Begeleider B Opgroeien en Opvoeden

Vacaturenummer: v21.0557
Locatie: Beetsterzwaag/Drachten/Damwoude

De functie
Ben jij de begeleider die om kan gaan met de dynamiek van jeugdige cliënten? Een groep kinderen en jongeren met een (zeer) intensieve zorgvraag die jij de juiste dag invulling en begeleiding kan bieden?

Bij Alliade Opgroeien en Opvoeden hebben wij, voor 24-32 uur, een vacature voor:

                                           Begeleider B Opgroeien en Opvoeden

Waar ga je werken?
We hebben verschillende locaties binnen Damwoude, Drachten en Beetsterzwaag waar we een zo passend mogelijke woonsituatie en behandeling aan kinderen met een verstandelijke beperking bieden. Hierbij spelen autisme, hechtingsproblematiek, psychiatrische problematiek een hele grote rol. Deze problematiek maakt dat kinderen vanuit onrust en spanning reageren met verbale of fysiek agressie. De leeftijd van de kinderen varieert van 8 tot 21 jaar. De zorgintensiteit, vanwege de mate van probleemgedrag, kan per locatie verschillen. Vanwege de intensieve zorgvraag kunnen de kinderen niet meer of maar gedeeltelijk thuis wonen.

Samen met jou willen we kijken welke locatie(s) het beste bij jou zouden passen. Iedere locatie heeft zijn of haar eigen kenmerken en uitdagingen, vandaar dat de match met de begeleider en zijn eigen vaardigheden enorm belangrijk is.

Een korte uitleg over de verschillende locaties:
* Thiedemawei, Damwoude: deze locatie biedt een woonsituatie en behandeling aan kinderen en jongeren tot 21 jaar. De jongeren kunnen vanwege een verstandelijke beperking en vaak bijkomende problematiek zoals ASS, ADHD, hechtingstoornis of soms forse gedragsproblematiek (zowel verbaal als fysiek) of lichamelijke problematiek niet meer thuis wonen. De locatie telt ongeveer 32 jongeren die verdeeld zijn over zes groepen. In deze vacature focussen we ons op Thiedemawei F en G (12 cliënten) en op Thiedemawei H en I (10 cliënten). Op locaties H en I hebben de cliënten een eigen studio, maar in alle gevallen blijft dat alle cliënten een hoge mate van structuur en nabijheid nodig hebben en dienen te ervaren.
* Hoven 2, Drachten: deze locatie biedt een woonsituatie en behandeling aan 6 kinderen van 8 tot 15 jaar, met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en bijkomende problematiek zoals bijvoorbeeld ASS en hechtingsproblematiek. Vanuit de problematiek die er speelt komt er regelmatig tot dagelijks agressie voor. Deze kinderen vragen veel duidelijkheid, structuur en nabijheid om veiligheid te kunnen ervaren. Pas vanuit het veilig voelen zijn de kinderen in staat om verder te ontwikkelen. Vanwege de complexiteit in de begeleiding krijgen de alle kinderen 1-op-1 begeleiding. We werken vanuit de Triple-C visie.
* Rond 21 O en O, Beetsterzwaag: op deze locatie wonen maximaal 4 jeugdigen vanaf 12 jaar met een matige tot lichte verstandelijke beperking en bijkomende problematiek zoals ASS en hechtingsproblematiek. Vanuit deze problematiek, komt er regelmatig verbale of fysieke agressie voor. Vanwege hun complexe zorgbehoefte wonen deze jeugdigen in een langdurige behandelsetting. De jeugdigen vragen veel duidelijkheid, structuur en nabijheid om veiligheid te kunnen ervaren. Deze jeugdigen krijgen een 1 op 1 begeleiding binnen een groepsprogramma. We werken op deze locatie middels de Triple-C visie.

