Begeleider B

Vacaturenummer: v21.0160
Locatie: De Berken

Heb je ervaring als begeleider in de gehandicaptenzorg, beschik je over een flinke dosis doorzettingsvermogen en werk je graag in een dynamisch team?

Voor Talant Begeleid Wonen voor Jong Volwassenen op de Berken in Dokkum zoeken wij een Begeleider B.

Waar ga je werken?
Op onze locatie 'de Berken' ontvangen LVB cliënten met een WLZ indicatie (variërend van VG 2 tot VG 6) 24 uursondersteuning. Waarbij sprake is van bijkomende psychiatrische problematiek als ASS, hechtingsproblematiek, zorgmijding en gedrag, specifiek horend bij de doelgroep LVB als; alcohol/drugs gebruik, geluidsoverlast, werkweigering, etc. Onze cliënten bewonen ieder een eigen appartement met slaapkamer, sanitair en keuken. Gezamelijk maken zij gebruik van een woonkamer en keuken. Deze worden gebruikt als ontmoetingsplek en steunpunt. Begeleiding vindt voornamelijk plaats binnen het eigen appartement van de clienten. Deze ondersteuning is dan ook vooral begeleidingsgericht en minder gericht op verzorging. Tevens begeleidt het team cliënten die zelfstandig wonen in de gemeente Noard East Fryslan o.a Dokkum. Groeien in zelfstandigheid is overal het doel, maar de manier waarop we daar naartoe werken hangt af van de leeftijd/levensfase en de intensiteit van de behandelvraag. Tegelijk reiken we onze cliënten alle facetten aan waarmee we hen klaarstomen voor de maatschappij, zodat ze zichzelf zo goed mogelijk staande leren te houden. De (meeste) cliënten hebben overdag een vorm van werk en/of dagbesteding.

Wat ga je doen?
Als begeleider B heb je de regie over de behandelplannen van een aantal cliënten. Daarnaast begeleid je de cliënten en draag je samen met je collega’s zorg voor een herkenbaar, zinvol en bovenal gevarieerd (dag)programma. Hierbij mag er out-of-the-box gedacht worden, zo zijn er voldoende mogelijkheden om eigen werkzaamheden te organiseren met regelruimte in het rooster. Ook vinden we het belangrijk dat je meedenkt in de ontwikkelingen van de locatie, omdat we nog steeds aan het vormen en leren zijn. Daarnaast vallen onder je verantwoordelijkheden:

 • Je bent benaderbaar en gericht op samenwerking want je bent ook het aanspreekpunt voor verwanten, ouders en behandelaren;
 • Duidelijk en consequent zijn en je goed in kunnen leven in de cliënt;
 • Je thuisvoelen in een pedagogisch klimaat en de cliënten proberen te stimuleren en motiveren;
 • Actief deelnemen aan teambesprekingen en verschillende werkgroepen, eventueel met externe partijen.

Wat vragen wij van jou?
Wij zijn op zoek naar een positief en sprankelend persoon met een gezonde dosis humor. Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk (binnen het team en op de groep), bent standvastig en gaat graag een nieuwe uitdaging aan. Je bent collegiaal, een echte doorzetter die initiatief toont en denkt in mogelijkheden. Daarnaast beschik je over:

 • Een afgeronde zorgopleiding op mbo niveau 4, bijvoorbeeld medewerker maatschappelijke zorg;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs.

Wat bieden wij jou?
Je komt terecht op een unieke locatie en in een enthousiast team. Een club begeleiders die samen voor de zorg staat en bovendien erg bevlogen zijn in hun werk. Omdat je in de zorg nooit uitgeleerd bent en we het belangrijk vinden dat jij de kans krijgt om je verder te ontwikkelen, zorgen wij er met ons interne scholingsprogramma voor dat dit kan!
Daarnaast ontvang je:

 • Salaris, cao gehandicaptenzorg, FWG 40 (min. € 2025,- / max. € 2993,- o.b.v. 36 uur);
 • Een dienstverband voor 6 maanden voor 24 uur per week;
 • Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Onregelmatigheidstoeslag als je 's avonds, 's nachts of in het weekend werkt;
 • Zelf kiezen uit voordelige fiscale arbeidsvoorwaarden, zoals: fietsplan, sportabonnement en sportkleding;
 • Friends and Family korting bij een nieuw telefoonabonnement van Vodafone;
 • Met het oog op de toekomst, een pensioenregeling via PFZW;
 • Kortingen op diverse collectiviteitsverzekeringen.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Yvonne de Vries, hoofd, telefoonnummer: 06 – 12712829.

Herken jij jezelf in bovenstaande profiel? Leuk! Reageren kan tot en met 9 mei 2021 via deze link.

Wij hebben de gesprekken gepland staan op 19 mei en hopen dat je je agenda dan vrij kunt houden.

Een geldige Verklaring omtrent Gedrag is verplicht en een voorwaarde voor benoeming: deze vragen wij uiteraard voor je aan!