Specialist ouderengeneeskunde

Ben jij een Specialist ouderengeneeskunde en wil jij jouw kennis en expertise inzetten binnen de grootse zorggroep van het noorden?

Voor de Medische Dienst van Alliade zijn wij voor zorgonderdeel Meriant op zoek naar een gedreven Specialist ouderengeneeskunde.

Waar ga je werken?
Zorggroep Alliade bestaat uit verschillende zorgonderdelen: Talant, Meriant, Reik, Wil, Baanplus, Support&Co en OuderenPsychiatrieFriesland. De vacature is bij Meriant.

Jij komt te werken op de afdeling Advies & Behandeling. Deze afdeling valt onder de Centrale Behandeldienst die ondersteuning biedt bij specialistische behandeling van onze cliënt. Het team is thuis in alle aspecten van (para)medische behandeling en bestaat uit ca. 80 multidisciplicinaire behandelaren waaronder o.a. artsen, logopedisten, fysiotherapeuten en ergotherapeuten.

Je wordt onderdeel van een vakgroep bestaande uit 11 bevlogen specialisten ouderengeneeskunde (6 in de woonzorg en 4 op de GRZ) en 2 basisartsen. Je werkt nauw samen met verpleegkundigen, praktijkverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten (i.o) en wordt ondersteund door een planner en een medisch secretariaat. Je verricht je werkzaamheden binnen Meriant maar ook daarbuiten, in de 1e lijn en bij zorgpartners waar we ook behandeling leveren. We streven naar specialistische zorg daar waar nodig.

Wat ga je doen?
Als Specialist ouderengeenskunde verleen je specifieke medische zorg aan oudere bewoners met een complexe zorgvraag. Je ontwikkelt beleid op medisch inhoudelijk en specifiek medisch gebied en ziet toe op het gevoerde beleid met medisch inhoudelijke raakvlakken. Je levert een bijdrage aan de deskundigheidsbevordering van de dagelijkse zorg en het behandelingsbeleid binnen de instelling. Je onderhoudt integraal contact ten aanzien van de (para)medische behandeling, neemt maatregelen bij infectieziekten en ziet toe op de vereiste hygiëne binnen de instelling. Je voert overleg met de toezichthoudend apotheker en stelt naar aanleiding van dit overleg adviezen op. Ook draai je mee in de bereikbaarheidsdiensten.

Wat vragen wij van jou?
Wat wij in ieder geval verwachten is dat je als geregistreerd SO goed op de hoogte bent van de nieuwe ontwikkelingen binnen je vakgebied. Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en je kunt goed multidisciplinair samenwerken. Je bent flexibel en ondernemend en hebt een warme en krachtige persoonlijkheid. Je hebt overtuigingskracht en het vermogen te motiveren en stimuleren. Daarnaast communiceer je op een prettige wijze en weet je zorgmedewerkers te enthousiasmeren. Je ziet (structurele) samenwerking met huisartsen en andere eerstelijns disciplines als een uitdaging, hebt een visie op de maatschappelijke ontwikkelingen en bent in staat deze visie te vertalen en uit te dragen. Verder vragen wij van jou dat je in het bezit bent van een rijbewijs en een eigen auto.

Ook basisartsen met interesse voor het vak van specialist ouderengeneeskunde worden van harte uitgenodigd om met ons in gesprek te gaan!

Wat bieden wij jou?
Een uitdagende functie met veel ontwikkelmogelijkheden binnen een grote zorggroep en een enthousiast en gespecialiseerd team! Meriant kent twee dubbelzorg locaties (gerontopsychiatrie). Mocht je daarin specifieke intresse hebben, dan liggen er ook mogelijkheden om op die locaties te werken. Verder bieden wij:

 • Een salaris conform de cao-vvt, FWG 75;
 • Een vast dienstverband voor 16 tot 36 uur per week;
 • Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Per juli 2021 een structurele loonsverhoging van 3%;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Met het oog op de toekomst, een pensioenregeling via PFZW.
 • Fiscaal vriendelijk meerkeuze systeem arbeidsvoorwaarden waaronder fietsplan, sportabonnement en sportkleding;
 • Kortingen op diverse collectiviteitverzekeringen;
 • Collectieve inkomensverzekering arbeidsongeschiktheid;
 • Friends & Family korting bij een nieuw telefoonabonnement van Vodafone;
 • Persoonlijke ontwikkeling door gerichte trainingen, cursussen en scholing op onze kosten.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?
Hebben we je enthousiast gemaakt en wil je reageren? Leuk! We zien graag je sollicitatie tegemoet. Reageren kan t/m 18 april 2021 via deze link.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Annemieke Drenth, manager Centrale Behandeldienst van Meriant, op telefoonnummer 06-31958404.