Basisarts

Ben jij gedreven basisarts met affiniteit voor de ouderenzorg? En wil je jouw kennis inzetten bij de grootste zorggroep van het noorden?

Voor de Medische Dienst van Alliade zijn wij voor het zorgonderdeel Meriant op zoek naar een Basisarts.

Waar ga je werken?
Zorggroep Alliade bestaat uit verschillende zorgonderdelen: Talant, Meriant, Reik, Wil, Baanplus, Support&Co en OuderenPsychiatrieFriesland. De vacature is bij Meriant.

Jij maakt deel uit van de medische dienst samen met een team van deskundige behandelaars. Het (para)medisch team dat bestaat uit o.a. artsen, logopedisten, fysiotherapeuten, diëtisten, muziektherapeuten en ergotherapeuten. Zij zijn thuis in alle aspecten van (para)medische behandeling die nodig is om onze cliënten zo goed mogelijk te laten functioneren, ondanks eventuele beperkingen.

Wat ga je doen?
Samen met een hecht en bevlogen team ben je als in deze functie verantwoordelijk voor het diagnosticeren, behandelen en adviseren over de behandeling van de bewoners bij Meriant. Dit doe je als basisarts in nauwe samenwerking met de specialist ouderengeneeskunde. Je draait mee in het rooster voor de bereikbaarheidsdiensten als voorwacht met een specialist ouderengeneeskunde als achterwacht. Verder houd je je in deze functie o.a. bezig met:
Verrichten van medisch onderzoek, stellen van diagnoses en indiceren van de noodzaak tot medisch handelen en eventueel vervolgdiagnostiek;
Vaststellen van behandeldoelen in een medisch behandelplan in overleg met de bewoner en/of de vertegenwoordigers;
Zorgdragen voor een goede uitvoering van het medische behandelplan;
Je neemt deel aan verschillende overlegvormen, zowel intern als extern.

Wat vragen wij van jou?
Je bent een teamplayer, geduldig en een creatieve denker en doener. Je hebt affiniteit met de ouderenzorg en kijkt graag breder dan de geijkte kaders en hebt een mensgerichte blik. Daarnaast ben je in staat, of vind het een uitdaging, om een probleem vanuit verschillende perspectieven te benaderen. Verder vragen wij van jou:

 • Een afgeronde geneeskundige academische opleiding;
 • Registratie in het BIG register;
 • Kennis van de ouderenzorg is een pré.

Een geldige Verklaring omtrent Gedrag is verplicht en een voorwaarde voor benoeming: deze vragen wij uiteraard voor je aan! Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Wat bieden wij jou?
Een uitdagende functie van basisarts binnen een hecht en gemotiveerd team en de mogelijkheid om het vak te ontdekken. We bieden jou daarnaast goede ondersteuning op maat bij je werkzaamheden door een specialist ouderengeneeskunde. Ook zijn wij een opleidingsinstelling en kunnen we de mogelijkheid bieden om op termijn in te stromen in de opleiding tot SO. Verder bieden wij:

 • Een jaarcontract voor 16-36 uur per week met de mogelijkheid tot verlenging voor onbepaalde tijd;
 • Een salaris conform cao vvt, inschaling FWG 65;
 • Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Per juli 2021 een structurele loonsverhoging van 3%;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Met het oog op de toekomst, een pensioenregeling via PFZW.
 • Fiscaal vriendelijk meerkeuze systeem arbeidsvoorwaarden waaronder fietsplan, sportabonnement en sportkleding;
 • Kortingen op diverse collectiviteitverzekeringen;
 • Collectieve inkomensverzekering arbeidsongeschiktheid;
 • Friends & Family korting bij een nieuw telefoonabonnement van Vodafone;
 • Persoonlijke ontwikkeling door gerichte trainingen, cursussen en scholing op onze kosten.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?
Hebben we je enthousiast gemaakt en wil je reageren? Leuk! We zien graag je sollicitatie tegemoet. Reageren kan t/m 18 april 2021 via deze link.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Annemieke Drenth, manager Centrale Behandeldienst van Meriant, op telefoonnummer 06-31958404.