HRD Praktijkopleider

Ben jij de verbindende factor tussen Alliade en onderwijsinstellingen? Heb jij daarnaast kennis over beroepsopleidingen binnen de zorg en draag jij graag bij aan de ontwikkeling van onze (toekomstige) collega’s? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Voor het team HR Development bij Alliade regio Friesland zijn wij, voor 28 tot 32 uur per week, op zoek naar een gedreven:

HRD Praktijkopleider

Je gaat werken

Zorggroep Alliade bestaat uit verschillende zorgonderdelen: Talant, Meriant, Reik, Alliade Opgroeien en Opvoeden, Wil, Baanplus, en OuderenPsychiatrieFriesland. De vacature is bij Alliade binnen de afdeling HR die uit een 5-tal subafdelingen bestaat; Recruitment, HR-services, HR-advies, Vitaliteit, inzetbaarheid en Arbo en HR development. Jij wordt onderdeel van het team HR development dat bestaat uit 5 adviseurs HR Development, 5 praktijkopleiders, 5 trainers en 1 LMS beheerder.

Momenteel is Alliade volop in ontwikkeling, er is veel beweging en ambitie om de best mogelijke zorg te bieden voor onze cliënten. Het opleiden en ontwikkelen van medewerkers en het creëren van een lerende cultuur (continue verbeteren) is een belangrijk speerpunt binnen Alliade. De afdeling HR Development geeft mede vorm en uitvoering aan dit beleid. Gezamenlijk wordt alles geregeld als het om opleiding en deskundigheidsbevordering gaat, wat resulteert in het verbeteren van de kwaliteit van zorg én de ontwikkeling van onze medewerkers. Om een stevige basis neer te kunnen zetten, zoeken we een nieuwe collega die ons team kan aanvullen.

Je gaat doen

Als je bij ons komt werken, ga je aan de slag bij een enthousiast en dynamisch team. Als praktijkopleider ben je verantwoordelijk voor het mede ontwikkelen van beleid met betrekking tot een beroepsgerichte beroepspraktijkvorming (BPV) binnen Alliade. Onze werkzaamheden richten zich op: onboarding van stagiaires en zij-instromers, het opzetten, begeleiden en monitoren van BBL-trajecten, het begeleiden van werkbegeleiders en het onderhouden van contacten met het onderwijs. Je bent er mede verantwoordelijk voor dat medewerkers in opleiding (BBL) en stagiaires in een goede leer-werkomgeving het vak kunnen leren. Je bent iemand die weet wat er speelt in zowel het werkveld als het onderwijs en kan dit met elkaar verbinden en vertalen. Je verantwoordelijkheden:

 • Bijdragen aan het vernieuwen, ontwikkelen en evalueren van het beleid gericht op praktijkleren en je adviseert, informeert en ondersteunt collega’s op de uitvoer van het praktijkonderwijs;
 • Het trainen, begeleiden en coachen van werkbegeleiders;
 • Evalueren van het leer-werkklimaat en adviseren op verbetering;
 • Organiseren van de introductieperiode van stagiaires en medewerkers in opleiding en begeleiden bij het ontwikkelen van praktijkleerplannen;
 • Deelnemen aan of leiden van projecten gerelateerd aan het praktijkleren;
 • Onderhouden van contacten met verschillende onderwijsinstellingen in de regio.

We vragen van jou

Wij zijn op zoek naar een proactieve, enthousiaste, daadkrachtige en flexibele collega. Je kunt goed organiseren, overzicht houden en stuurt op het realiseren van afgesproken (leer)doelen. Als een echte verbinder weet je kennis over te brengen aan de werkbegeleiders door middel van coaching, trainingen en presentaties. Daarnaast weet je het vak te promoten bij toekomstige medewerkers. Ook denk je out of the box en in mogelijkheden. Verder beschik je over:

 • HBO denk- en werkniveau en een zorggerichte opleiding op minimaal mbo niveau 4, bij voorkeur MBO Verpleegkunde of HBO Verpleegkunde;
 • Actuele kennis van mbo- en hbo opleidingen en beroepspraktijkvorming in de zorg;
 • Coachende vaardigheden: je kan goede gesprekken voeren; luisteren, (door)vragen, leersituaties expliciet maken en spiegelen.

Je krijgt van ons

Een afwisselende functie binnen een enthousiast team. Je krijgt een breed takenpakket waarbij er ruimte is voor je eigen ontwikkeling. Verder bieden wij:

 • Salaris conform de cao Gehandicaptenzorg, FWG 50 (inschaling afhankelijk van ervaring, max. €3.738 bruto o.b.v. 36 uur);
 • Een dienstverband van 28 tot 32 uur per week voor in eerste instantie de duur van 1 jaar;
 • Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Trainingen, cursussen en scholing op onze kosten;
 • Reiskostenvergoeding of een thuiswerkvergoeding;
 • Telefoon en laptop van de zaak;
 • Zelf kiezen uit (fiscale) arbeidsvoorwaarden, zoals: fietsplan, sportabonnement, sportkleding en Friends & Family korting bij Vodafone;
 • Een aantrekkelijke pensioenregeling via PFZW;
 • Kortingen op diverse collectiviteitverzekeringen en een collectieve inkomensverzekering arbeidsongeschiktheid.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?

Hebben wij je enthousiast gemaakt? Reageren kan tot en met 8 december 2021 via deze link en we nemen snel contact met je op!

Voor meer informatie of vragen over de functie kun je contact opnemen met Marieke Snijder, Manager HR Development, via telefoonnummer 06-15482974 of Mariëlle Huurdeman, praktijkopleider Alliade, via telefoonnummer 06 - 2183 0976. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Yneke Oenema, Corporate Recruiter, via y.oenema@alliade.nl of telefoonnummer 06-13851024.

Graag willen wij je alvast laten weten dat wij graag met je gaan speeddaten op 13 of 14 december.

Een geldige Verklaring omtrent Gedrag is verplicht en een voorwaarde voor benoeming: deze wordt door ons aangevraagd en betaald! Een assessment/profielonderzoek kan deel uitmaken van de procedure.