Binnenkijken bij: Loopbaaninitiatief

Voor deze nieuwsbrief schuiven we graag aan de (digitale) keukentafel van een aangesloten organisatie. Deze keer een echte keukentafel want dit is mijn thuiswerkdag en ik bel met Maaike Draaisma van het Loopbaaninitiatief. Ik ben vergeten te vragen of zij ook aan een keukentafel zat.

Wie of wat is Loopbaaninitiatief?


Loopbaaninitiatief is al sinds 2007 aangesloten bij Noorderlink. Het Loopbaaninitiatief is net als Noorderlink een samenwerkingsverband op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Zij vertegenwoordigen 22 woningcorporaties in Noord-Nederland. Loopbaaninitiatief bevordert de samenwerking en de mobiliteit onder de 2400 medewerkers. Het bureau dat de samenwerking organiseert bestaat uit twee medewerkers: Karin Vliem en Maaike Draaisma. Vandaag spreek ik dus met Maaike.

“Karin is loopbaancoach dus zij spreekt veel met medewerkers uit de organisaties. Ik coördineer het netwerk, organiseer trainingen, ben aangesloten als projectleider bij andere samenwerkingsverbanden in Nederland, beheer de website en onderhoudt (samen met Karin) de contacten met alle verschillende partijen”, legt Maaike uit.

Wat zijn voor jullie de voordelen van het Noorderlinknetwerk?


“Voor de organisaties uit ons netwerk is het natuurlijk heel fijn dat ze hun vacatures kunnen plaatsen op Noorderlink.nl. Daarnaast maken we veel gebruik van de activiteiten die Noorderlink organiseert op het gebied van loopbaanontwikkeling. Daarom proberen we zoveel mogelijk medewerkers bekend te maken met het aanbod van Noorderlink.”

Wat is het belangrijkste HR thema dat op dit moment bij jullie speelt?

In 2019 was bijna 60% van het personeelsbestand van de woningcorporaties 45 jaar of ouder. Corporatiemedewerkers zijn in het algemeen honkvast. Van de werknemers is meer dan de helft (57%) 10 jaar of langer in dienst (waarvan 21 procentpunt zelfs 20 jaar of langer). Dat maakt ze kwetsbaar voor bijvoorbeeld organisatorische veranderingen. We proberen iedereen bewust te maken van het belang van ontwikkeling. En dan is het natuurlijk het mooist als we ontwikkeling binnen ons netwerk kunnen creëren. Bijvoorbeeld door mensen en organisaties met elkaar te verbinden.”

Heb je een mooi voorbeeld?

“Ik werkte eerst bij Nijestee en zag toen een vacature waarbij je voor een aantal maanden ergens anders aan de slag kon. Dat vond ik zo'n mooi gebaar van de werkgever! Dat betekent heel wat als je je medewerkers die kans wil geven.” Zelf kreeg Maaike die kans enkele jaren later ook. Ze werkte al jaren op dezelfde plek in dezelfde functie en wilde wel eens wat anders proberen. Ze kon toen tijdelijk aan de slag bij Loopbaaninitiatief. Ze spreekt dus uit ervaring als ze zegt dat zo’n kans een onvergetelijke ervaring is.

Tot slot

Ik bedank Maaike voor haar verhaal en stel nog een laatste vraag: van welke organisatie zou je in de volgende nieuwsbrief graag iets horen? ”Ik ben wel benieuwd naar het verhaal van het UMCG.”

door Sarah Bogers