Provincie Drenthe winnaar eerste YoungLink Award

Vrijdagavond 27 november heeft wethouder Joost van Keulen de eerste Younglink Award uitgereikt aan de Provincie Drenthe. De provincie Drenthe won met hun krachtige pitch over de verbinding tussen jong en oud in hun organisatie.


De trainees lieten filmpjes maken over hun twee jarig traineeship, waarin ze hun collega’s vertelden wat ze de afgelopen twee jaar hebben geleerd van de organisatie en over zichzelf. De filmpjes zullen ook gebruikt worden voor werving selectie en mobiliteitsprojecten in de organisatie.

Provincie Drenthe won met hun pitch van Menzis, TKP en JongUMCG, die ook geheel op eigen wijze een mooie bijdrage leveren aan vernieuwing in hun organisatie. De pitches werden door de vierkoppige jury met Joost van Keulen, Mare Riemersma (directeur HRM Noorderpoort), Martin Kooij (dagelijks bestuur Noorderlink en manager HR TKP) en Ilse Mensink (voorzitter Younglink) beoordeeld.

Met de award wil Younglink de frisse en enthousiaste ideeën van young professionals van Noorderlink organisaties stimuleren. Volgens Younglink bedenken jongeren met regelmaat innovatieve oplossingen voor de verschillende uitdagingen waar hun organisatie mee te maken heeft en zijn daarmee vaak een aanwinst voor bedrijven.

De award werd uitgereikt tijdens de zevende verjaardag van Younglink. YoungLink is een actief netwerk voor Young Professionals die werken of afstuderen bij één van de Noorderlink organisaties. Wethouder Joost van Keulen leverde ook financieel bijdrage aan het event, omdat hij het belangrijk vindt dat netwerken als Younglink zich inzetten voor de profilering van het noorden als aantrekkelijke woon- en werkomgeving. Ook in 2016 zal Younglink weer events organiseren die in het teken staan van laagdrempelig netwerken, persoonlijke ontwikkeling en de noordelijke arbeidsmarkt.

>> Meer informatie over YoungLink