Wat ga je doen?
Als Begeleider B zorg je samen met je collega’s voor de begeleiding, verzorging en ondersteuning van de cliënten. Vanuit de ondersteuningsplannen, in combinatie met de verschillende begeleidingsmethodieken, zorgen jullie gezamenlijk voor een voorspelbaar, herkenbaar, zinvol en gevarieerd dagprogramma. Alles is gericht op vertrouwen en de ontwikkeling naar zoveel mogelijk zelfstandigheid. Jij zorgt voor het dagritme waarbij ingespeeld wordt op de individuele ondersteuningsvraag en de begeleidingsstijl van de cliënt. Verdere werkzaamheden zijn:
* Aanspreekpunt zijn voor verwanten, ouders, behandelaren en externe partijen;
* Opstellen van de rapportages gericht op het behandelplan en dagelijkse overdracht;
* Actief deelnemen aan overleggen met het team en externe instanties.

'Werken op Rond 21 is niet altijd makkelijk. Fysieke en verbale agressie kunnen voorkomen. De kunst is om met elkaar te blijven kijken naar wat de vraag achter het gedrag is en hierop in te spelen. Dit maakt dat we elke nieuwe dag weer met nieuwe energie en een frisse blik weer kunnen instappen.' - Dagmar, Begeleider C op Rond 21 in Beetsterzwaag

Wat vragen wij van jou?
We zoeken een enthousiaste collega die bewust kiest voor deze jeugdige doelgroep in combinatie met gedragsproblematiek. Je bent gemotiveerd om samen met de kinderen en hun verwanten aan hun toekomst te werken en bied een passend perspectief. Je kan reflecteren op eigen handelen, je durft feedback te geven en te ontvangen en bent van nature positief ingesteld. Vanwege deze positieve houding en de intensieve doelgroep zoek je steeds de samenwerking met je collega’s en zoek je met je collega’s en gedragskundigen altijd naar mogelijkheden. Bij plotselinge veranderingen of agressie weet je in te grijpen middels weerbaarheid waarbij je de veiligheid van jezelf, collega’s en de kinderen niet uit het oog verliest. Je bent proactief binnen het team om de kwaliteit van zorg continu te verbeteren en bent je bewust van je rol hierin.
Daarnaast verwachten wij wel dat je in het bezit bent van:
* Een afgeronde zorgopleiding op minimaal mbo niveau 4.

Wat bieden wij jou?
Een functie waarin jij jezelf verder kunt ontwikkelen en de verdieping op kunt zoeken als begeleider binnen deze meerzorg-doelgroep, waar lastige situaties voor kunnen komen. Je krijgt de vrijheid om activiteiten te ondernemen en te zorgen voor een goede woonomgeving voor de cliënten. Door de veranderingen van cliënten en de collega’s, krijg je de kans om mee te bouwen aan een team met veel eigen verantwoordelijkheid. Verder krijg je ook nog:
* Salaris volgens de cao gehandicaptenzorg, FWG 40 (inschaling op basis van ervaring met een max. van € 2.993,- bruto o.b.v. 36 uur);
* Een vast dienstverband voor 24-32 uur per week;
* Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
* Trainingen, cursussen en scholing op onze kosten, waaronder BHV- en Weerbaarheidstrainingen;
* Reiskostenvergoeding;
* Werken voor een grote zorgorganisatie met talloze doorgroeimogelijkheden binnen o.a. Talant, Meriant, Reik en Wil;
* Zelf kiezen uit (fiscale) arbeidsvoorwaarden, zoals: fietsplan, sportabonnement, sportkleding en Friends & Family korting bij Vodafone;
* Een aantrekkelijke pensioenregeling via PFZW;
* Kortingen op diverse collectiviteitverzekeringen en een collectieve inkomensverzekering arbeidsongeschiktheid.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?
Hebben we je enthousiast gemaakt en wil je direct reageren? Leuk! We zien graag je reactie tegemoet. Solliciteren kan tot en met 15 december 2021 via de button ‘ik ga reageren’.

Heb je inhoudelijke vragen over deze functie? Dan kun je contact opnemen met Mirella van der Wal, leidinggevende Thiedemawei (op 06-25680036) óf Alida de Haas, leidinggevende Hoven 2 en Rond 21 (op 06-13722065). Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Yannick Willemsma, Corporate Recruiter, op 06-15682271.

We willen je alvast laten weten dat de gesprekken staan gepland op dinsdag 21 of woensdag 22 december 2021 in de ochtend.

Een geldige Verklaring omtrent Gedrag is verplicht en een voorwaarde voor benoeming: deze wordt door ons aangevraagd en betaald!