Beleidsmedewerker Zorgverzekeringswet

Vacaturenummer: v20.0243

Locatie: Heerenveen

De functie
Ben jij als beleidsmedewerker in staat zorgverkoop, inhoud van zorg en geldstromen te verbinden aan interne processen? En beschik jij over kennis van de Zorgverzekeringswet?

Voor de afdeling Financiën van Alliade in Heerenveen zijn wij op zoek naar een gedreven:


                                        Beleidsmedewerker Zorgverzekeringswet

Waar ga je werken?
Zorggroep Alliade bestaat uit verschillende zorgonderdelen: Talant, Meriant, Reik, Wil, Baanplus, Support&Co en OuderenPsychiatrieFriesland. De vacature is bij Alliade op de afdeling Financiën.

Jij komt te werken op de afdeling Financiën die bestaat uit 50 gedreven collega’s. Zij houden zich gezamenlijk bezig met de taken financiën & bedrijfsvoering en adviseren over de strategische doelstelling. Hierdoor komt innovatie tot stand en worden er duurzame keuzes gemaakt die passen bij de organisatie. Om een optimale dienstverlening te bieden wordt er intensief samengewerkt met Zorg, HR en diverse beleidsterreinen. Dit leidt tot een integrale aanpak waar kansen en bedreigingen vroegtijdig worden gesignaleerd en geanalyseerd.

Wat ga je doen?
Als Beleidsmedewerker met specifiek aandachtsgebied de Zorgverzekeringswet lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van het beleid, in het proces van zorgcontractering Zvw en het vertalen daarvan in concrete acties. Je werkt aan het optimaliseren van managementinformatiesystemen en het inzicht in kostenstructuren en je verzorgt verslaglegging en rapportages. Ook implementeer je de daaruit voortvloeiende verbeterpunten en vertaal je gesignaleerde ontwikkelingen naar beleid en werkwijzen van het organisatieonderdeel. Daarnaast adviseer je op basis van uitgebreide analyse de directeur Financiën en de directeur binnen het Zvw verkoopteam. Verder ben je verantwoordelijk voor:
* Het leveren van een bijdrage aan het beleid op het gebied van de zorgverzekeringswet;
* Implementeren van aanpassingen in het planning- en controlproces;
* Bewaken van systemen, regelingen en procedures ter waarborging/verbetering van de bedrijfsvoering en financiële planning;
* Vertalen van interne en externe ontwikkelingen naar concrete aanpassingen in bedrijfsvoering en rapportages;
* Betrokkenheid bij het inrichten/stroomlijnen van het uitvoeringsproces van zorgverkoop.

Wat vragen wij van jou?
Als Beleidsmedewerker Zvw is het van belang dat je beschikt over het analytisch vermogen om kwantitatieve en kwalitatieve gegevens te kunnen interpreteren en te vertalen in concrete adviezen voor de organisatie. We vragen specifiek kennis en ervaring in de Zvw. Je bent in staat zelfstandig te werken en kan op diverse niveaus communiceren. Verder ben je pro-actief in het leggen van contacten met financiers en branchegenoten en zorg je voor het opbouwen en beheren van jouw netwerk binnen het vakgebied. De eigenschappen oplettend, integer, betrouwbaar en sociaal vaardig zijn op jou van toepassing. Daarnaast is het voor jou een vanzelfsprekendheid dat je de voor de functie benodigde kennis op peil houdt. Verder beschik je over:
* Een functiegerichte opleiding op hbo niveau;
* Brede bedrijfseconomische en bedrijfskundige kennis;
* Minimaal 2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.

Een geldige Verklaring omtrent Gedrag is een voorwaarde voor benoeming. Deze vragen wij uiteraard voor je aan!

Wat bieden wij jou?
Een vakinhoudelijke baan waarin jij zorgverkoop, inhoud van zorg en geldstromen verbindt aan interne processen. En dit binnen een grote organisatie die volop in ontwikkeling is. Daarnaast bieden wij jou:
* Salaris conform de cao gehandicaptenzorg, FWG 55 (min. €2853,- / max. €4211,- o.b.v. 36 uur);
* Een jaarcontract voor 32-36 uur per week met de mogelijkheid tot verlenging voor onbepaalde tijd;
* Per juni 2021 een structurele loonsverhoging van 3,15%;
* Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
* Een laptop en telefoon van de zaak;
* Een thuiswerkvergoeding van €2,00 per dag i.v.m. het huidige thuiswerkbeleid vanwege Corona;
* Zelf kiezen uit voordelige fiscale arbeidsvoorwaarden, zoals: fietsplan, sportabonnement en sportkleding;
* Kortingen op diverse collectiviteitverzekeringen;
* Collectieve inkomensverzekering arbeidsongeschiktheid;
* Friends & Family korting op nieuwe telefoonabonnement bij Vodafone;
* Met het oog op de toekomst, een pensioenregeling via PFZW;
* Persoonlijke ontwikkeling door gerichte trainingen, cursussen en scholing op onze kosten.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?
Hebben we je enthousiast gemaakt? Leuk! We zien graag je sollicitatie tegemoet! Reageren kan tot en met 17 maart 2021 via button 'solliciteren'.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Wilbert Eggenkamp, Directeur Financiën, op telefoonnummer 06–23308089.