Senior Inkoper

Een prettig leven leiden doe je niet alleen, maar doe je samen. Hierin willen wij elkaar ondersteunen en helpen. Samen kom je namelijk verder. Draag jij vanuit je specialisme op deze manier graag bij aan de kwaliteit en efficiency van zorg?

Voor Zorggroep Alliade in Heerenveen zoeken wij, voor 32 tot 36 uur, een resultaatgerichte en zelfstandige:

Senior inkoper

Je gaat werken

Zorggroep Alliade bestaat uit verschillende zorgonderdelen: Talant, Meriant, Reik, Wil, Baanplus, Talant Opvoeden en Opgroeien en OuderenPsychiatrieFriesland. Zorggroep Alliade bestaat uit organisaties die persoonlijke, deskundige en vernieuwende zorg, ondersteuning en behandeling bieden. Wij ondersteunen kwetsbare doelgroepen in het leiden van een aangenaam leven, door zorg te leveren zoals gehandicaptenzorg, ouderenzorg, orthopedagogische behandeling, arbeidsre-integratie en thuiszorg.

De vacature is bij Alliade Servicecentrum. Het Alliade Servicecentrum levert diensten op het gebied van Facilities, Vastgoed en Inkoop & Logistiek. Op de afdeling Inkoop zijn 6 inkopers en 2 medewerkers inkoop werkzaam. Allen rapporteren direct aan de manager Inkoop & Ondersteuning. De afdeling staat voor het verder implementeren van een optimaal inkoopproces binnen Zorggroep Alliade, waarbij kostenreductie en waardetoevoeging in heldere plannen en KPI’s beschreven staan. Het creëren en afdwingen van kansen in de markt (gekoppeld aan risicomanagement) in nauwe samenwerking met stakeholders, heeft tot doel de toegevoegde waarde van Inkoop op het hoogste niveau te krijgen en zo optimaal bij te kunnen dragen aan de organisatiedoelstellingen. De afdeling staat ook nadrukkelijk dichtbij de medewerkers in het primair proces om te zorgen voor een goed en efficiënt bestelproces. Nabijheid en sturing op de operatie zijn van groot belang om echte verbeteringen door te voeren.

De inkoopomzet is verdeeld over tientallen artikelgroepen, zowel herhalingsinkoop als projectinkoop. Inkopers zijn elk verantwoordelijk voor een deel van de artikelgroepen en hebben accountschap voor een specifiek organisatieonderdeel en/of regio’s.

Je gaat doen

Als Senior inkoper denk en handel je altijd in het belang van Alliade. Je draagt zorg voor het leveranciers-, contract- en contentmanagement. Tevens denk je mee in het vormen van inkoopstrategieën en –plannen. Je adviseert waar nodig en speelt in op nieuwe ontwikkelingen in de markt, ook draag je de verantwoordelijkheid voor het gehele tactische inkoopproces. Het inkooppakket bestaat uit goederen, diensten en investeringsprojecten. Je stelt programma’s van eisen op, organiseert aanbestedingen en onderhandelt en implementeert contracten. Het opbouwen en beheren van relaties met de interne klanten is een essentieel onderdeel van je takenpakket. Je achterhaalt klantbehoeftes, signaleert problemen en bent nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag. De klant wordt blij van jou. Realisatie van gestage procesoptimalisatie (volgens Lean-principes) zie je als jouw verantwoordelijkheid, ook over de afdelingsgrenzen heen. Je beschouwt een goede operatie en efficiënt gebruik van middelen in het primaire proces als onderdeel van je verantwoordelijkheden. Tevens zal je als senior inkoper een aansturende rol hebben jegens medewerkers en ben je verantwoordelijk voor specifieke overkoepelende teamresultaten. Verdere taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Fungeren als intern accountmanager voor één of meerdere bedrijfsonderdelen van Alliade;
 • Bewaken van de contract statussen en tijdig actie ondernemen t.b.v. contractnaleving, -herziening en –verlenging;
 • Onderhouden van relaties met de interne klanten.

We vragen van jou

Als persoon neem je verantwoordelijkheid voor het eindresultaat. Je hebt lef, stelt jezelf uitdagende doelen en hebt bewezen aansprekende resultaten te kunnen behalen. Je houdt ervan te werken in nauwe verbinding met anderen en schakelt snel tussen onderwerpen en personen. Je bent benaderbaar en dichtbij. Tenslotte ben je analytisch, accuraat en weet je onder hoge druk effectief gedrag te blijven vertonen. Daarnaast ben je in het bezit van:

 • Een relevante afgeronde hbo opleiding aangevuld met Nevi 1 en 2;
 • Minimaal 4 jaar werkervaring als inkoper;
 • Kennis van geautomatiseerde inkoopsystemen;
 • Kennis van bedrijfs- en inkoopprocessen.

Je krijgt van ons

Een vakinhoudelijke en uitdagende functie binnen een ambitieuze organisatie. Als Senior Inkoper krijg je een breed takenpakket met veel vrijheid en verantwoordelijkheden. Daarnaast bieden wij:

 • Salaris conform de cao Gehandicaptenzorg, inschaling FWG 60; (min. €3.189,- / max. €4.652,- o.b.v. 36 uur);
 • Een vast contract;
 • Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Trainingen, cursussen en scholing op onze kosten;
 • Reiskostenvergoeding of een thuiswerkvergoeding;
 • Telefoon en laptop van de zaak;
 • Zelf kiezen uit (fiscale) arbeidsvoorwaarden, zoals: fietsplan, sportabonnement, sportkleding en Friends & Family korting bij Vodafone;
 • Een aantrekkelijke pensioenregeling via PFZW;
 • Kortingen op diverse collectiviteitverzekeringen en een collectieve inkomensverzekering arbeidsongeschiktheid.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?

Hebben wij jouw interesse gewekt? Reageren kan tot en met 15 december via deze link en we nemen snel contact met je op!

Voor meer informatie of vragen over de functie kun je contact opnemen met Meindert de Jong Manager Inkoop en Ondersteuning, via telefoonnummer: 0620634480. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Yannick Willemsma, Corporate Recruiter, via y.willemsma@alliade.nl of telefoonnummer 06-15682271.

Graag willen wij je alvast laten weten dat wij de sollicitatiegesprekken hebben gepland op: 22 december.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag is een voorwaarde voor benoeming: deze wordt door ons aangevraagd. Daarnaast zal een assessment deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.