Docent Nederlands NT2

Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst. Met ons onderwijs bieden wij oplossingen voor betekenisvolle vraagstukken in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid of vitaliteit. Samen met onze studenten zetten wij ons in voor een betere wereld. Hierin zijn we goed en streven we naar excellent. 

We zijn trots op de sfeer en de begeleiding van de studenten in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis én gezien voelen. 

Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen leren als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak. 

Wil jij samen met ons vormgeven aan de toekomst van circa 14.500 studenten? En spreken onze kernwaarden verbinden, vertrouwen en ondernemen jou aan? Dan zoeken we jou! 

Wij hebben per direct voor de locatie Admiraal de Ruyterlaan een vacature voor een:

Docent Nederlands NT2 (0,5 - 0,8 fte)
Standplaats: Groningen

Herken jij je in het volgende?

Jij bent een enthousiaste en gedreven docent met ruime ervaring in maatwerk, die onze cursisten en studenten op het puntje van hun stoel krijgt. Je hebt affiniteit met de doelgroep. Daarbij ben je vooruitstrevend en ontwikkel je nieuwe lesmethodes. Je beschikt over een grote mate van betrokkenheid bij onze studenten, je bent namelijk ook coach van een klas. Kortom, je bent een echte ondernemer binnen je eigen vakgebied!


Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag bij het team Educatie/Inburgering. Samen met deze collega’s ben je onderdeel van de locatie Admiraal de Ruyterlaan in Groningen. Deze locatie is volop in ontwikkeling om samen met elkaar te leren en het onderwijs (nog) beter en mooier te maken! Je zal gaan lesgeven aan cursisten Alfabetisering, Inburgering.


Wat breng je mee?

 • minimaal een tweedegraads onderwijsbevoegdheid, of een relevant HBO-diploma en de bereidheid een tweedegraads onderwijsbevoegdheid te behalen;
 • een afgeronde gecertificeerde Nt2 opleiding of de bereidheid om deze te behalen;
 • creativiteit in het stimuleren van leerprocessen;
 • ervaring in het schrijven en uitvoeren van een nieuw onderwijsprogramma;
 • affiniteit met de doelgroep;
 • aantoonbaar coachende vaardigheden en een probleemoplossend vermogen;
 • goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • een teamgerichte en enthousiaste werkhouding;
 • het actief inhoud kunnen geven aan de identiteit van ons ROC.


Wat kun je van ons verwachten?

 • wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan, met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om opleidingen en online trainingen te volgen via onze eigen opleidingsacademie of daarbuiten;
 • we keren een 13e maand uit, je kunt gebruik maken van een fiets- en sportregeling, er zijn collectieve verzekeringen en je kunt deelnemen aan ons Fit for Life programma;
 • om goed te kunnen werken ontvang je een laptop en simkaart voor zakelijk gebruik;
 • je ontvangt van ons in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging of een vaste aanstelling met een salaris met een maximum van € 4.615,- bruto per maand bij een fulltime benoeming (schaal LB CAO MBO).

Lijkt het je wat?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Marcel Werkman, opleidingsmanager Educatie & Inburgering, telefoon: 06-26854663, email: mr.werkman@alfa-college.nl.

Één dagdeel meelopen maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Je sollicitatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag uiterlijk 29 mei 2023 via het online sollicitatieformulier op onze site: https://vacatures.alfa-college.nl/vacaturebeschrijving/docent-nederlands-nt2


Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.