Begeleider B

Vacaturenummer: v21.0407
Locatie: Rixtwei in Leeuwarden

De functie
Ben jij een ervaren begeleider in de gehandicaptenzorg en zoek je een nieuwe uitdaging? Sta jij stevig in je schoenen en weet jij de rust te bewaren in acute situaties?

Talant is voor locatie de Rixtwei in Leeuwarden, voor 20-24 uur, op zoek naar een:

                                         Begeleider B

Waar ga je werken?
De Rixtwei is een WLZ (wet langdurige zorg) locatie voor mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende diagnostiek zoals autisme, psychiatrische problematiek of verslaving. Er wonen 22 (veelal) jongvolwassen cliënten die zorg krijgen en behoefte hebben aan eigen regie en ontplooiing. Ze hebben hierbij de ondersteuning nodig van een deskundig team, dat oog heeft voor wensen en behoeftes en gericht is op het uitbreiden van de eigen mogelijkheden van de cliënt. Het is divers hoe de cliënten hun zorgvraag uiten; de ene komt altijd naar het steunpunt toe en een ander moet opgezocht en uitgenodigd worden.

Alle cliënten hebben een eigen voordeur in het flatgebouw. Ze vragen op heel uiteenlopende momenten geplande en ongeplande zorg en het team staat daarom 24/7 klaar en werkt dag-, late- en slaapdiensten. Het team is in transitie om samen meer te bereiken met cliënten. Met kennis van LVB en methodisch werken, wordt de zorg geprofessionaliseerd. We willen klaar zijn voor de groeiende groep LVB'ers die doorstroomt vanuit de WMO of de jeugdwet.

Wat ga je doen?
Als begeleider B bied je zorg en speel je samen met je collega’s in op de acute zorgvragen van cliënten op de Rixtwei. De begeleiding wordt in de studio's van de cliënten of vanuit het steunpunt geboden. Het accent ligt, naast de basiszorg, op het ontplooien van het potentieel aan competenties en vaardigheden van de cliënt. We zijn er van overtuigd dat iedereen iets kan doen wat van waarde is of bijdraagt aan groei. Als een cliënt dat ontdekt, werkt dat motiverend en kan een cliënt zich ontwikkelen. Hier ga jij een belangrijke bijdrage aan leveren. Verder:
* Ben je het aanspreekpunt voor verwanten, ouders, behandelaren en externe partijen;
* Stel je rapportages op gericht op het behandelplan en dagelijkse overdracht;
* Neem je actief deel aan multidisciplinaire overleggen.

Wat vragen wij van jou?
Wij zoeken een zelfstandige collega met een agogische achtergrond die bewust kiest voor deze uitdagende, maar zeer gewaardeerde rol. Je hebt ervaring met een regierol rond LVB cliënten, kunt overstijgend denken en collega’s inspireren en coachen op basis van acutele kennis van de doelgroep. Je staat stevig in je schoenen en weet de rust te bewaren als anderen daar niet toe in staat zijn. Je bent zeker van jezelf op basis van jouw kennis van de doelgroep en kunt zelfstandig beslissingen nemen. Verder beschik je over:
* Een afgeronde zorgopleiding op mbo niveau 4;
* Ervaring in het werken met de doelgroep en methodisch werken.

Wat bieden wij jou?
Een uitdagende functie op een unieke locatie en binnen een gedreven en professioneel team. Ook is veel aandacht en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Verder krijg je:
* Salaris FWG 40 gehandicaptenzorg (inschaling afhankelijk van ervaring, max. €2993,- o.b.v. 36 uur);
* Een vast contract voor 20-24 uur per week;
* Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
* Trainingen, cursussen en scholing op onze kosten;
* Reiskostenvergoeding of een thuiswerkvergoeding;
* Werken voor een grote zorgorganisatie met talloze doorgroeimogelijkheden binnen o.a. Talant,
Meriant, Reik en Wil;
* Zelf kiezen uit (fiscale) arbeidsvoorwaarden, zoals: fietsplan, sportabonnement, sportkleding en Friends & Family korting bij Vodafone;
* Een aantrekkelijke pensioenregeling via PFZW;
* Kortingen op diverse collectiviteitverzekeringen en een collectieve inkomensverzekering arbeidsongeschiktheid.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?
Voor meer informatie en vragen over de vacature kun je contact opnemen met Naëma Top, hoofd van deze locatie, via telefoonnumer 06-52600417. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Maya de Groot, Corporate Recruiter, via m.de.groot@alliade.nl of telefoonnummer 06-29242717.

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel, en hebben wij jou enthousiast gemaakt over de functie van Begeleider B op de Rixtwei? Dan kijken we uit naar je sollicitatie! Reageren kan tot en met 18 oktober 2021 via 'solliciteren'.

Graag willen wij je alvast laten weten dat wij de sollicitatiegesprekken hebben gepland op: maandag 25 en/of 26 oktober 2021.

Een geldige Verklaring omtrent Gedrag is verplicht en een voorwaarde voor benoeming: deze wordt door ons aangevraagd en betaald!