Basispsycholoog-Orthopedagoog locatie Haren en Groningen

Voor onze locaties in Groningen en Haren zijn wij op zoek naar gedreven Basispsychologen-Orthopedagogen!

Wie zijn wij?

Accare is een professionele en ambitieuze organisatie voor jeugd ggz, die haar medewerkers veel ruimte biedt voor eigen initiatief en vernieuwing. We werken vanuit 30 locaties in noord, midden en oost Nederland. Elk kind kan bij ons terecht ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams en scholen. Onze aanpak sluit altijd aan bij de vraag van het kind en zijn ouders. We luisteren en nemen niet over. Elk kind kan dus meekijken in zijn eigen dossier. We nemen zelden een kind op; alleen als het niet anders kan  is opname een geïntegreerd onderdeel van een totaaltraject. We kunnen zo werken, omdat we een academisch centrum zijn en buiten de kaders durven denken. Onze afdeling opleiding en research doet continu onderzoek naar de effectiviteit van behandelingen. De kennis die we opdoen delen we via opleidingen of refereeravonden die we samen organiseren met andere zorgorganisaties. Op die wijze innoveren we voortdurend naar de best bewezen werkzame zorg.

Wat houdt de functie in
Accare Groningen en Haren
Op de poliklinieken van Accare in Groningen en Haren wordt zorg geleverd aan kinderen met kinder- en jeugdpsychiatrische problemen o.a. ontwikkelstoornissen zoals ADHD, autisme spectrumstoornissen en kinderen met een verstandelijke beperking. Ook angst- en stemmingsstoornissen, trauma gerelateerde problematiek, eetstoornissen en psychosomatiek zijn speerpunten. Tevens richten wij ons op infantpsychiatrie en forensische jeugdpsychiatrie. De diagnostiek en behandeling binnen deze zorglijnen zijn geprotocolleerd, waarbij gebruik gemaakt wordt van evidence based methodieken.

Wat houdt de functie in?

Als behandelaar binnen Accare lever je een belangrijke bijdrage aan het (weer) in ontwikkeling brengen van kinderen en jongeren met psychische problemen. Je maakt gebruik van de best bewezen behandelmethoden (evidence based) en je levert maatwerk door aan te sluiten bij de specifieke vraag van het kind en ouders/verzorgers.

Voor onze poli’s in Groningen en Haren zoeken wij basispsychologen / orthopedagogen ter versterking van onze specialistische teams De focus van de Basispsycholoog-Orthopedagoog ligt in eerste instantie met name op het uitvoeren van diagnostiek, coördinatie en mogelijk het uitvoeren van onderdelen van de  behandeling, in goede afstemming met de regiebehandelaar.

-       Gezamenlijk voeren van intake- en adviesgesprekken

-       Actieve bijdrage in het multidisciplinair overleg

-       Geven van psycho-educatie

-       Coördinatie van de verschillende onderdelen van de behandeling

-       Handelen in crisissituaties

-       Meewerken aan het verzamelen van data voor onderzoek

-       Affiniteit met angst, stemming, trauma en persoonlijkheidsproblematiek

Wat breng je mee?

Je bent afgestudeerd (doctoraal/master) in de psychologie of orthopedagogiek en je hebt affiniteit met angst, stemming, trauma en persoonlijkheidsproblematiek en geprotocolleerd werken, zowel met betrekking tot diagnostiek als behandeling. Je werkt volgens de principes van evidence based practice en/of je bent bereid daar verder in te leren. Je ziet het als een uitdaging om actief bij te dragen aan de teamontwikkeling op een poli die nog volop in ontwikkeling is. Daarnaast verwachten wij dat je goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden hebt, dat je gewend bent om verantwoordelijkheid te nemen en te dragen, en dat je een ondernemende en innovatieve houding hebt.

Wat bieden wij

Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt de functie ingedeeld CAO GGZ 55

Accare biedt een uitdagende en professioneel ontwikkelrijke werkomgeving. Je krijgt als medewerker de ruimte voor ondernemerschap. Daarnaast is het de plek waar je je op je eigen vakgebied gedegen kunt ontwikkelen en waar je de kans krijgt om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen. We bieden een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan, laptop, mobiele telefoon, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg) verzekeringen en een goede reiskosten regeling. Het betreft een arbeidsovereenkomst voor een jaar en daarna wordt het bij goed functioneren omgezet naar een vast dienstverband.

Vragen? Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Floor Grimberg (HR adviseur werving en selectie), via f.grimberg@accare.nl of secretariaat.regiomanagement.groningen@accare.nl

Solliciteren
Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Floor Grimberg (HR adviseur werving en selectie), via f.grimberg@accare.nl of secretariaat.regiomanagement.groningen@accare.nl

De sollicitatiegesprekken worden gevoerd op maandag 26 augustus of dinsdag 27 augustus.

Je kunt solliciteren tot en met 18 augustus 2019 via www.zorgpleinnoord.nl of www.accare.nl. Gebruik hiervoor uitsluitend onderaan de vacaturetekst de knop ‘solliciteren’. Je krijgt een ontvangstbevestiging per mail.