Onderzoeker PWO

Ben jij een gedreven en ervaren onderzoeker met passie voor de gehandicaptenzorg en ouderenzorg? En wil je bijdragen aan betere zorg en kennisvergroting door wetenschappelijk onderzoek?

Bij Zorggroep Alliade in Beetsterzwaag zijn wij voor de afdeling Praktijkgericht Wetenschappelijk Onderzoek (PWO) op zoek naar een:

Onderzoeker PWO

Waar ga je werken?

Zorggroep Alliade bestaat uit verschillende zorgonderdelen: Talant, Meriant, Wil, Baanplus, Support&Co en OuderenPsychiatrieFriesland. De vacature is bij de eenheid Behandelzaken op de afdeling Praktijkgericht Wetenschappelijk Onderzoek (PWO).

PWO voert praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek uit dat ten goede komt aan de cliënt. Volgens wetenschappelijke methodes wordt een brede waaier aan onderzoeksprojecten opgestart en begeleid om kennisvragen in de gehandicapten- en ouderenzorg te beantwoorden en oplossingen te vinden voor praktijkproblemen. PWO houdt zich bezig met initiëring, coördinatie, planning, uitvoering en rapportering van wetenschappelijk onderzoek. De afdeling bestaat uit een wetenschappelijk afdelingshoofd als leidinggevende, (praktijk)onderzoekers, (administratief) ondersteuners en communicatiemedewerkers. Afhankelijk van het onderzoek wordt nauw samengewerkt met specialisten/experts binnen en buiten de organisatie.

Wat ga je doen?

Als Senior onderzoeker kom je te werken in het gedreven PWO-team waarin multidisciplinair wordt samengewerkt (o.a. onderzoekers, artsen, gedragskundigen, logopedisten, communicatiemedewerkers en ondersteuners) om de gehandicaptenzorg en ouderenzorg een stapje verder te helpen. Je handelt wetenschappelijk, met veel aandacht voor de uitvoering in de praktijk. Je hebt een belangrijke rol in het opzetten, coördineren en uitvoeren van meerdere onderzoeksprojecten. Je verzamelt, verwerkt, analyseert en interpreteert onderzoeksgegevens en publiceert de resultaten. Je voert onderzoekswerkzaamheden uit in de brede zin van het woord en coördineert diverse projecten binnen de onderzoekslijnen van PWO. Ook koppel je onderzoeksresultaten terug, zowel wetenschappelijk onder vakgenoten in de sector als laagdrempelig naar de werkvloer in samenwerking met communicatiemedewerkers van PWO. Als senior onderzoeken begeleidt en ondersteun je ook studenten en behandelaar-onderzoekers. In deze functie rapporteer je aan en ontvang je leiding van het Hoofd PWO. Bij voorkomende onderzoekswerkzaamheden kun je verder denken aan:

 • uitwerken van onderzoeksplannen en subsidieaanvragen
 • verrichten van (systematisch) literatuuronderzoek
 • selecteren van passende wetenschappelijke methodes (opzet)
 • projecten conform wet- en regelgeving laten verlopen,
 • uitvoeren en interpreteren van kwantitatieve (statistische) en kwalitatieve analyses
 • delen van resultaten via (inter)nationale peer-reviewed tijdschriften en presentaties (intern en extern).

Wat vragen wij van jou?

Dat je ruime ervaring hebt met het zelfstandig uitvoeren en coördineren van (praktijkgericht) wetenschappelijk onderzoek op academisch niveau. Je hebt affiniteit met de gehandicapten- en ouderenzorg, bent nieuwsgierig, neemt eigen initiatief en denkt in mogelijkheden. Onderzoek in de langdurige zorg is niet altijd gemakkelijk en deze eigenschappen zijn dan ook van groot belang. Flexibiliteit mag ook niet ontbreken, omdat je samen met het onderzoeksteam op veel verschillende locaties werkt en er snel geschakeld moet worden. Verder beschik je over een grote mate van zelfstandigheid, ben je analytisch, werk je nauwkeurig en ben je een echte teamplayer. 

Daarnaast vragen wij van jou:

 • Minimaal een afgeronde masteropleiding op academisch niveau in een relevantie richting (bij voorkeur gepromoveerd);
 • Minimaal 4 jaar werkervaring in (relevant) onderzoek;
 • Aantoonbare ervaring met multidisciplinair samenwerken, begeleiden van studenten en/of mede-onderzoekers, kwantitatief en kwalitatief wetenschappelijk onderzoek, datasets, statistische analyse van gegevens en het verwerken en publiceren daarvan in wetenschappelijke vaktijdschriften.
 • Uitgebreide kennis van het MS-officepakket, referentiemanagementsoftware (bijv. Mendeley), statistische programma’s (bijv. PSPP/SPSS) en de drive om je te verdiepen in REDCap, de onderzoekssoftware die de projecten binnen Alliade ondersteunt;
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden (o.a. presentatievaardigheden) in het Nederlands en het Engels. Je bent in staat om moeilijke materie toegankelijk uit te leggen;
 • In bezit van rijbewijs en eigen vervoer in verband met de wisselende werkplekken.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag is een voorwaarde voor benoeming. Deze vragen wij voor je aan.

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende baan in een gedreven onderzoeksteam binnen een grote zorggroep die volop in ontwikkeling is! Verder bieden wij:

 • Salaris conform de cao gehandicaptenzorg FWG 60 (min. €3189,- / max. €4652 o.b.v. 36 uur);
 • Een jaarcontract van 32 uur per week met de intentie om, bij wederzijdse tevredenheid, te verlengen voor onbepaalde tijd. Op donderdagen en vrijdagen vindt veel onderzoek plaats en behoren tot de standaard werkdagen;
 • Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Een structurele loonsverhoging van 3,14% in juni 2021;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Zelf kiezen uit voordelige fiscale arbeidsvoorwaarden, zoals: fietsplan, sportabonnement en sportkleding;
 • Met het oog op de toekomst, een pensioenregeling via PFZW;
 • Kortingen op diverse collectiviteitverzekeringen;
 • Persoonlijke ontwikkeling door middel van trainingen en opleidingen.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Alain Dekker, Hoofd afdeling PWO, op telefoonnummer: 06-22300036.

Hebben we je enthousiast gemaakt en wil je solliciteren? Leuk! We zien graag je reactie tegemoet. Reageren kan tot en met donderdag 11 februari 2021 via de button 'solliciteren' op de website!

Belangrijke datum: de sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 19 februari. Een eventueel 2e sollicitatiegesprek zal plaatsvinden op dinsdag 23 februari.

Solliciteren op de website