoudelijke vragen contact opnemen met Melle Steringa, directeur ICT, op 06-10821040 en voor vragen over jouw sollicitatie of de procedure met Maya de Groot, Corporate Recruiter, op 06-29242717.

Belangrijke datum: de sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 17 mei 2021.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag is een voorwaarde voor benoeming. Deze vragen wij voor je aan de kosten zijn uiteraard voor onze rekening. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.