Basispsycholoog voor kleinschalige kliniek

Ben jij basispsycholoog en heb jij een passie voor het werken op het grensvlak van de gehandicaptenzorg en psychiatrie? Wil jij werken in de prachtige, bosrijke omgeving van Beetsterzwaag bij een kleinschalige kliniek? Een kliniek waar we als enige in Friesland crisisplekken aanbieden voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking.

Voor de centrale behandeldienst van Alliade zijn wij, voor 24-36 uur, op zoek naar een gedreven:

Basispsycholoog

Waar ga je werken?
Bij Alliade helpen we kwetsbare mensen in Friesland met jeugdzorg, gehandicaptenzorg, ouderenzorg en werk & dagbesteding. Met 6000 professionals in verschillende vakgebieden kijken we vooral naar wat wél kan. Deze vacature is bij de centrale behandeldienst van Alliade. In deze behandeldienst zijn alle behandelaren ondergebracht (o.a. gedragskundigen, medici en paramedici, vaktherapeuten, geestelijk verzorgers, systeemtherapeuten en psychodiagnostisch werkers).

Jij gaat werken op kliniek de Omswaai, gevestigd op het bosrijke terrein van De Wissel in Beetsterzwaag. De Omswaai bestaat uit een crisisafdeling en een behandelafdeling en heeft regionaal een zeer belangrijke functie. Zij biedt als enige in Friesland crisisplekken aan voor mensen waarbij sprake is van een (licht) verstandelijke beperking (LVB). Cliënten krijgen hier een tijdelijke veilige plek (3 tot 6 weken) aangeboden, waarbij interventies gepleegd worden met als einddoel stabilisatie van de crisis. De Omswaai is een kleinschalige kliniek waar cliënten met een LVB en bijkomende co-morbide problematiek, naast crisis ook een klinische behandeling kunnen krijgen. Hierbij is de individuele behandelvraag van de patiënt leidend. Op de behandelafdeling wordt een intensieve korte (9 tot 12 maanden) klinische behandeling geboden voor patiënten waarbij sprake is van een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek, welke zich uit in ernstige in- en/of externaliserende gedragsproblematiek. Er is een integraal behandelbeleid waarbij wonen, werken en vrijetijd als totaal bijdragen aan het uiteindelijke behandelresultaat. De verwijzer wordt van meet af aan bij het behandeltraject betrokken, zodat de woonplek van de cliënt qua randvoorwaarden optimaal passend gemaakt kan worden voor terugkeer van de patiënt.

Wat ga je doen?
Als basispsycholoog maak je deel uit van het multidisciplinaire behandelteam van de Omswaai. Je stelt persoonlijke behandelplannen op en zorgt in samenspraak met de persoonlijk begeleider voor implementatie binnen het team. Je monitort de uitgezette behandellijn en signaleert als bijstelling nodig is. Richting het team en het systeem van de cliënt geef je ondersteuning ten aanzien van psycho-educatie over de problematiek en begeleidingsstijl. Naast dat je deel uitmaakt van het multidisciplinaire team op de Omswaai, neem je deel aan vakgroep overleggen van de gedragsdeskundigen. Hierbij lever je naast een bijdrage op casusniveau, ook een belangrijke bijdrage aan de deskundigheidsbevordering. Als basispsycholoog werk je onder supervisie van een GZ-psycholoog. Verder ben je verantwoordelijk voor:
* Bijdragen aan een goede teamsamenwerking gericht op het behalen van kwalitatief goede zorg;
* In samenspraak met het team realiseren van de gestelde behandeldoelen;
* Het maken van risicotaxaties en de vertaalslag naar de dagelijkse praktijk;
* Het bijhouden van de cliëntdossiers, waar de WZD een integraal onderdeel vanuit maakt;
* Onderhouden van in- en externe contacten gericht op uitbreiding van je kennis;
* Actief deelnemen aan en/of het leiden van de multidisciplinaire overleggen.

Wat vragen wij van jou?
We zoeken een collega die stevig in zijn of haar schoenen staat, doorzettingsvermogen heeft en een grote dosis enthousiasme. Je beschikt over uitstekende sociale, communicatieve en organisatorische vaardigheden en over humor! Verder vragen wij van jou:
* Een afgeronde universitaire opleiding Psychologie;
* Affiniteit met de gehandicaptenzorg en psychiatrie;
* Affiniteit met risicotaxaties en risicomanagement.

Wat bieden wij jou?
Als basispsycholoog krijg je een breed takenpakket met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheden. Ook bieden we jou veel ruimte voor ontwikkeling en het delen van eigen inzichten. Verder bieden wij:
* Een vast contract voor 24-36 uur per week;
* Een marktconform salaris volgens de cao gehandicaptenzorg (inschaling afhankelijk van kennis en ervaring);
* Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33%;
* Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?
Ben je enthousiast geworden en wil je direct solliciteren? Leuk! Reageren kan tot en met 14 augustus 2022 via deze link en we nemen snel contact met je op!

Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Elles Talma, hoofd behandeling Omswaai, op 06-50196362 (ma, di, do, vrij) of Lars van Halderen, manager centrale behandeldienst, op 06-25687441. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Yneke Oenema, Corporate Recruiter, op 06-13851024.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag is een voorwaarde voor benoeming: deze wordt door ons aangevraagd.