Adviseur Communicatie & Marketing

Ben jij een ervaren communicatie en marketing adviseur en wil je jouw expertise inzetten binnen een grote zorggroep die volop in ontwikkeling is?

Voor de afdeling Marketing en Communicatie van Alliade in Heerenveen zijn wij op zoek naar een ervaren Adviseur Communicatie & Marketing.

Waar ga je werken?
Zorggroep Alliade bestaat uit verschillende zorgonderdelen: Talant, Meriant, Reik, Wil, Baanplus, Support&Co en OuderenPsychiatrieFriesland. De vacature is bij Alliade op de afdeling Marketing & Communicatie.

Je komt te werken binnen een hecht team met 10 collega’s. Binnen het team heerst een informele sfeer waarin leergierigheid, creativiteit en enthousiasme voorop staan. In lijn met de nieuwe strategie adviseert en ondersteunt de afdeling Zorggroep Alliade en alle zorgonderdelen om meer één geheel te vormen, onderling te verbinden en intern en extern proactief en strategisch te communiceren.

Wat ga je doen?
Als Adviseur communicatie en marketing werk je aan projecten die de ontwikkeling van Alliade en haar zorgonderdelen verder brengen. Denk aan het coördineren van innovatieve projecten op het gebied van profilering, strategische communicatie, online marketing en het ontwikkelen en implementeren van marktonderzoek. Binnen het team marketing en communicatie ben je in duo’s verantwoordelijk voor een specifiek zorgonderdeel. Samen met een collega word jij eerste aanspreekpunt voor het zorgonderdeel Talant. Dit betekent dat je regelmatig contact hebt met de directeuren van Talant, de relatie onderhoudt en ze verrast op het gebied van marketing en communicatie. Ook bied je als ervaren collega ondersteuning aan andere teamleden en spring je bij waar nodig. Verder ben je in verantwoordelijk voor:

 • Adviseren en ondersteunen van Alliade en haar zorgonderdelen op het gebied van professionele in- en externe communicatie;
 • Ontwikkelen, onderhouden en bewaken van communicatiebeleid;
 • Coördineren van verschillende projecten.

Wat vragen wij van jou?
Je staat stevig in je schoenen, beschikt over ervaring met projectmanagement en bent een denker én een doener. Ook ben je iemand die conceptueel kan denken, vast kan houden aan de ingezette lijn en houdt van aanpakken. Je beschikt over goede advies- en communicatieve vaardigheden alsmede over politieke en bestuurlijke sensitiviteit. Daarnaast ben je proactief, initiatiefrijk, flexibel en stressbestendig. Verder vragen wij:

 • Een afgeronde vakgerichte HBO opleiding;
 • Minimaal 4 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Brede kennis en ervaring op het gebied van marketing, branding en (on- en offline) communicatie. Als het nodig is bedenk je zelf een creatieve oplossing om onze zorgonderdelen te versterken.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag is een voorwaarde voor benoeming. Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Wat bieden wij jou?
Een uitdagende functie binnen een grote en vooruitstrevende organisatie waar veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. De afdeling Marketing & Communicatie is heel dynamische en we kunnen met zekerheid zeggen dat je je als adviseur nooit hoeft te vervelen! Verder bieden wij jou:

 • Salaris volgens de cao-gehandicaptenzorg, FWG 55 (min. €2766,- / max. €4082,- o.b.v. 36 uur);
 • Een jaarcontract voor 32 uur per week met de mogelijkheid tot verlenging voor onbepaalde tijd;
 • Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Per juni 2021 een structurele loonsverhoging van 3,14%;
 • Een thuiswerkvergoeding van €2,00 per dag i.v.m. het huidige thuiswerkbeleid vanwege Corona;
 • Zelf kiezen uit voordelige fiscale arbeidsvoorwaarden, zoals: fietsplan, sportabonnement en sportkleding;
 • Friends & Family korting bij een nieuw telefoonabonnement van Vodafone;
 • Met het oog op de toekomst, een pensioenregeling via PFZW;
 • Collectieve inkomensverzekering arbeidsongeschiktheid;
 • Persoonlijke ontwikkeling door gerichte trainingen, cursussen en scholing op onze kosten.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?
Hebben we je enthousiast gemaakt en wil je solliciteren? Leuk! We zien graag je reactie tegemoet. Reageren kan tot en met zondag 7 maart 2021 via button ‘solliciteren’.
Wil je meer informatie over deze leuke vacature, dan kun je contact opnemen met Matthijs Bergsma, Manager Marketing & Communicatie, via telefoonnummer 06-15464482.