Succesvolle tweede editie van de week van de Loopbaan in Noord-Nederland!

“Prettige en laagdrempelige wijze om te verkennen in welke richting mijn loopbaan zou kunnen gaan en welke acties daarvoor nodig zijn.” 

Samenwerking Rijk Noord, Werken in Friesland en Noorderlink organiseerden eind september de ‘Week van de Loopbaan’. Met meer dan 350 deelnemers was het een groot succes! Voor veel werknemers in Noord-Nederland was het een mooie laagdrempelige mogelijkheid om eens stil te staan bij de eigen loopbaan. Vragen als; zit ik nog op mijn plek?, wat zou ik eigenlijk liever willen doen? en; welke stappen moet ik maken als ik wil ontdekken wat mij beter ligt?

Maak werk van je Talent!

Veel mensen twijfelen wel eens of ze nog wel op de goede plek zitten en zouden dat graag onderzoeken. Maar meteen naar de leidinggevende of HR manager gaan voelt dan als een te grote stap. Tijdens deze week konden werknemers zich vrijblijvend oriënteren op de vele mogelijkheden die er zijn om te onderzoeken of, en wat, je met je vragen en twijfels over je loopbaan zou kunnen doen. Mensen konden zich gratis aansluiten bij workshops als: ‘Maak werk van je Talent!’, ‘Droombaan Bingo’ en ‘Als ik later groot ben’ en kennismaken met verschillende loopbaancoaches tijdens een speeddate.

Ook voor de loopbaanprofessionals was er genoeg inspiratie te halen. Erik Oosterveld van het UWV verzorgde een lezing over huidige arbeidsmarktontwikkelingen in het Noorden, het net geopende Talentperron verzorgde een rondleiding en de Ontwikkel Uitblinkers gaven een workshop ‘Laat je team uitblinken!’ voor teamleiders die alle talenten uit hun team willen benutten.

Naast het deelnemen aan de informatieve sessies werd de interactie met gelijkgestemde deelnemers als waardevol ervaren bleek uit de evaluaties. “Het was nuttig de ervaringen van anderen te horen”, en “Inzichten en vragen van medecursisten waren fijn om te horen”. Met het delen van twijfels en vragen help je dus niet alleen jezelf verder maar inspireer je ook anderen.

De week was een mooie samenwerking tussen Samenwerking Rijk Noord, Werken in Friesland en Noorderlink die allen staan voor een gezonde arbeidsmarkt in Noord-Nederland. Daarnaast werkten er veel loopbaanprofessionals en loopbaan-initiatieven mee om de deelnemer een goed beeld te geven van de vele mogelijkheden die er zijn. Deze editie gemist? Hou de website van Noorderlink in de gaten want dit was zo’n succes dat er zeker een nieuwe editie komt.

 

door Sarah Bogers