Adviseur HR Services

Vacaturenummer: v21.0285

Locatie: Heerenveen

De functie
Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan het ontwikkelen en verbeteren van de administratieve processen van HR? Heb jij ervaring met het inrichten van personeels- en salarisprocessen, ben je cijfermatig sterk en financieel goed onderlegd?

Op de afdeling HR Services van Alliade in Heerenveen zijn wij, voor 32-36 uur, op zoek naar een:


                                            Adviseur HR Services


Waar ga je werken?
Je komt te werken binnen een hecht team van 28 collega’s. Er heerst een informele sfeer binnen het team en waar naast hard werken er ook ruimte voor humor is. Wij willen als afdeling HR Services onze leidinggevenden steeds meer ontzorgen op administratief gebied, zodat zij kunnen doen waar zij goed in zijn, namelijk goede zorg verlenen aan onze kwetsbare medemens. Dan doen wij waar wíj goed in zijn!

Zorggroep Alliade bestaat uit verschillende zorgonderdelen: Talant, Meriant, Reik, Wil, Baanplus, Support&Co en OuderenPsychiatrieFriesland en heeft in totaal circa 6000 medewerkers. De vacature is bij de afdeling HR. We zijn op dit moment in transitie naar een HR afdeling die bestaat uit 4 pijlers; Advies & Vitaliteit Inzetbaarheid en Arbo, Capaciteitsmanagement, Development en HR Services. Elke pijler wordt aangestuurd door een manager en in totaal werken bij de afdeling HR circa 100 medewerkers.

Wat ga je doen?
Samen met 2 collega adviseurs informeer, adviseer en ondersteun je HR collega's en het management bij de implementatie en uitvoering van één of meer deelgebied(en) van het personeels- en organisatiebeleid. Als adviseurs werken jullie voortdurend aan optimalisatie van bestaande processen, waarbij je het team functioneel aanstuurt op deze operationele processen. Je communiceert op verschillende niveau’s en hebt regelmatig afstemming met verschillende interne disciplines zoals ICT, de afdeling Financiën en Bedrijfvoering en de afdeling Interne Controle. Verder ga je:
* Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het personeels- en organisatiebeleid op operationeel/tactisch niveau;
* Volgens de PDCA cyclus inhoudelijk evalueren van processen en beleid;
* Deelnemen aan diverse HR gerelateerde projecten.

Wat vragen wij van jou?
Je hebt ruime ervaring op HR gebied en bent cijfermatig sterk, financieel goed onderlegd en hebt actuele fiscale kennis op het gebied van loonheffingen. Je bent een stevige en daadkrachtige adviseur, analytisch sterk en communicatief vaardig. Ook kun je processen snel doorgronden en ben je in staat beleid gemakkelijk te vertalen naar werkinstructies. Verder vragen wij:
* Een relevante afgeronde hbo opleiding, bij voorkeur manager payroll services;
* Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
* Uitgebreide kennis van Excel.

Wat bieden wij jou?
Een uitdagende functie als adviseur in een leuk team dat volop in beweging is! We bieden jou de kans een bijdrage te leveren aan de verdergaande optimalisatie en digitalisering van HR-processen/workflows. Een belangrijke taak, want goed beheer van personele gegevens in het personeelsinformatie systeem is de ruggengraat van onze organisatie. Verder bieden wij jou:
* Salaris FWG 50 (min. € 2501,- /max. € 3738,- o.b.v. 36 uur);
* Een jaarcontract voor 32-36 uur, met intentie tot verlenging naar onbepaalde tijd;
* Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
* Trainingen, cursussen en scholing op onze kosten;
* Thuiswerkvergoeding en reiskostenvergoeding;
* Telefoon en laptop van de zaak;
* Zelf kiezen uit (fiscale) arbeidsvoorwaarden, zoals: fietsplan, sportabonnement, sportkleding en Friends & Family korting bij Vodafone;
* Een aantrekkelijke pensioenregeling via PFZW;
* Kortingen op diverse collectiviteitverzekeringen en een collectieve inkomensverzekering arbeidsongeschiktheid.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?
Hebben wij jouw interesse gewekt? Reageren kan tot en met 15 augustus 2021 via onderstaande button 'solliciteren' en we nemen snel contact met je op!

Voor meer informatie of vragen over de functie kun je contact opnemen met Yvonne Stok, Hoofd HR Services, via telefoonnummer: 06–12356484. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Maya de Groot, Corporate Recruiter, via m.de.groot@alliade.nl of telefoonnummer 06-29242717.

Graag willen wij je alvast laten weten dat wij de sollicitatiegesprekken hebben gepland op: woensdag 18 augustus.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag is een voorwaarde voor benoeming: deze wordt door ons aangevraagd. Daarnaast zal een assessment deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.