Seksuoloog (WO)

Vacaturenummer: v22.0263
Locatie: Drachten/Leeuwarden
De functie
Ben jij seksuoloog en werk jij graag in een poliklinische behandelsetting? Heb je affiniteit met de gehandicaptenzorg en wil jij bijdragen aan de doorontwikkeling van poli Alliade?

Voor de poli van Zorggroep Alliade zijn wij op zoek naar een zelfstandige en enthousiaste:

                                   Seksuoloog (WO)

Waar ga je werken?
Zorggroep Alliade is er voor mensen die moeite hebben om zelfstandig te leven en zich staande te houden in de samenleving. Daarbij richten wij ons op mensen met een (licht) verstandelijke beperking met bijkomende problematiek en kwetsbare ouderen. Met ruim 6000 medewerkers bieden wij zorg aan meer dan 9000 cliënten in de gehele provincie Friesland.

Onze zorgonderdelen verlenen deskundige gehandicaptenzorg, ouderenzorg, dagbesteding, specialistische jeugdzorg, arbeidsre-integratie en ouderenpsychiatrie.

Je gaat werken voor de poli van Zorggroep Alliade. Poli Alliade is onderdeel van de Centrale Behandeldienst, waar alle behandelaren zijn ondergebracht (o.a. gedragskundigen, medici en paramedici, vaktherapeuten, geestelijk verzorgers, systeemtherapeuten en psychodiagnostisch werkers). De poli biedt specialistische GGZ-behandelingen aan mensen met een (licht) verstandelijke beperking en bijkomende psychiatrische problematiek op het gebied van onder andere angst, stemming, trauma, persoonlijkheid, seksuologie en onbegrepen gedrag.

Wat ga je doen?
Als seksuoloog bij poli Alliade ben je regiebehandelaar en zorg je voor de diagnostiek, therapie en behandeling van cliënten die passen binnen jouw specialisme. Je behandelt mensen met een (licht) verstandelijke beperking in een unieke poliklinische behandelsetting. Behandelingen worden gegeven vanuit een multidisciplinair team: (GZ-)psychologen, orthopedagogen(-generalist), een psychotherapeut, een seksuoloog, systeemtherapeuten en vaktherapeuten (drama, beeldend, spel en PMT). Het behandelteam wordt ondersteund door een diagnostisch team en werkt nauw samen met de AVG (Arts Verstandelijk Gehandicapten). Ook is er een psychiater op consultbasis beschikbaar.

Krijgt een cliënt zowel behandeling van de poli als begeleiding of intensieve hulpverlening van een zorgonderdeel van Alliade, dan wordt de zorg zo goed mogelijk integraal afgestemd en aangeboden. Je werkt dan ook intensief samen met het onderdeel Opgroeien en Opvoeden (jeugd en gezin) en de Omswaai (klinische behandelingen volwassenen). Uiteraard speelt het systeem van de cliënt (begeleiding, ouders, partner, kinderen, mentor etc.) eveneens een grote rol in de behandeling. Het leggen en onderhouden van contacten tussen alle betrokkenen is in deze functie dan ook enorm van belang. Verdere verantwoordelijkheden binnen deze functie zijn:
* Onderzoeken van de seksuologische hulpvragen van de aangemelde cliënten en hun systeem;
* Meedenken in het (door)ontwikkelen van ons (seksuologisch) behandelaanbod op de poli;
* Onderhouden van in- en externe contacten gericht op uitbreiding van je kennis;
* Zorgdragen voor de inzet van andere behandelaren of externe deskundigheid;
* Deskundigheidsbevordering door het geven van scholing op jouw vakgebied aan eigen teams of breder;
*Ontwikkelen van beleid en vormgeven van behandeling op het gebied van seksueel onbegrepen gedrag in nauwe samenwerking met collega’s van de poli en de aandachtfunctionarissen seksualiteit.

Je kunt, wanneer je daarin geïnteresseerd bent, je werkzaamheden als seksuoloog combineren met het doen van wetenschappelijk onderzoek! Klik hier voor meer informatie over onze afdeling Praktijkgericht Wetenschappelijk Onderzoek (PWO).

Wat vragen wij van jou?
Je past bij poli Alliade als je affiniteit hebt met de doelgroep (L)VB, graag werkt in een poliklinische behandelsetting en kunt omgaan met soms complexe cliënten en onbegrepen gedrag. Je werkt zelfstandig, maar bent nadrukkelijk onderdeel van een behandelteam en voert regie op (een deel van) de intakefase (vraagverheldering, diagnostiek en advies). Daarnaast heb je een eigen visie op de zorg, met name op het gebied van seksuologie, wat je ook durft uit te dragen. Verder vragen wij:
* Een afgeronde opleiding tot GZ-psycholoog, orthopedagoog-generalist, arts, klinisch psycholoog of psychotherapeut aangevuld met de postmaster Seksuologie.
* Ervaring met de zorg en begeleiding van mensen met een (licht) verstandelijke beperking is een pré;
* Een rijbewijs en auto.

Wat bieden wij jou?
Een uitdagende en boeiende baan bij poli Alliade, waarbij je een wezenlijk verschil kunt maken in het leven van de cliënten die je behandelt. De poli is volop in ontwikkeling en jij kunt bijdragen aan de doorontwikkeling hiervan! Daarnaast bieden wij jou:
* Een marktconform salaris, inschaling afhankelijk van kennis en ervaring;
* De kans om jouw werkzaamheden als seksuoloog te combineren met het doen van praktijkwetenschappelijk onderzoek;
* Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, uren zijn in overleg;
* Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33%;
* Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?
Enthousiast geworden en wil je direct solliciteren? Leuk! We zien graag jouw reactie tegemoet. Reageren kan tot en met 10 juli via 'klik hier' en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Marleen Bruinsma, manager poli Alliade, via telefoonnummer 06 - 145 69 533. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen met Yneke Oenema, Corporate Recruiter, via telefoonnummer 06 13 85 10 24.

Een geldige Verklaring omtrent Gedrag (VOG) is verplicht en een voorwaarde voor benoeming. Deze vragen wij voor je aan en de kosten zijn voor onze rekening.