Muziektherapeut

Vacaturenummer: v21.0596
Locatie: Drachten / Heerenveen / Beetsterzwaag

Ben jij een ambitieuze muziektherapeut en heb je passie voor de gehandicaptenzorg?

Voor de centrale behandeldienst van Zorggroep Alliade hebben wij, voor 16 uur, een tijdelijke vacature voor een enthousiaste Muziektherapeut.

Waar ga je werken?
Jij maakt deel uit van de afdeling Advies & Behandeling en komt terecht in een enthousiast team van deskundige behandelaren. Met jouw collega vaktherapeuten ben je verantwoordelijk voor het opzetten en het uitvoeren van muziektherapie binnen diverse locaties van Talant. Hierbij is er veel contact met andere behandelaren en de zorgmedewerkers. Zij zijn thuis in alle aspecten van (para)medische behandeling die nodig zijn om ouderen en cliënten met een verstandelijke beperking zo lang en goed mogelijk te laten functioneren, ondanks eventuele beperkingen.

Wat ga je doen?
Als muziektherapeut weet je als geen ander dat er muziek zit in de gehandicaptenzorg. Met de zorgmedewerkers en behandelaren zet je muziek in als behandeling en behandel je cliënten individueel of in groepen, met als doel het functioneren en welbevinden te optimaliseren. Dit doe je op woonlocaties en kinderdagcentra. Daarnaast lever je ook een bijdrage in het multidisciplinair team van behandelaars. Verder ben je verantwoordelijk voor:
* Opstellen en uitvoeren van behandelplannen vanuit de gevoerde intake;
* Indiceren en adviseren van benodigde muzikale hulpmiddelen;
* Adviseren van behandelaars, zorgverleners en externe partijen;
* Ontwikkelen en het geven van trainingen en klinische lessen aan de zorgverleners;
* Deelnemen aan multidisciplinaire overleggen en vakgerichte projecten.

Wat vragen wij van jou?
Je hebt kennis en ervaring met het opzetten en uitvoeren van muziektherapie in de gehandicaptenzorg en bent bekend met de verschillende doelgroepen binnen de gehandicaptenzorg (kinderen, volwassenen en ouderen met een lichte, matige of ernstig meervoudige beperking). Met jouw enthousiasme en gedrevenheid ben jij in staat om cliënten te stimuleren/motiveren en kun je jezelf als vaktherapeut muziek profileren binnen de organisatie. Wij zijn daarom op zoek naar een energieke, creatieve en nieuwsgierige collega die gemakkelijk contact legt en goed kan samenwerken. Verder beschik je over:
* Een afgeronde hbo opleiding muziektherapie;
* Registratie bij het kwaliteitsregister voor vaktherapeutische beroepen (de FVB) of bereid je hiervoor te laten inschrijven;
* Een auto en geldig rijbewijs.

Wat bieden wij jou?
Een afwisselende en uitdagende functie binnen een enthousiast en gespecialiseerd team. Omdat je in de zorg nooit bent uitgeleerd hebben wij een groot aanbod van diverse trainingen en cursussen, zo blijven je vaardigheden up-to-date. Daarnaast bieden wij:
* Een tijdelijk contract voor 16 uur per week;
* Een salaris conform de cao-gehandicaptenzorg, FWG 55 (min. €2987,- / max. €4286,- o.b.v. 36 uur);
* Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
* Zelf kiezen uit voordelige fiscale arbeidsvoorwaarden, zoals: fietsplan, sportabonnement en sportkleding;
* Friends and Family korting bij een nieuw telefoonabonnement van Vodafone;
* Met het oog op de toekomst, een pensioenregeling via PFZW;
* Kortingen op diverse collectiviteitsverzekeringen.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?
Hebben we je enthousiast gemaakt en wil je direct reageren? Leuk! We zien graag je reactie tegemoet. Solliciteren kan tot en met 24 januari 2022 via deze link.

Voor inhoudelijke vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Gerda Zijlstra, muziektherapeut, op telefoonnummer 06-52564871 of met Iteke van Tuinen, Manager Centrale Behandeldienst, op telefoonnummer 06-11886312. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Yneke Oenema Corporate Recruiter, op telefoonnummer 06-13851024.

We willen je alvast laten weten dat de sollicitatiegesprekken gepland staan op maandag 31 januari.

Een geldige Verklaring omtrent Gedrag is verplicht en een voorwaarde voor benoeming: deze vragen wij uiteraard voor je aan!