HR professional

Vacaturenummer: v22.0338
Locatie: Friesland

De functie
Ben jij een HR professional en op zoek naar een veelzijdige functie waarin jij verantwoordelijk bent voor het strategisch adviseren en ondersteunen van het management? En wil je een belangrijke bijdrage leveren aan de doorontwikkeling, implementatie en evaluatie van het HR beleid binnen Alliade?

Voor de afdeling HR van Alliade in Heerenveen zijn wij, voor min. 20 uur en max. 36 uur, op zoek naar een enthousiaste:

                                    HR professional

Waar ga je werken?
Zorggroep Alliade is er voor mensen die moeite hebben om zelfstandig te leven en zich staande te houden in de maatschappij. Wij bieden zorg, ondersteuning en behandeling aan kwetsbare ouderen en mensen met een (lichte) verstandelijke beperking van 0 tot 100 jaar. Onze missie is daarbij dat zij goed en zinvol kunnen leven. Met ruim 6000 medewerkers bieden wij zorg aan meer dan 9000 cliënten in de gehele provincie Friesland. Jij gaat werken op de afdeling HR die uit een 5-tal subafdelingen bestaat; Recruitment, HR services, HR advies en Vitaliteit, Inzetbaarheid en Arbo (VIA) en HR development. Deze functie valt onder het team HR advies.

Dit team bestaat uit 13 bevlogen en enthousiaste collega’s, die samen het management op tactisch en strategisch niveau adviseren. Ook heeft het team een belangrijke rol in projecten, organisatievraagstukken en speelt optimalisatie van de dienstverlening van de afdeling HR op dit moment een grote rol.

Wat ga je doen?
Jij bent dé HR gesprekspartner en denkt en draagt bij aan de professionalisering binnen jouw aandachtsgebied. Jouw rol als adviseur van het management is vooral van belang bij HR vraagstukken, maar zeker bij de ontwikkelpunten die er Alliade breed vastgesteld zijn. Samen met jouw collega’s zorg je voor een stevig en doeltreffend HR beleid in de organisatie. Je neemt deel aan projecten, overleggen en werkgroepen, en daarnaast houd je je als bezig met:
* Pro-actief, strategisch en daadkrachtig optreden bij organisatievraagstukken;
* Adviseren bij vraagstukken op het gebied van kwalitatieve en kwantitatieve personeelsbezetting;
* Zorgdragen voor de implementatie van het vastgestelde HR beleid en instrumenten;
* Bijdragen aan team- en organisatieveranderingen;
* Ondersteunen bij diverse personele en arbeidsrechtelijke vraagstukken;
* Samenwerken met het management.

Wat vragen wij van jou?
Je bent een bevlogen HR professional met een prettige en stevige persoonlijkheid die van nature nieuwsgierig, overtuigend, integer en kritisch is. Je hebt een strategische en frisse blik, visie op het HR vak en kent de externe markt goed. Ontwikkelingen hierin beoordeel je op eventuele consequenties voor het HR beleid en de HR activiteiten. Daarnaast ben je in staat om verder te kijken dan de dagelijkse gang van zaken, kunt situaties goed inschatten en schakelt gemakkelijk tussen verschillende rollen. Je bent ondernemend en een echte teamplayer, waarbij je samenwerkingen bewust opzoekt. Verder heb jij:
* Een relevante HBO opleiding, bij voorkeur HBO HRM of HR gerelateerd.

Wat bieden wij jou?
Een brede, boeiende en uitdagende functie als HR professional binnen een enthousiast en gedreven HR team! Daarnaast bieden wij o.a.:
* Een marktconform salaris;
* Een parttime of fulltime contract voor min. 20 uur en max. 36 uur per week;
* Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
* Reiskostenvergoeding conform CAO gehandicaptenzorg of thuiswerkvergoeding van €2,00 per dag en een budget om je thuiswerkplek goed te kunnen inrichten.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?
Ben je enthousiast geraakt en wil je reageren? Leuk! Reageren kan t/m 10 juli 2022 via 'klik hier’. We nemen snel contact met je op!

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Yvonne Hekert, a.i. Manager HR Advies & VIA, op telefoonnummer 06-46100513. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Maya de Groot, Corporate Recruiter, op 06-29242717 of via recruitment@alliade.nl.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag is een voorwaarde voor benoeming, deze vragen wij voor je aan én de kosten zijn voor onze rekening. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.